Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie lekko podsmażamy na patelni. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dorzucamy do cebuli i również delikatnie smażymy. Do warzyw dodajemy mielone mięso. Doprawiamy solą, pieprzem (możemy też dodać ulubione zioła). Smażymy do czasu odparowania z mięsa wody. Farsz odstawiamy
MyCookBook.plrozgrzać olej z masłem. Przełożyć cebulę i czosnek na patelnię. Zeszklić (pilnować, by nie zbrązowiała). Cebulę przełożyć do gotujących się ziemniaków. Patelnię polać ciepłą wodą i "zebrać z niej smak i kolor", po czym przelać do garnka z warzywami. Do garnka wsypać tymianek. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Gotować do miękkości ziemniaków. Zupę podawać gorącą z grzankami
Weekendy w domu i ogrodziecebuli, dodajemy posiekany drobno czosnek i pokrojone w plastry łodygi naciowego selera, smażymy przez 3-4 minuty, a następnie dokładamy na patelnię mięso wołowe, smażąc całość na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz możemy do mięsa i warzyw dodać pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki, oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość doprawiamy solą , pieprzem
Miód i pieprzpodsmażyć dodać pokrojone warzywa i startą cukinię chwilę przesmażyć. Wlać ok 2,5 l wody gotować aż warzywa zmiękną.Dodać do zupy odcedzoną z zalewy cieciorkę 3. Ogórki zetrzeć na grubej tarce podsmażyć na patelni z dodatkiem masła aż odparuje woda dać do zupy. Dodać śmietanę i pokrojone w plasterki parówki gotować 5 minut wszystko razem
W królestwie smaków Beatykostkę. Soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy (w razie konieczności po wystudzeniu odciskamy nadmiar wody). W sporej misce umieszczamy zmielone mięso, warzywa, przyprawy. Wbijamy jajka i całość wyrabiamy za pomocą dłoni. Formujemy małe kuleczki, które smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Zjadamy gorące
Szybko Tanio SmacznieWegański kotlet czasami stanowi wyzwanie. Można go zrobić praktycznie ze wszystkiego: strączków, kasz, warzyw, ziaren, orzechów itd. "Sekretem" jest produkt który sklei nam kotleta, tak by się nie rozwalił na patelni. Czasami jest to kasza (świetna jest rozgotowana jaglana w tej roli), ale mogą to być też być płatki owsiane, mąka owsiana, mąka ziemniaczana, z ciecierzycy. Dzisiaj Mąż "zamówił" hamburgery
Co na wege obiad?Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Paprykę również kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkiem. Mięso myjemy, nakłuwamy w dwóch miejscach, posypujemy przyprawami i wkładamy warzywa. Związujemy sznurkiem, Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 2 godz. w 180 stopniach. Smacznego
Podróż w kulinarialekkiego zbrązowienia. Mięso przekładamy do tagine, a naczynie ustawiamy na kuchence i podgrzewamy. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, a po chwili dorzucamy do niej marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki. Warzywa przesmażamy przez chwilę, po czym przekładamy do tagine. Dolewamy bulion, dodajemy pomidory z puszki, fasolkę szparagową i oliwki, delikatnie
Kulinarne przygody GatityWszystko zamykamy pokrywką i dusimy na malutkim ogniu , dodając pomidory z puszki , sól , ostrą paprykę i cukier . W międzyczasie , na patelni , na której smażyliśmy składniki podsmażamy koncentrat pomidorowy – około 2 minut , przelewamy go do garnka z resztą warzyw . Ponownie zamykamy i dusimy mieszając , od czasu , do czasu , przez około 30-40 minut . Gotowe , można podać z chlebem lub pampuchami
Ogrodnik w podróżyziołowy SKWORCU -łyżka masła opcjonalnie lub oliwa z oliwek Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać rosół lub wywar z warzyw i dodać ziemniaki, i pokrojona w kostkę włoszczyznę. Ogórki zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć na patelni z łyżką masła lub na oliwie. Dodajemy do zupy. Solimy, dosmaczamy pieprzem. Zabielamy śmietaną, jeśli ktoś lubi, to można posypać koperkiem
Z Kuchni Do Kuchnilaurowy – kilka Ziela angielskie – kilka Wykonanie: Antrykot i szyję gotujemy w osolonej wodzie ( zdejmujemy szum ) z liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się wywaru. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na patelni, również dodajemy do gotującej się zupy. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, po wystudzeniu obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
Smaki Ewypozostawić w lodówce ). Po tym czasie obtaczamy w mace i podsmażamy na patelni z olejem. Wykładamy do naczynia do zapiekania. Na patelni po smażeniu karkówki przesmażamy startą marchewkę i seler. Podlewamy bulionem i dodajemy trzy spore łyżki chrzanu. Warzywami z bulionem zalewamy karkówkę i wstawiamy nagrzanego piekarnika do 190 o C. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy do miękkości przez około
Smaki Ewyłyżeczka soli świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oliwy 1. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki. Zagotować 1 litr wody, dodać warzywa i ziarenka angielskie. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. 2. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Smażyć kilka minut. 3. Po 10 minutach dodać do zupy
Moja Galeria SmakuMięso kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką i oczywiście curry. Kroimy pora, cebulę i paprykę, Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy orzeszki i smażymy ok. 1 minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny
Maminek kulinarnybardzo wiosennym nastroju ;) Składniki: garść liści szpinaku 1/2 awokado kawałek Gorgonzoli kilka pomidorków koktajlowych słonecznik sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić sokiem z cytryny (dzięki temu awokado zachowa swój ładny, zielony kolor
Piąty grzech główny