warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:242/829)

Orkiszowa tarta z rabarbarem 140

odstawiamy, resztę ciasta wałkujemy i rozkładamy w formie do tarty.   Farsz Rabarbar kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, wlewamy sok z cytryny, whiskey, wsypujemy cukier i karmelizujemy na średnim ogniu przez kilkanaście minut aż warzywo całkowicie się rozpadnie. Następnie gotowy farsz nakładamy na rozwałkowane ciasto. Pozostałe ciasto wałkujemy, kroimy nożem w paski i nakładamy na farsz. Tarte

Mango Papaja
Najlepszy domowy fishburger 176

już jest na blogu lub na pszenne bułki do hamburgerów ). Zrobienie majonezu zajmie nam najmniej czasu, gdy skorzystamy z TEGO przepisu. Warzywa myjemy. Pomidory i cebulę kroimy w plasterki. Bułkę kroimy na pół – podpiekamy od wewnątrz (możemy na patelni grillowej, ale i na zwykłej też) – smarujemy majonezem. Na posmarowany spód kładziemy liście sałaty rzymskiej, następnie kotleta z łososia, kolejno

mojewypiekiinietylko
Zupa z czarnych łebków (podgrzybków brunatnych) 303

łyżki masła Grzyby oczyścić i podciąć końcówki. Umyć, osuszyć i pokroić w dosyć grube plasterki,  Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa umyć i obrać. Do garnka wlać wodę (2l), dodać włoszczyznę i przyprawić solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć cebulę. Gdy będzie szklista to dodać pokrojone grzyby i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu

Ugotować
Indian Chicken Curry 220

drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm) posiekana natka pietruszki sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka curry  Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut

ClauditteMissCooking
TOSTY WERSJA BIG :) 126

upodobań) A jak to zrobić: Chleb delikatnie posmarować masłem z jednej strony i poukładać plasterki sera żółtego. Tosty przełożyć na patelnię i podpiekać na bardzo małym ogniu, aż ser się rozpuści, a chleb przyrumieni. W tym czasie warzywa pokroić na plasterki. Gdy tosty będą gotowe, składamy kanapkę. Na pierwszą kromkę nakładamy warstwę majonezu (lub sosu czosnkowego), sałatę, plastry piersi

Kuchnia w opałach
Pikantne ziemniaki z chili, cebulą i marchewką 213

ktoś lubi bardzo ostre potrawy) i drobno posiekać. Koperek drobno posiekać. Ząbki czosnku, obrać, przecisnąć przez praskę. Na rozgrzane na dużej patelni masło wrzucić ugotowane ziemniaki. Dodać startą marchewkę, pokrojoną cebulę i papryczki chili i podsmażyć. Do podsmażonych warzyw dodać posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, chili w proszku, pieprz, curry i sól. Podsmażać przez krótką chwilę, aż do dokładnego

Gospodyni Miejska
Rzedkiewka na parze z krewetkami 141

WYKONANIA:- rzodkiewki myjemy odcinamy liście, z fasolki obcinamy końcówki- układamy na parowarze (ja używam bambusowego) gdy woda już paruję i parzymy warzywa ok 6-7 minut, aby były jeszcze chrupie po zestawieniu je z wody lekko solę - na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy starty ząbek czosnku i układamy posolone i popieprzone krewetki królewskie, smażymy z obu stron aż staną się lekko

Basia w kuchni
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 155

takimi jak rozmaryn i tymianek lekko solę i wymieszam, tak przygotowane dodaję do naszego mięsa.- dokładam obrane cebulki, czosnek- na naszą patelnie na której opiekaliśmy mięso dolewam wodę dokładnie wymieszam z tłuszczem i całość zalewam nasze mięso z warzywami.- do nagrzanego piekarnika do 190 stopni wkładam naczynie i piekę ok 1 godzinyco jakiś czas zaglądam i przykrywam folią aluminiową

Basia w kuchni
Wołowina w czerwonym winie z ziemniakami 178

odstawiamy do lodówki do przemacerowania na całą noc. Następnego dnia mięso odcedzamy, a wino odstawiamy do wykorzystania chwilę później. Warzywa (cebulę, marchew, selera) obieramy, cebule kroimy w ćwiartki, marchewkę w plasterki, a selera w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy na nim kawałki mięsa. Pamiętajmy, aby nie mieszać mięsa w czasie smażenia. Pozwólmy im się usmażyć

Kulinarne przygody Gatity
Wędlina sojowa o smaku szynkowym..kolejna propozycja podania 184

dlatego stanowi częsty wybór osób dbających o linię. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free

Z Kuchni Do Kuchni
Ryżowe gruszki. 164

solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować gruszki lub kulki, wałeczki ,otaczać w mące i bułce tartej. Smażyć we frytkownicy lub na patelni .Zrumienione, gorące krokiety podawać z sałatą jako jarskie danie lub dodatek do gulaszu ,pieczeni czy bukietu warzyw

Kulinarny karnet Christophera
Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja 169

charakteryzuje się wyrazistym smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie. Najpierw musisz

Z Kuchni Do Kuchni
Wrap z kurczakiem. 625

rozgrzanym tłuszczu przez ok. 2 minuty z każdej strony.  Tortille smarujemy jogurtem i sosem, na sos wykładamy pokrojone warzywa, kurczaka i posypujemy solą, i pieprzem.  Wrapa zawijamy kopertą i zawijamy w folię aluminiową, podgrzewamy na patelni przez ok. 5 minut. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pity z grillowaną rybą po marokańsku 209

połączenie.  Połączenie marchewki i kopru włoskiego w surówce może Was dziwić, ale zapewniam Was, że efekt jest niezwykle smaczny. Warzywa wesoło chrupią w gotowej kanapce i fajnie kontrastują z miękką rybą.  Rybę możecie usmażyć, ugrillować na patelni grillowanej lub na prawdziwym grillu na świeżym powietrzu, czego Wam i sobie życzę:) Pity z grillowaną rybą po marokańsku przepis własny

Chilli Czosnek i Oliwa
Drobiowe pulpeciki na makaronie podane 236

kolanka Mamma Mia Cebulę, pieczarki, seler umyć, oczyścić.  Filet z kurczaka umyć, oczyścić z błon i chrząstek, pokroić na kawałki. Warzywa i mięso wrzucić do blendera - zmiksować. Do mięsa dodać jajko, kaszę, doprawić do smaku - wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Makaron Mamma Mia kolanka

kolorowotorcikowo