Szpinaku nie czuć tu wcale. Składniki są tak wyważone, że czuć tylko słodką babkę urozmaiconą dodatkiem bitej śmietany z galaretką. Ta galaretkowa bita śmietana sprawia, że ciasto nie jest suche, jak to w przypadku babek bywa, a jest wyjątkowo przyjemne dla podniebienia. Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: - 220 gram Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej - 250 gram cukru trzcinowego - 150 gram szpinaku (użyłam mrożonego) - 150 ml oleju - 3 jajka - 2 łyżki soku z cytryny - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)