łyżki wyłuskanych pistacji (użyłam solonych) świeże liście mięty sos: łyżka delikatnej muszczardy łyżka syropu z agawy lub innego wegańskiego „miodu” łyżka octu balsamicznego z czerwonego wina łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Cóż, wszystkie składniki na sos wymieszać. Na talerzu ułożyć bób, truskawki, posypać posiekanymi pistacjami i listami mięty. Pilnować, żeby nikt Wam bezczelnie nie zeżarł Smacznego
greenscarfchyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki. Ja użyłam takich, a efekt zadziwił moich gości. makaron lasagnette czyli łazanki pofałdowane suszone na słońcu pomidory w oleju kilka śliwek suszonych sos pomidorowy czerwona cebula bazylia parmezan sól i oliwa z oliwek trochę
Z Kuchni Do Kuchnibalsamicznym i sałatą. Świetna baza do bruschetty. Nada się też na grzanki do sałatki Cezar. Albo sama, jeszcze lekko ciepła, podana z oliwą wymieszaną z ziołami, z kieliszkiem zimnego wina… Przepis jest od razu na dwie – zjecie jak chcecie. Podgrzewamy w garnuszku mleko – musi być ciepłe, ale nie gorące żeby nie zabiło drożdży. Rozpuszczamy w mleku łyżkę cukru, wsypujemy
Karo in the Kitchenróżnymi składnikami, ale wydaje mi się, że szparag kocha sąsiedztwo masła, oliwy z oliwek i czosnku, lubi też świeże zioła jak bazylia, tymianek, mięta czy natka pietruszki. Lubi też wino białe wytrawne lub cydr. Tak zdecydowanie to moje ulubione połączenia składników. Cały szkopuł w przygotowaniu szparagów polega na tym aby po ugotowaniu były one nadal lekko chrupiące- all dente
SMYKWKUCHNIresztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę pozytywnych wrażeń i zapraszam: Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 comber z królika uduszony z dodatkiem wina i szałwii kilka listków szałwii sałata strzępiasta pomidorki śliwkowe mini ogórek małosolny rzodkiewka 100 ml cydru 3 łyżeczki musztardy cukier brzozowy sok z połowy cytryny fasola czerwona szynka szwarcwaldzka
Kuchnia PROzdrowotnaduże ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy Dijon o całych ziarnach gorczycy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oleju + 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina 125ml piwa imbirowego 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli pieprz
Karo in the KitchenSkładniki na 2-3 porcje: 200 g makaronu (waga suchego, przed ugotowaniem) około 300 g buraków (idealne byłby młode) 400-500 g truskawek 2 łyżki octu balsamicznego z czerwonego wina łyżka nierafinowanego cukru trzcinowego szczypta ostrej papryki pół łyżeczki cynamon do przybrania: listki mięty i wegański parmezan wg przepisu Jadłonomi, tyle, że ja użyłam migdałów w płatkach
greenscarfAlabamy, który podbija świat. SKŁADNIKI: - krewetki w pancerzach (w zależności od wielkości kilka na osobę) - sól morska - 200 gr majonezu - 30 gr keczupu - łyżeczka tabasco - 50 ml wytrawnego wina musującego PIEKARNIK NAGRZEJ NA 180 STOPNI , sól wysyp na blaszkę- grubość około 1 cm. Nieobrane krewetki ułóż na soli. Jeśli chcesz możesz wyciągnąć przewód pokarmowy- czarną żyłkę od grzbietu
Kuchnia bezglutenowa LoliSkładniki: 0,5 kg mięsa wołowego na gulasz 1 średnia cebula i 3 małe 3 młode marchewki 0,5 kg pieczarek 1 szklanka bulionu 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu … Czytaj dalej Beef burginion
czarrna od kuchnitakie już gotowe do spożycia są pyszne. Są kruche, pachnące przyprawami i znakomite z makaronem. Polecam, pokuście się czasami na to pyszne danie. Cynadry wieprzowe z cebulką w winie ze szpinakowym pappardelle. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesposób on dostaje rykoszetem. Decyzje podejmujemy wspólnie, konQbek radzi, walczy, ogarnia. A ja na to, że nie wyjdzie. I choć w życiu nie mam na myśli, że to jego wina- po prostu świat taki jest, to konQbek uświadomił mi, że ciężko nie brać tego do siebie. Oczywiście pogrążona w kolejnej otchłani rozpaczy, nawet nie wpadłam na to, że mój
les mirabellesości, nadaje się do przyrządzania na wiele sposobów. Najlepiej smakuje sandacz smażony. Dobrze łączy się z wieloma dodatkami. Do wykwintnego sandacza powinno podawać się szampana lub przynajmniej wytrawne białe wino. Tak szlachetna ryba broni się sama wyrafinowanym smakiem i nie potrzebuje żadnych udziwnionych dodatków. Wystarczy skropić ją sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Smakuje wyśmienicie! Szkoda też obtaczać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!więc postanowiłam go podać z porcją sałaty. Danie to nadaje się na obiad uzupełnione np. młodymi ziemniakami z koperkiem ale też będzie świetne na kolację podane z lampką białego wina. Kurczak jest bardzo soczysty, ma złotą skórkę i jest bardzo aromatyczny. Składniki: świeży kurczak 1,5 kg mieszanka przypraw - po płaskiej łyżeczce: czerwonej ostrej i słodkiej papryki, curry
Poezja Smaków - blog kulinarnypogryziona od tych dziurek:) Bo tyle serduch narobiłam: A teraz dekoracja ścienna - lampki z serduszkami A to moje serduszka na piku. W końcu wazon z korkami od wina do czegoś się przydał:) Dekoracja walentynkowa zawieszona na lampie. To serduszka zamówione. Zdjęcie dzięki uprzejmości obecnej właścicielki serduszek z motywem pomarańczowym, który jak widać, doskonale pasuje do wystroju
dobra gospodyni dom wesołym czyniZapowiadałam skrzynki po winie już kilka razy - od czasu do czasu pojawiło się zdjęcie z okresu "produkcji"... W zasadzie to nie "produkcja", ja dałam tylko tym skrzynkom drugie życie ... Skrzynie robiłam długo, w wolnych chwilach - chyba dlatego, że dopiero podczas prac miałam pomysł na następny krok i bałam się, że coś popsuję - bo one już takie "surowe" były
dobra gospodyni dom wesołym czyni