warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:246/829)

Majowa zupa z pokrzywą 155

czym pokroić. Na patelni rozgrzać masło dodać drobno pokrojony czosnek wraz z drobno posiekaną cebulką, chwilkę podsmażyć. Dodać na patelnię pokrojoną pokrzywę lekko posolić i dusić razem kilka minut. Odstawić. Z około 1,5 litra wody, mięsa i warzyw łącznie z przyprawami ugotować wywar. Gdy mięso i warzywa są już miękkie dodać duszoną pokrzywę i gotować jeszcze około 10 minut

W garach u Gosi
Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym 160

ananasa kroimy w dużą kostkę, cebulę drobno siekamy.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet z kurczaka do zarumienienia. Dodajemy warzywa i ananasa, chwilę podsmażamy. Do soku z puszki dolewamy 1/4 zimnej wody i mąkę - dokładnie mieszamy. Przelewamy na patelnie, dusimy przez 10 minut.  3. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy. Podajemy z ryżem

Szefowa kuchni
Gulasz z łopatki z marchewką i papryką 261

Przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jak mięso będzie miękkie przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni szklimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i pokrojoną w paseczki paprykę. Podsmażamy do momentu aż warzywa będą miękkie. Dolewamy wodę, tak aby przykryła mięso, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i podsmażone warzywa. Dusimy pod przykryciem przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowa, mięsna tarta 256

łyżkami oliwy i usmażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć do oddzielnej miseczki. Na tą samą patelnie wrzucić paprykę (pokrojoną w krótkie paski) oraz pokrojonego w prążki pora i cebulę. Podsmażyć 5 – 10 minut, aby warzywa zmiękły. Sos: Wymieszać wszystkie składniki na sos, doprawić solą i pieprzem. Gdy tarta się lekko

KuchniaWeDwoje.pl
Potrawka z kurczaka 569

włoszczyznę razem z cebulą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Gdy kurczak będzie miękki, odławiamy go razem z warzywami. Wywar przecedzamy. Wystudzone mięso oddzielamy od kości i skóry. Dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło razem z 2 łyżkami mąki. Zasmażkę zalewamy powoli wywarem i energicznie mieszamy aby rozbić wszystkie grudki. Gdy konsystencja

Qchnia po prostu
Zupa z brązowych pieczarek 171

czosnek, dodać marchew, a następnie seler i pietruszkę. Wszystko razem poddusić razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Na patelni, na średnim ogniu, rozgrzać masło i dodać pieczarki. Podsmażyć je na lekko złoty kolor. Dodać do garnka z warzywami, dolać wody, przyprawić solą i ugotować do miękkości. Na końcu doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zupę podawać z dodatkiem posiekanej zieleniny - natki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pulpeciki wołowo-wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym 183

czosnek kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy warzywa na oleju, aż będą miękkie. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Mieszamy mięso z warzywami, jajkiem, doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy z masy mięsno-warzywnej małe, zgrabne kulki. 3. Na patelni na łyżce oleju obsmażamy pulpeciki. Kiedy zarumienią się ze wszystkich stron dodajemy na patelnię pomidory z puszki pokrojone w drobną kostkę. Chwilę

W kuchni Katie
Śródziemnomorska , grillowana cukinia – przetwory 533

zalania ( 1 łyżka na słoik ) Cukinię pokroić w plastry razem ze skórką . Cebulę obrać i także pokroić w plastry . Rozgrzać patelnie grillową i zgrilować cukinię oraz plastry cebuli z obu stron , ma być przypieczona , nie musi być ugotowana . Przekładamy warzywa do miski , gorące posypujemy pomidorami suszonymi , oraz posiekanymi drobniutko oliwkami , solimy do smaku , mieszamy . Na koniec dodajemy porwaną ręką bazylię

Ogrodnik w podróży
GULASZ Z CHORIZO I SOJĄ 138

PRZYGOTOWANIE :  Mięso kroimy, oprószamy mąką i podpiekamy na oleju w wysokiej patelni. Dodajemy pokrojony czosnek, cebulę oraz chorizo, liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach, wlewamy bulion i dusimy 20 minut.  Warzywa kroimy w kostkę a chorizo w talarki, wszystko przekładamy do gulaszu wraz z pomidorami, mieszamy i dalej dusimy.  Gulasz doprawiamy do smaku przyprawami, dokładamy przecier pomidorowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Filety rybne gotowane z zielonym groszkiem 183

sitku, przepłukujemy zimną wodą. Pomidory sparzamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy groszek, cebulę oraz pomidory chwilkę podsmażyć wlewamy bulion warzywny przyprawiamy tymiankiem solą i pieprzem gotujemy warzywa około 5 minut. Filety z ryby kroimy na połowę posypujemy solą i pieprzem dodajemy do gotującego sosu warzywnego przykrywamy pokrywką gotujemy

kgwjanczewo
Gulasz z serduszek drobiowych (z makaronem orkiszowym) 159

umyć. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić i pokroić w plasterki. Nalać świeżej wody, dodać listki laurowe, ziele angielskie, warzywa i ponownie gotować około 20-30 min. W międzyczasie podsmażyć cebulę i przełożyć do gulaszu. Zrobić zasmażkę. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka

Di gotuje
Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą 163

mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Marchewka z groszkiem 176

średnim ogniu. Najlepiej pod przykryciem. Gdy marchewka będzie miękka to dodać mrożony groszek. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuścić masło i wsypać mąkę. Przygotować zasmażkę (smażyć ją kilka minut na małym ogniu). Na sam koniec do warzyw dodać zasmażkę. Całość przemieszać i gotować tak długo (na małym ogniu), aż utworzy się dosyć gęsty sos. Na sam koniec posmakować

Ugotować
Gulasz z żołądków drobiowych 197

listków laurowych i ziela angielskiego.  Podroby odcedzić, ostudzić i pokroić w paseczki. Do garnka nalać świeżej wody, dodać warzywa i ponownie gotować około 20-30 minut. W międzyczasie podsmażyć cebulę i przełożyć do mięsa.   Przygotować zasmażkę. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka

Di gotuje