cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 150 g serka waniliowego 1 jajko cynamon ok. 10 jabłek Polewa: (sok z cytryny+cukier puder+kilka łyżeczek ciepłej wody) / cukier puder Wykonanie: Obieramy jabłka, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Do przesianej wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy składniki: cukier puder, cukier wanilinowy
W Moim Magicznym Domumisce mieszamy rozpuszczone masło, świeżo zmielony pieprz, drobno pokrojone suszony pomidory, bazylię, starty parmezan oraz skórkę otartą z 2 cytryn i sok z połowy cytryny. Na koniec dodajemy 50 ml wody po ugotowanym makaronie. Makaron odsączamy, po czym przekładamy do miski z przygotowanym sosem. Wszystko dokładnie mieszamy. Makaron dekorujemy bazylią, świeżo zmielonym pieprzem i startym parmezanem. **** PREPARAZIONE Cuocete
La grande e la piccola cuocaSeler gotujemy i kroimy w słupki, skrapiamy połową soku z cytryny. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kawałki takie jak seler, skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny, aby nie ściemniało..Do wrzącej wody wkładamy rodzynki i odcedzamy. Ser blue kroimy na kawałki. Seler naciowy myjemy, obieramy i kroimy obieraczką do warzyw na długie cienkie paski. Kiedy mamy już przygotowaną całą
Ugotowane pozamiatanemąka szczypta soli wersja na słodko cukier waniliowy olej do foremek najlepiej sylikonowe Sos: szklanka wiśni ( u mnie mrożone) 2 pomarańcze kiwi łyżka skórki z cytryny szczypta imbiru 2 goździki szklanka wody szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej melasa trzcinowa do smaku Jajka, mleko i mąka mają być w takich samych proporcjach. Czyli zaczynamy od jajek, wybijamy jajka i ważymy
Dieta moja pasjaulubionego makaronu 200 g wędzonego łososia ser wędzony Pesto spory pęczek pietruszki brokuł 2 ząbki czosnku ok 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny 5 łyżek oliwy 3 łyżki wody Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarneźródłem tryptofanu - obojętnego elektrycznie aminokwasu, który obniża negatywne emocje. Składniki: 2 duże garście świeżego szpinaku, 2 dojrzałe kiwi, 1 duży dojrzały banan, sok z 1/2 cytryny, ponadto: ok 3/4 szklanki niegazowanej wody mineralnej. Przygotowanie: Kiwi kroimy na połowę, wydrążamy za pomocą łyżeczki miąższ. Banana obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Do blendera wkładamy wszystkie składniki, miksujemy do uzyskania
Moniki Smakołykiładnie wygląda.Smak trafiony , dzieci zadowolone a i starsi też. Składniki: herbatniki Nysanki w polewie kakaowej 40 szt śmietana 30 % 400 ml galaretki cytrynowe 2 szt woda wrzątek 400 ml sok z cytryny 3 łyżki plasterki cytryny do udekorowania kanapeczki Wykonanie: Formę prostokątną wykładam folią aluminiową i kładę na dno herbatniki kakaowe dosyć szczelnie. Galaretki rozpuszczam
Różowa kuchniaspróbujcie koktajlu w kolorze Shreka! :D Owocowy koktajl ze szpinakiem Potrzebujesz: 50g świeżych liści szpinaku 1 mały banan 3 połówki brzoskwiń 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 3/4 szklanki wody / zalewy z brzoskwiń ( jeśli są z puszki) Sposób przyrządzenia: 1. Zmiksuj wszystko na gładko i pij! :) Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanawrzucam pełne składniki :) Porcja dla całej rodziny! Wieloowocowy koktajl z imbirem Potrzebujesz: 1 kiwi 1 pomarańcza 1 banan 1 jabłko kilka kropel soku z cytryny 1/3 łyżeczki mielonego imbiru 500ml wody Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na koktajl. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanasól i pieprz łyżeczka świeżego rozmarynu łyżka majeranku ew. tymianek i cząber olej 1/2-2/3 słodkiej śmietanki łyżeczka mąki Kurki zalać wrzątkiem, odsączyć na sicie, przepłukać zimną wodą, a następnie skropić sokiem z cytryny lub octem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej razem z kurkami. Podsmażyć do momentu aż cebula się zeszkli, a kurki delikatnie się przyrumienią
Czerwień i błękitcukrem wanilinowym na puszystą masę - aż osiągnie fakturę gęstego kogla-mogla . Ustawić mikser na wolne obroty i wlewać powoli olej. Dorzucić skórkę startą z 1 cytryny - cytrynę wcześniej wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą i sparzyć przez kilka minut wrzątkiem . Mąkę przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia i domieszać do ciasta wraz z wlewanym powoli gazowanym cydrem - mikser nadal
Grunt to przepis!obraniu i bez nasion) 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżka chrzanu tartego 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Szynkę pokroić w średnią kostkę. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać ryż
Ala piecze i gotujeoleju kilka kropli barwnika czerwonego Krem czekoladowy : 1 budyń czekoladowy masło - 70 g mleko - 370 ml cukier - 2 łyżeczki czekolada deserowa -35 g Poncz : 2 łyżki wody gotowanej 1 łyżeczka soku z cytryny cukier - 1 łyżeczka Dodatkowo do dekoracji : srebrne perełki cukrowe wiórki czekoladowe białe listki melisy posypka czerwona cukrowa Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem
Kuchnia Danusi