pysznym, puszystym, drożdżowym spodzie. W zależności od naszych upodobań przyrządzamy do niej dodatki takie jak: papryka, pieczarki, cebula, salami, boczek, warzywa czyli to, co lubimy najbardziej :) Robi się ja szybciuteńko, a porcja z 1 patelni zadowoli spokojnie 2 głodomorów, bo pizza jest syta. Polecam przepis - odkąd go znalazłam w jednej z gazet - tradycyjna pizza z piekarnika
Walijskie Pichceniemakaronu szpinakowego tagliatelle Sól, pieprz Słonecznik Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu, solimy. W między czasie na patelnię wrzucamy szpinak, sałatę i przeciśnięty czosnek, dodajemy odrobinę soli i pieprz. Smażymy aż warzywa się "skurczą". Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt i blendujemy, ewentualnie doprawiamy. Na makaron układamy sos i posypujemy słonecznikiem. Zielony makaron ze szpinakiem
Czarnawisienkasłodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki. Złączamy wszystkie składniki sosu, dodajemy do raniej przyszykowanych warzyw, kurczaka i grzanek, solimy, pieprzymy i wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego
Kuchnia Łukaszaminut do lodówki. Cebulę kroimy w pióra, papryczkę chili i czosnek drobno siekamy. Marchew i paprykę kroimy w słupki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, marchew, paprykę oraz brokuła przez około 3 minuty. Warzywa przekładamy na osobny talerz. Podsmażamy chili oraz czosnek. Wołowinę obtaczamy równomiernie w skrobi. Do woka wlewamy około 5 cm warstwę oleju. Smażymy mięso
Mania Gotowaniapokroić w kostkę. Bulion zagotować, dodać seler i pietruszkę - gotować. Po 5-7 minutach do zupy wrzucić ziemniaki i szparagi - gotować aż warzywa zmiękną. W tym czasie obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę - cebulkę usmażyć na rumiano. Usmażoną dodać do ugotowanej zupy. Zupę zdjąć z ognia - zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą
kolorowotorcikowogniazd nasiennym, kroję w drobne kawałki. Chili pozbawiam pestek i drobno siekam. Czosnek przeciskam przez praskę. Czosnek, por szklę na tej samej patelni, na której smażyłam krewetki. Następnie dodaję paprykę, chili. Smażę ok. 10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Dodaję krewetki,po czym podlewam łyżką oleju sezamowego. Do tego wrzucam odcedzony makaron, smażę razem kilka minut, dodaję sezam, szczypiorek. Podsmażam
W kuchni Karmel-itkidzielimy na różyczki, dokładnie myjemy i gotujemy na parze do miękkości. Mięso przyprawiamy i nacieramy z obu stron. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym z obu stron do zarumienienia. Na talerz wykładamy warzywa polewamy je sosem, nakładamy usmażone mięso. Dekorujemy ulubioną zieleniną natką pietruszki lub koperkiem. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościkroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą. Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron ok 5 min, następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min. Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie. Piekę
Gotowanie PatkiBardzo dobry i szybki obiad. Wszystko razem warzywa, zioła i mięso. Polecam było pyszne. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Schab doprawić solą, pieprzem, oregano, ziołami prowansalskimi, chilli, papryką słodką i wędzoną. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać wrzucić mięso, smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Następnie wrzucić czerwoną cebulę i pieczarki pokrojoną
Kuchnia Pokoleńczosnek, paprykę i dodajemy pozostały sos teryiaki i całość podsmażamy przez około 3 minuty. Zdejmujemy z patelni do miski. Na rozgrzaną patelnię dajemy mięso i przesmażamy. Po kilku minutach, gdy mięso już lekko zmieni kolor dodajemy warzywa z miski i całość podsmażamy dodając pozostałe przyprawy i całość podsmażamy. Gdy już całość się poddusi dodajemy ziarna sezamu i posypujemy
Kuchnia na wzgórzuPyszne, szybkie, bezmięsne danie z grillowanymi warzywami, zdrową kaszą i serem feta - fajny, zdrowy pomysł na obiad :) SKŁADNIKI (1 porcja - 440 kcal) 40 g kaszy gryczanej 100 g cukinii 100 g czerwonej papryki 70 g sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól PRZYGOTOWANIE(...)Kaszę gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cukinię kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę i grillujemy na patelni grillowej na łyżce oliwy (lekko solimy cukinię). Fetę kroimy w kosteczkę. Odcedzamy kaszę i gorącą mieszamy z warzywami i serem. Smacznego :) 1 porcja - 440 kcal: - białko - 18,2 g - tłuszcze - 26,3 g - węglowodany - 37,6 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacjeposypujemy przyprawą do ryb. Cukinie kroimy w słupki(ok 3cm długości), marchewki w półplasterki, pora w plasterki. Podsmażamy na patelni z niewielką ilością oliwy. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i kroimy na ósemki, następnie dodajemy do pozostałych warzyw i dusimy do miękkości. Odparowujemy wodę i przyprawiamy sosem sojowym, oregano, ziołami prowansalskimi i pieprzem i solą. Na kawałek folii
Czerwona PorzeczkaChow Mein zalewamy wrzącą wodą na 3-4 minuty, następnie odcedzamy. Kawałki kurczaka wyjmujemy z piekarnika i dodajemy do warzyw, dolewamy bulion, 3 łyżki sosu hoisin, całość mieszamy. 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej dodajemy do małej ilości wody, mieszamy, dodajemy na patelnię, mieszamy. Na patelnię dodajemy posiekany szczypiorek z dymki, makaron, całość mieszamy i chwilę podsmażamy. Na sam koniec dodajemy
Smakowity Blog Kulinarnyrosołowy np. "Babuni" szczypiorek garam masala, pasta tandoori, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa kroimy w kostkę jednak nie zbyt drobno, chodzi oto, aby były wyczuwalne w trakcie konsumpcji. Na rozgrzaną suchą patelnię wsypujemy garam masalę i prażymy ja przez chwilę. WAŻNE !, żeby jej nie spalić, a jedynie delikatnie uprażyć, aby wydobyć
vegetanieczas gorący. Filety oczyszczamy , kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kosteczkę , sparzonego i obranego pomidora również. Czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso ok. 4-5 minut. Dodajemy przygotowane warzywa , ok. 1 płaską łyżeczkę soli i przesmażamy razem ok. 5 – 7 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Doprawiamy szczyptą papryki
Ostra na Słodko