paski. Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy a następnie wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i chwilę smażymy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy: grzyby, pokrojone warzywa, przesmażoną cebulkę i czosnek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu ok 30 minut. Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnegorzkiej czekolady listki mięty do dekoracji WYKONANIE Pomarańczę filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią. Czekoladę ścieramy/strugamy na wiórki, np. przy pomocy obieraczki do warzyw. Schłodzoną śmietankę ubijamy, początkowo na średnich obrotach miksera, w miarę gęstnienia, zwiększając je do najwyższych. Pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy
cool and mintyDokładnie mieszamy rózgą kuchenną. Na patelni rozgrzewamy dość mocno 1 łyżkę masła. Wylewamy masę jajeczną i smażymy zmniejszając moc palnika. Na drugiej patelni rozgrzewamy pozostałe masło. Dodajemy oprószoną solą cebulę, po chwili dodajemy pomidora oraz cukinię. Smażymy warzywa do pożądanej miękkości. Pod koniec doprawiamy do smaku pieprzem i bazylią. Gdy omlet się już zetnie, rozkładamy na jego połowie farsz warzywny
Smaki Na Talerzuszparagów kroimy w kostk ę. Szalotki, łodygi selera naciowego, marchew i ząbki czosnku kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy ok. 5 minut na roztopionym maśle z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Na patelnię wrzucamy ryż orkiszowy i łodygi szparagów; doprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy 1 chochlą
La grande e la piccola cuocalubczyk oraz świeżo zmielony pieprz do smaku opcjonalnie: pęczek świeżego lubczyku zamiast suchej przyprawy do podania: makaron i świeży koperek Przygotowanie: Obieram warzywa, mięso płuczę pod bieżącą wodą. Cebule obieram, przekrawam na pół i przesmażam na suchej patelni do lekko złotego koloru. Zamiennie można je upiec w piekarniku. Włoszczyznę i kurę układam w dużym garnku, zalewam zimną wodą, wrzucam przyprawy
Zasmakuj Kuchnijeśli mamy małe grzyby). Pieczarki podsmażamy aż nie puszczą soku. Wołowinę kroimy w poprzek włókien na cienkie długie paski. Podsmażamy krótko na patelni. Podsmażone mięso dorzucamy do garnka z cebulą i pieczarkami. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki. Warzywa i mięso zalewamy wywarem warzywnym. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, sproszkowaną słodką i ostrą papryką, pieprzem i ewentualnie solą, jeśli wywar warzywny był mało
Dieta bez mlekastron solą oraz pieprzem. Cebulę oraz pora drobno siekamy. Boczek kroimy na plastry, a te na paseczki. Podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. Gdy wytopi się tłuszcz dorzucamy cebulę oraz por, smażymy do zeszklenia się warzyw. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Serek topiony kroimy na paseczki (zamiennie można użyć sera żółtego). Na każdy plasterek schabu nakładamy farsz oraz dajemy paseczek serka
Smaki Na Talerzumoich zmagań z kalarepą Tym razem wersja wytrawna, czyli fit placki z kalarepą i marchewką. Przygotowuje się je bardzo szybko, wystarczy zetrzeć warzywa, doprawić i usmażyć. Nie lubię smażonych na głębokim tłuszczu placków, więc te piekłam na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego i taka wersja bardzo mi smakowała. Myślę, że to dobry pomysł na szybki obiad w domu
Fitkotmoich zmagań z kalarepą Tym razem wersja wytrawna, czyli fit placki z kalarepą i marchewką. Przygotowuje się je bardzo szybko, wystarczy zetrzeć warzywa, doprawić i usmażyć. Nie lubię smażonych na głębokim tłuszczu placków, więc te piekłam na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego i taka wersja bardzo mi smakowała. Myślę, że to dobry pomysł na szybki obiad w domu
Fitkotmakaron estragon sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Teraz bierzemy się za zupę. Rosół zagotowujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa. Więc: Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko podsmażamy na suchej patelni, wlewamy sos, dodajemy starty imbir i lekko podsmażamy. Zalewamy rosołem, wrzucamy groszek. Gotujemy przez chwilę (około 6 min), do smaku doprawiamy solą
R'n'G Kitcheninnego sera 100 g masła (często zmniejszam ilość) szczyptę soli i pieprzu *Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler . Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami), aż kaszotto
Słodkie okruszkipieprz 1. Papryki, cebulę, seler i obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę podobnej wielkości. Podobnie przygotowujemy mięso. 2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy kiełbasy z cebulą oraz pokrojonym w plasterki czosnkiem. Następnie dorzucamy warzywa:papryki, selera, papryczkę chili. 3. Po kilku minutach gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy kurczaka. Doprawiamy całość solą, pieprzem i jalapeno. Dosypujemy
kruche babeczkiprzyprawach i odstawiamy na pół h. Do garnka wlewamy litr wody, wrzucamy kostkę, liście i ziele - gotujemy. W tym czasie kroimy warzywa w kosteczkę. Do wywaru wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i paprykę. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni, przekładamy do garnka, nastepnie na tej samej patelni chwilę podsmażamy cebulę. Wszystko dusimy około 20min. Po tym czasie łyżką wazową odlewamy
Mamuśka wraca do formyoraz szczyptę soli i odrobinę oleju. Smażymy duże, grubsze naleśniki. CAŁOŚĆ: Naleśniki obficie posypujemy startym serem, układamy kawałki pieczonego kurczaka, kukurydzę oraz warzywa i jeszcze raz posypujemy serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem, dociskamy i smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni ( z 2 stron ) – tak, by ser się roztopił. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką SERENADA
Ostra na Słodkojeść normalnie będąc na diecie odchudzającej Idealnie sprawdza się jako posiłek BT (białkowo-tłuszczowy) Składniki: ✔ 100 g sera gouda w plastrach ✔dodatkowo warzywa wedle uznania (u mnie pomidor, papryka, szczypior) Przygotowanie: 1. Plastry sera układamy na rozgrzanej patelni (najlepiej nieprzywierającej) tak aby nachodziły na siebie 2. Układamy na to warzywka, zakrywamy przykrywką i smażymy na małym ogniu
Zdrowie i pysznie na talerzu