długi wężowy ogórek, 400-500g 1 cebula czerwona, średniej wielkości 60-80g 1 łyżka stołowa drobnego cukru ½ dużego pęczka koperku 80ml octu ryżowego lub z białego wina, albo zmieszane
Karo in the Kitchenkochałby tak jak ja jeździć rowerem (ze mną oczywiście). No i żeby czytał w moich myślach, ale nie wszystkich, wiedział kiedy zaparzyć mi herbatę, a kiedy podać lampkę wina. Oooo, żeby śmieci też lubił wyrzucać (ja rzadko, rzadko to czynię). Żeby sprzątał po sobie, gotował kiedy mi się nie chce, żeby nie był chorobliwie zazdrosny i zapomniałabym, wysoki
Blondynka Gotujetwarzy na ich widok i myślę, że mój Mąż także się ucieszy, gdy zobaczy takie jajeczko :) Jakie macie plany na Walentynki? My jak zwykle spędzimy je w domu, przy winie i przystawkach w stylu tapas party . Jednak w tym roku to mój Mąż będzie szykował nam kolację :)))) Jestem wniebowzięta. To takie romantyczne i seksowne, gdy mężczyzna szykuje coś
Chilli Czosnek i OliwaOSTRA POLĘDWICZKA W ZIOŁACH PROWANSALSKICH. Składniki: 500 g polędwiczki Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżki bia łego wytrawnego wina 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki pikantnego lub łagodnego ketchupu 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny pieprz cayenne Sposób przyrządzania
Zakątek rozkoszy kulinarnychłyżką cukru kilka bez maliny ,mrożone około 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina. W pucharkach układamy warstwami: truskawki bita śmietana malinowy sos pokruszona beza i całość powtarzamy jeszcze
Ladylaura.wystarczająco czasu by upiec ciasto czy przyrządzić inny pracochłonny deser - mam dla Was propozycję! Szybkim, prostym deserem na każdą okazję są trufle. Pyszne, na jeden kęs, akurat do lampki wina. Nie są "fit", ale po co w taki wieczór liczyć kalorie? Spróbujcie! :) Składniki: - 250g mascarpone - 200g czekolady deserowej - 50g suszonych buraków (można kupić od razu suszone, wcześniej suszyć
Be Fit Be Strongprzikludzić 8 do dom, a potyn jōm fajnie ogrzołć we jaki brytfance abo piekarniku Co potrza? 1 pierś ze gańsi sok ze 2 apfylzinōw 2 suszōne figi keliszek różowego wina (abo biołego) ździebko 9 gałki muszkatałowyj sōl i pieprz Jo sie z tōm gańsiōm niy smolōł, 10 żech jōm wciep do brytfanki ze tym sokym, winym, suszōnymi figami, gałkōm
Chop w kuchnidokładnie Wam zaprezentować wycięte z z mozzarelli serca, ułożyłam bazylię obok :) Sałatka prezentuje się bardzo elegancko, a podana z chrupiącą czosnkową bagietką smakuje wybornie. Do tego ulubione wino i bardzo lekka, bardzo smaczna kolacja gotowa :) SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 dojrzałe pomidory 2 kulki mozzarelli 3-4 łyżki czarnych oliwek kilka listków bazylii opcjonalnie roszponka do dekoracji oliwa
Słodko-Słony Świat IlonyPrzed użyciem do potraw cytryn należy wypukać je dokładnie a do dań używać JEDYNIE skórki. Zmiksowana z masłem jest wspaniałym dodatkiem do ryb. Ja używam do kurczaka duszonego w winie. Drugi sposób: Ćwiartki cytryn oprósz solą morską, dodaj zioła: oregano lub tymianek, włóż ciasno do słoja i zalej 2 szklankami oliwy. Cytryny są dobre po 3-4 dniach. Świetnie
AZgotuj!proste danie to bukiet zdrowych, świeżych, soczystych smaków, różnorodnych tekstur i jaskrawych kolorów. Jest zieloność, chrupkość i armoat. Danie świetnie nadaje się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały
Jem więc Jestemdrobną kostkę.Fasolkę rozmrozicmi pokroić na małe kawałki. Patronkę rozgrzać z oliwą , podważyć cebulkę z czosnkiem.Dodać Fasolkę i Pomidory.Wlać bulion można też dodać białego wytrawnego wina ok.kieliszka.Włożyć listki laurowe i ziarenka pieprzu.Posolić.Dusić na małym ogniu,aż fasolka będzie miękka,a sos lekko się z redukuje ( ok.10 minut).Wątróbkę oczyścić,oplukać,osuszyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikawałki 1 łyżeczka mąki 2-3 duże łyżki zmielonych na sypko migdałów 2 białka rozbełtane olej do posmarowania blaszki sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu z białego wina Przygotowanie: Włóż skorzonerę do średniego rondelka, zalej wodą tak by była przykryta i wmieszaj mąkę, ocet, cukier i dopraw porządnie solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, gotuj bez przykrycia
karmelowytakim rarytasem. Ponieważ mamy karnawał i Tłusty Czwartek a potem ostatki więc warto pokusić się i taki sobie zafundować. Zapraszam do degustacji. Składniki w domu się znajdą tylko hiszpańskie wino Sangria wystarczy zakupić. Napój karnawałowy z owocami z Hiszpanii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie ciasteczka są świetne do piwa albo wina i idealnie sprawdzają się jako przekąska imprezowa. Są dowodem na to, że ciastka wcale nie muszą być słodkie żeby wszyscy się nimi zajadali. Te cebulowe krakersiki były już hitem niejednego towarzyskiego spotkania i zawsze goście dopraszali się o więcej. Przed nami ostatni tydzień karnawału i na pewno w wielu domach będzie
Smaczna Pyza