woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:255/1096)

Mizeria z fetą i winegretem 250

który przewiduje podanie surówki… Składniki: 2 długie ogórki szklarniowe 2/3 kostki fety 3-4 gałązki koperku mały słoiczek oliwek bez nadzienia Sos: 1/3 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 3-4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek lub ziół

Czerwień i błękit
Ciasto z białek 369

stopni 20 min sam dół, następnie  5 min góra dół (bez termoobiegu) Po upieczeniu przecinamy na pół.  W filiżance rozpuść 2 łyżeczki cukru, sok z cytryny i zalej ciepłą wodą.Nie masz co zrobić z białkami? Tym nasącz dolną część ciasta. Następnie przełóż ciasto bitą śmietaną. Ułóż truskawki i zalej galaretką. (3 galaretki rozpuść w litrze wody, galaretkę

Niezły Młynek
Surówka z młodych warzyw z rukolą 200

zwarta kapusta 1 bardzo młoda cukinia (20 cm) garść rukoli 2 młode marchwie pół czerwonej papryki po 2 gałązki koperku i natki pietruszki Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być

Czerwień i błękit
Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 259

Post Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Koktajl owocowy (smoothie) 280

lecie można zmiksować go z kostkami lodu. Składniki na 2 koktajle: 2 kiwi 2 małe dojrzałe banany (lub 1 duży) 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1/2 - 3/4 szklanki wody mineralnej (może być gazowana) lub świeżo wyciśniętego soku, np. z pomarańczy Przygotowanie: Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem razem z wodą. Można odkroić kilka plasterków

Ze smakiem i z pasją
Arbuzowy napój 160

Składniki:1/2 średniego arbuza1 szklanka wodysok z 1/2 cytrynyłyżka miodu Wykonanie:Z arbuza odkrój skórę i wybierz pestki.Pokrój w kawałki.Zmiksuj z pozostałymi składnikami.Najlepiej

kolorowotorcikowo
Szparagi z masłem czosnkowym 137

pęczka białych szparagów 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku szczypta soli łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. 2. W garnku zagotować wodę z solą i sokiem z cytryny. Do wrzątku wrzucić szparagi, przykryć pokrywką i gotować 2 minuty. 3. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy przecisnięte przez praskę ząbki czosnku i lekko szklimy. 4. Gotowym masłem

Pasja Smaku
Jarmark Jagielloński w Lublinie 2013! 137

naczyniem do zapiekania, żytnim chlebem litewskim i kwasem chlebowym.  Próbowałam miodu pitnego, piwa jasnego z restauracji Sielsko Anielsko, napoju Molo-Molo (czyli nic innego jak wody z miodem i cytryną), chleba litewskiego i pierogów św. Jacka. Po drodze wstąpiliśmy także do Browaru Grodzka 15, ale o tym następnym razem.  Na ostatni dzień Jarmarku przypadła bardzo piękna pogoda, więc

Pasja Smaku
Obiad w promieniach slonca 290

cudownym cieplem majowego dnia.Surowka z mlodej kapustyskladniki: 1/2 glowki mlodej kapusty 1 kalarepa peczek rzodkiewek 1/2 ogorka zielonego koperek dresing: 4 lyzki oliwy z oliwek 2 lyzki wody sok z polowy cytryny sol i pieprz Wszystkie skladniki dresingu mieszamy ze soba.wykonanie:Kapuste drobno szatkujemy. Kalarepe i rzodkiewki scieramy na tarce o duzych oczkach. Ogorka obieramy i kroimy

Przysmaki Karolki
Karmelowiec ze słonecznikiem 303

domowa masa z TEGO  przepisu 20 dkg ziaren słonecznika 10 dkg masła 2 łyżki cukru 3 łyżki mleka Wykonanie : Biszkopt przeciąć na pół , delikatnie nasączyć wodą z sokiem z cytryny posmarować spód dżemem , Przykryć drugim płatem biszkoptu Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , pod koniec ubijania dodać śmietan-fix Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt, Na śmietanie rozsmarować masę karmelową

Malinowa Kawiarenka
Domowe hamburgery 121

tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym. A coca-colę wodą mineralną gazowaną z cytryną

Magiczne Życie Marty
WIELKIE LUKROWANIE. 206

cukier puder się rozpuścił,  masa była w miarę gęsta i jednolita. Można ułatwić sobie życie mikserem. Jeśli lukier będzie za gęsty - dodać kilka kopel wody lub soku z cytryny.  Gdy jest zbyt rzadki - dodać łyżkę przesianego cukru pudru. Aby uzyskać lukry kolorowe, dzielę powstały lukier na kilka części w osobnych miseczkach, dodaję barwnik spożywczy w proszku (na czubku

W kuchni Karmel-itki
Babka piaskowa 352

tuleją. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 60 minut. Upieczoną babkę studzimy i wylewamy na nią lukier cytrynowy .( 10 łyżek cukru pudru. łyżka wyciśniętego soku z cytryny i łyżka ciepłej wody - wszystkie składniki ucieramy ) Smacznego

Słodkości i nie tylko
Gniazdka poznańskie (pączki hiszpańskie, wiedeńskie, ciastko parzone) 1265

Post Gniazdka poznańskie (pączki hiszpańskie, wiedeńskie, ciastko parzone) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje