warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:247/829)

132. Złota jesień, czyli: czosnkowa zupa krem muśnięta musem z buraków. 289

wkładamy do drugiego naczynia, skraplamy ok. 1 łyżką oliwy, zalewamy octem balsamicznym, winem i miodem i całość dokładnie mieszamy. Warzywa pieczemy na środkowej półce piekarnika ok. 30-40 minut- do osiągnięcia przez nie co najmniej stanu półmiękkości.  Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i szklimy na niej czosnek wraz ze startym imbirem i odstawiamy. Wywar zagotowujemy

Symfonia Smaków
zupa na piątek- krem z żółtego grochu 144

odstawić. Jarzyny obrać, zalać kilkoma szklankami wody, dodać odsączony groch, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować aż groch i warzywa będą miękkie a następnie całość zmiksować. Doprawić przyprawami i zabielić śmietaną. Chleb pokroić w kostki i na suchej patelni usmażyć grzanki. Zupę podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśnikowa zapiekanka Gyros 484

czosnkowy lub ketchup Wykonanie:  Składniki na masę naleśnikową zmiksować, ostawić na 10-20 minut do napęcznienia. Na rozgrzaną patelnię wlewać po trochu ciasta, smażyć naleśniki na złoto po obu stronach. Przygotować farsz. Mięso usmażyć z dodatkiem przyprawy. Warzywa umyć. Kapustę bez twardych części drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć. Z papryki usunąć gniazda

Poezja Smaków - blog kulinarny
Racuchy z ogórkiem 141

dokładnie mieszam. Krok 2 Dodaje pokrojone warzywa i 1/2 płaskiej łyżeczki soli ,powtórnie mieszam.              (gęstość ciasta powinna być jak jagurt grecki .) Krok 3  Na rozgrzaną patelnie nakładam placuszki i smażę na rumiano                        Podaje z twarożkiem

Eli Gotowanie
Curry z kurczakiem i warzywami na czarnym ryżu podane 220

paprykę i cukinię. Doprawić curry i sosem sojowym. Podlewać mlekiem kokosowym, jeśli będzie zbyt suche dolać odrobinę wody. Na osobnej patelni usmażyć na maśle pałki z kurczaka. Podlewać delikatnie mlekiem kokosowym. Wcześniej obtoczyłam je delikatnie w curry. Dodać do warzyw jak będą gotowe. Jeszcze chwilę wszystko razem poddusić aby smaki się przeszły. Podawać na czarnym lub innym ulubionym ryżu

Jemy Pijemy
Żurek wielkanocny z chrzanem 210

pieprz /do smaku Wykonanie:  -Namoczone /kilka godzin wcześniej /grzyby ugotować . -Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. -Warzywa zalać wodą ok. /1,5l /, dodać kiełbasę  i gotować ok. 20  minut. -Wyjąć  kiełbasę / przed podaniem  podsmażyć na patelni  lub w piekarniku/.  -Bulion przecedzić i połączyć z grzybami, wlać zakwas , dodać zmiażdżony czosnek i zagotować. -Doprawić

Zakamarki mojej kuchni
Kurczak w sosie rozmarynowo-cytrynowym z zapiekanymi warzywami 146

ścianki piekarnika). Pozostawiamy same ziemniaki do momentu aż się zarumienią i zmiękną. Uwaga :  W zależności od piekarnika, grubości pokrojonych warzyw- ziemniaczki mogą piec się od 30 minut do 1,5 godziny. Jeśli chcemy trochę przyspieszyć zawsze możemy użyć patelni grillowej bądź pokroić ziemniaczki na cieńsze plasterki. Masło rozpuścić na patelni dołożyć rozmaryn i podlać 2 łyżeczkami whisky, dodać

KreatywnePiny
Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką 224

Kapustę umyć i zszatkować, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać soli, pieprzu i dusić prawie do miękkości. Dodać masło. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju i wrzucić drobno pokrojoną cebulę oraz plastry pokrojonej papryki i białej kiełbasy. Smazyć aż warzywa i kięłbasa będą miękkie. Dodać do kapusty, doprawić pokrojonym koperkiem i czosnkiem. Ponownie zagotować...Podawać gorącą z pieczywem...Smacznego

Gosia gotuje
Brukselka z orzechową panierką 168

kilka listków bazylii kilka pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania: Brukselkę przebrać, umyć i wrzucić do garnka. Zalać wodę, tak aby zakrywała warzywo. Dodać mleko, cukier i sól. Gotować na małym ogniu około 25 -30 minut . Orzechy zmielić w młynku. Na patelni rozgrzać masło i dorzucić zmielone orzechy. Lekko podprażyć. Brukselkę odsaczyć z wody i posypać orzechowa panierką. Podawać z pomidorkami

Gosia gotuje
Zupa krem z cukinii 222

cukinie 1 cebula 1 średni ziemniak garść liści szpinaku 2 ząbki czosnku kilka łyżek jogurtu greckiego 2 szklanki wywaru z warzyw kilka listków mięty/bazylii sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek, dusić przez chwilę (nie za długo, czosnek może stać się gorzki). W wywarze

Powiedz dietom nie
Kurczak w kwaskowej marynacie (piersi i pałki kurczaka) 189

ryżem posypanym podduszonym porem, ale można też posypać nim gotowe mięso. W takim przypadku należy łyżeczkę masła rozgrzać delikatnie na patelni, posiekać pora i chwilkę poddusić - do miękkości. Posypać mięso, lub tak, jak w moim przypadku - ryż Do tego warzywa: kalafior i fasolka Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ryżowa pizza z patelni po indyjsku | bezglutenowa | wegańska 272

Wysypać mąkę na blat. Dodać oliwę i ciepłą wodę - tyle aby ciasto było gładkie i dobre do formowania. Wyłożyć na patelnię i rozwałkować na niej przy pomocy szklanki. Posmarować sosem i wyłożyć pokrojone, umyte dodatki. Smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną, a spód się lekko zarumieni

Czarnawisienka
Roladki z wątróbką 258

solą, pieprzem i skrapiamy olejem. Udka przyprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i słodką papryką. Pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.    Cebulę, marchew i suszone pomidory kroimy w kostkę. Odsączamy groszek.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy wątróbkę.    Zdejmujemy z patelni, odsączamy i kroimy w kostkę.    Dwie łyżki groszku zgniatamy widelcem na papkę

Maminek kulinarny
Makaron z gorgonzolą i fasolką 194

fasolkikilka pomidorków koktajlowychnatka pietruszkipor - zielona częśćoliwa do smażeniaświeżo mielony pieprzMakaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w piórka, pomidorki na pół, natkę siekamy. Por, pomidorki i fasolkę podsmażamy na oliwie. Następnie podsmażone warzywa, boczek i ser dodajemy do makaronu. Chwilkę smażymy by ser się rozpuścił. Na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz pieprz

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka z ryżu i cukinii 317

pokroić w kostkę. Białą część pora pokroić w pół plasterki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Wszystko wrzucić na patelnię, na małą ilość oleju i dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie. 4. Wymieszać ryż, cukinię i uduszone warzywa. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne -u mnie o rozmiarze 30x20cm -wysmarować olejem. Wyłożyć

UgotujmyTo.pl