warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:245/829)

TAGLIATELLE Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ 171

rozgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawy, pokrojony w drobne paski boczek. Polędwicę czyścimy z błon i kroimy w niewielkie plasterki, dodajemy na patelnię, smażymy. Następnie kroimy cebulę w krążki, cukinię w kostkę, drobno siekamy czosnek i chwilę ze wszystkim dusimy aż warzywa będą al dente. Dodajemy pomidory. W czasie robienia sosu gotujemy makaron. Ja podałam z tagliatelle

Cytryna&Co.
sałatka z kaszą i warzywami 147

papryka czerwona nieduża cukinia  nieduża cebula ulubione przyprawy do doprawienia Przygotowanie: cebulę pokrój w kostkę i zarumień na rozgrzanej patelni dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i dalej podsmażaj cukinię pokrój w ćwiartki lub jak wolisz i dodaj do warzyw razem z kukurydzą dopraw ulubionymi przyprawami i dodaj ugotowaną kaszę, możemy podlać odrobiną wody lub jogurtu  wszystko dokładnie mieszamy

Gotowanie z pasją
sałatka z kaszą i warzywami 194

papryka czerwona nieduża cukinia  nieduża cebula ulubione przyprawy do doprawienia Przygotowanie: cebulę pokrój w kostkę i zarumień na rozgrzanej patelni dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i dalej podsmażaj cukinię pokrój w ćwiartki lub jak wolisz i dodaj do warzyw razem z kukurydzą dopraw ulubionymi przyprawami i dodaj ugotowaną kaszę, możemy podlać odrobiną wody lub jogurtu  wszystko dokładnie mieszamy

Gotowanie z pasją
Poniedziałek: Sałatka z krewetkami, pęczakiem i pieczonymi buraczkami 144

intensywnym ogniu przez 2 minuty. Posól, popieprz i przewróć na drugą stronę. Smaż jeszcze minutę. Popierz i posól. Zdejm z patelni. Krok 4 Finał. Buraczki obierz i pokrój w plastry, a potem w kostkę. Marchew obierz i obieraczką do warzyw pokrój w paski. To samo zrób z cukinią. Przełóż warzywa do misy. Pęczak posól i popierz. Dodaj do misy

Niedzielny kucharz
Koreczki z tortilii 158

więcej pomidorki koktajlowe, pieprz ziołowa - pół łyżeczki, słodka papryka - pół łyżeczki. Przygotowanie : Placki podgrzewamy przez 30 sekund na rozgrzanej patelni z każdej strony. Smarujemy serkiem, posypujemy przyprawami, na 1/4 wysokości placka układamy szynkę, ser, pokrojone w cienkie paski warzywa (papryka, ogórek), posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zwijamy w rulon. Owijamy folią spożywczą, odkładamy na 30 minut, aby związało się. Pomidorki kroimy

Lena Gotuje
Naleśniki z brokułem i pieczarkami 215

dokładnie i smaż naleśniki na rozgrzanej patelni różyczki brokuła ugotuj aldente  cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni dodaj pokrojone pieczarki i duś przez chwilkę  dodać brokuły i dokładnie wymieszaj - dopraw do smaku  na naleśniki ułóż warzywa i zwiń  Porcja dla jednej osoby, ale bardzo pożywna  :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Bigos cygański / Pulpety w sosie z papryką, pomidorami i ogórkami konserwowymi 156

drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Ściągamy z patelni. 2. Paprykę i cebulę kroimy w paski, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. Warzywa smażymy na oleju pozostałym po smażeniu pulpetów. Po 15 minutach dodajemy passatę, wlewamy 1 szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw

Szefowa kuchni
Barszcz ukraiński z wkładką 148

seler i cebulę, sól i pieprz.  Dodać pokrojonego ziemniaka i startą na szatkownicy kapustę. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać starte na tarce o grubych oczkach buraczki, sok z buraków, śmietanę, czosnek i koperek.  Na patelni rozgrzać olej , dodać masło i podsmażyć plastry kiełbasy. Ułożyć na talerzu z zupą. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego

Gosia gotuje
Krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami 212

zagotuj ale już na niewielkim ogniu. Dopraw solą i pieprzem do smaku, w razie potrzeby gotuj jeszcze trochę aż warzywa będą całkiem miękkie. Zblenduj zupę na jednolity krem. Plasteki boczku pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na suchej patelni. Jednocześnie przygotuj grzanki. Z kromek chleba odkrój skórkę, resztę pokrój w niewielkie kwadraty. Na odrobinie oliwy smaż grzanki aż się zezłocą

nietylkopasta.pl
Makaron tagliatelle z podsmażoną brukselką, marchewką i masłem czosnkowym 194

zrumienienia. Do brukselki, bezpośrednio na patelnię, dodajemy masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Czosnek podsmażamy około 3 minuty. Na patelnię dokładamy marchewkę, całość mieszamy i podsmażamy, aż marchewka się podgrzeje. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Do warzyw dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy, aby masło z czosnkiem dokładnie otoczyło makaron. Smacznego

Smak mojego domu
Kotlety z łososia 167

był super pomysł. Od razu założyłam, że kotlety zjemy na dwa posiłki. Za pierwszym razem z domowymi frytkami z patelni i surówką z ogórków i rzodkiewki . Za drugim razem przekroiłam kotlety w poprzek i umieściłam w bułce z warzywami i serem. Postały fantastyczne fishburgery! Macie już swoje filety na blacie? :-) No to zaczynamy

AniaGotuje.pl
Domowe kotlety sojowe 252

gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a obraną i umytą marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulkę i smażymy aż zmięknie, następnie dodajemy marchewkę, przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody, żeby warzywa nie przywarły do dna naczynia i dusimy na wolnym ogniu przez 2 minuty. W blenderze miksujemy ugotowaną soję z sosem

Lamarida.pl
OMLETOWE KANAPKI 174

kanapki muszą być tylko z pieczywem :) Składniki ➟60 g mąki ryżowej lub każdej innej ➟3 białka ➟tłuszcz do smażenia ➟warzywa wedle uznania Przygotowanie: 1.Białka ubić ze szczyptą soli. 2.Dodać mąkę i wymieszać łyżką dokładnie 3.Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wylewamy masę, przykrywamy i smażymy po ok 5 min z każdej strony 4. Po ostygnięciu przekroić na 4 części

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zupa z soczewicy 139

kostkę. Marchewki umyć, osuszyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić. Do zeszklonej cebuli dodać startą marchewkę i razem podsmażać, aż warzywa będą miękkie. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć nożem. Soczewicę opłukać pod bieżącą wodą. Do garnka

Gospodyni Miejska
Makaron na zielono w sosie śmietanowym 207

ząbki czosnku 40 g masła 1 kulka mozzarelli 400 g piersi z kurczaka 400 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami oliwa 1 puszka zielonego groszku konserwowego 400 g śmietany 30% sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Na niewielkiej patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu

Passions hobbies life