warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:239/829)

Gulasz wolowy z musztarda i marchewkami 152

ustach tylko sosu nie zostało nic a nic... ale po zagotowaniu z wodą i tam było pysznie. Druga próba była zdecydowanie lepsza. Gulasz zachwycał smakiem, zapachem, mięso ani warzywa nie były rozgotowane. nam smakował i sam w sobie z chlebem, i z makaron i z kaszą. Gulasz wołowy z musztarda i marchewkami 900 g pręgi wołowej 500 g marchewki(...)solimy i pieprzymy. Marchewki obieramy i kroimy w spore kawałki. Cebule kroimy w ćwiartki, rozkładamy na łuski. Na patelni bez tłuszczu obsmażamy kawałki mięsa na rumiano. W garnku do zapiekania na łyżce oleju podsmażamy marchewkę i cebulę. Mięso przekładamy do warzyw. Wlewamy 800 ml wrzątku, sos oraz dodajemy musztardę. Mieszamy, przykrywamy i wkładamy do pieca nagrzanego do 150 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry
Prawdziwie domowa zupa pomidorowa 133

wodą z zielem i liściem laurowym. Po zagotowaniu wody zdejmujemy z powierzchni brunatną szumowinę, dorzucamy lubczyk i warzywa w całości. Gotujemy do miękkości mięsa (od godziny, do półtorej), po czym wszystko przecedzamy. Cebulę szklimy na oleju, po czym obniżamy temperaturę na patelni i dokładamy do niej koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dobrze przesmażamy, pod koniec dolewając pół szklanki wywaru z golonki

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałatka śledziowa z fasolą 256

Śledzie a’la Matjas ze smażonymi warzywami i gotowaną dużą fasolą Jaś. Przepyszne zestawienie śledzia z dość nieoczekiwanymi dodatkami. Zamiast tradycyjnego śledzika z cebulą w oleju, polecam takiego w nieco innym, bardziej nowoczesnym wydaniu. 1/2 szklanki 100% oleju rzepakowego Wielkopolskiego 6 płatów śledziowych solonych a’la Matjas 150 g fasoli Jaś 1 duża cebula 1 duża marchewka(...)skórkę i skroić. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju rzepakowego i zeszklić cebulę. Dodać do obgotowanej fasoli. Na tej samej patelni obsmażyć tak samo marchewkę, paprykę i pomidora. Za każdym razem, kiedy zmiękną przekładać do fasoli. Postawić garnek z warzywami na ogniu, dodając resztę oleju, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, sól i cukier. Gotować na małym ogniu przez godzinę. Wystudzone

https:KKuchniaMniam
"Brudny" ryż z Nowego Orleanu, czyli nowoorleański Dirty Rice z wątróbką 180

Wątróbkę oczyścić, pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Paprykę i seler naciowy pokroić w małe kawałki. Oliwę rozgrzać na patelni. Zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, przemsazyć. Dodać mięso mielone. Smażyć kilka minut. Gdy się zetnie dodać pokrojone warzywa i przesmażyć chwilę. Przełożyć do garnka. Dodać ryż i listek laurowy. Doprawić przyprawą cajun (lub mieszanką przypraw) i dodać listek laurowy

Zielona Kuchnia
Kotleciki z kaszki kukurydzianej z cukinią i marchewką :) 416

momentu zagotowania energicznie mieszaj, aby kaszka się nie przypalała. Po chwili zdejmij z ognia. Ugotowana kaszka powinna być bardzo gęsta. Warzywa obierz (oprócz cukinii) i zetrzyj na tarce. Wymieszaj rękoma razem z kaszką, przyprawami i jajkami.  Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju i nakładaj po łyżce masy. Smaż z dwóch stron, razem ok. 10 minut, do momentu aż kotleciki ładnie

Zdrowie na języku :P
Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) 282

selera obieramy i gotujemy do miękkości z łyżką soli. W międzyczasie kroimy boczek i cebulę w kostkę. Boczek podsmażamy na suchej patelni. Gdy tłuszczyk zacznie się wytapiać dodajemy cebulkę i smażymy razem aż cebula się nie zarumieni. Gdy warzywa są gotowe wyjmujemy je z wywaru. Dodajemy białą kiełbasę, podsmażony boczek i cebulkę. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy razem przez pół

Dieta bez mleka
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 118

rozgrzewamy oliwę i  obsmażamy nasze żeberka z dwóch stron na rumiano. Kiedy będziemy w trakcie obsmażania "drugiej" strony - na patelnię dodajemy troszkę oliwy  oraz pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w grube plastry marchewkę. Oprószamy wszystko (warzywa) solą i pieprzem i dusimy chwilkę pod przykryciem. Po kilku minutach żeberek z cebulą i marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami

BezglutenowaIzabela
Kapuśniak ze świeżej kapusty z kiełbasą (Parzybroda z kiełbasą) 138

zupy dodaj kartofle i kapustę. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Kiedy cebula ładnie się zeszkli, na patelnię włóż kiełbasę. Całość wymieszaj, podsmaż i przełóż do zupy. Zupę gotuj do momentu, gdy mięso i warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podczas gotowania pamiętaj, aby w razie potrzeby uzupełniać wygotowującą się

blog.moje-pasje.info
Zupa Warzywna z Kalarepą i Dynią 88

Zalać bulionem i gotować aż delikatnie zmiękną. 2.Kalarepę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. 3.Dodać puree z dyni, koperek, sól, pieprz do smaku. 4.Masło roztopić na patelni dodać mąkę i chwilę podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do zupy mieszając, gotować chwilę około 5 minut

Dziś Ja gotuje
Łosoś z makaronem 155

ugotowanego brokuła 150 g makaronu 300 g łososia ze skórą 1 pomidor Łososia pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na patelni, doprawiłam solą. Makaron ugotowałam. Pomidora i brokuła pokroiłam na mniejsze części. Ugotowany makaron odcedziłam, wymieszałam z warzywami i zostawiłam na chwilę, by przejęły ciepło makaronu. Następnie dodałam łososia, wymieszałam i wyłożyłam do miseczek. Brokuła wystarczy gotować ok. 8 minut, jeśli podzielimy

Kucharzyca
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 146

rozgrzewamy oliwę i  obsmażamy nasze żeberka z dwóch stron na rumiano. Kiedy będziemy w trakcie obsmażania "drugiej" strony - na patelnię dodajemy troszkę oliwy  oraz pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w grube plastry marchewkę. Oprószamy wszystko (warzywa) solą i pieprzem i dusimy chwilkę pod przykryciem. Po kilku minutach żeberek z cebulą i marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami

BezglutenowaIzabela
Klasyczna zupa zacierkowa 376

talarki. Warzywa zalewamy około 3 litrami wody, dosypujemy 1,5 łyżeczki soli, ziele angielskie oraz listki laurowe i zagotowujemy. Gdy warzywa zaczną robić się miękkie dodajemy zacierki i gotujemy całość około 5 minut. W międzyczasie na suchej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy tłuszcz trochę się wytopi dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się nie zeszkli. Boczek

Dieta bez mleka
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 149

odkładamy na 20 minut aż całkowicie napęcznieje. Mango i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę szatkujemy. Komosę mieszamy z warzywami i owocami, wlewamy sok z cytryny i jedną łyżeczkę octu balsamicznego.  Stek pieczemy na mocno rozgrzanej patelni po dwie minuty z jednej i drugiej strony. Następne skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na 5 minut aby doszedł. Salsę nakładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 145

kroję w krążki, marchewkę w cienkie paseczki, paprykę wydrążam z ziaren (lub nie - zależy od Waszych upodobań) i drobno siekam. Na patelni podsmażam mięso z papryczką oraz dodatkiem przypraw - soli, oregano i bazylii. Po okołu 7 minutach dodaję warzywa, smażę dalej przez kolejne 5 minut często mieszając. Do mięsa wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem 15 minut

JejKuchnia