warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:222/829)

Dyniowe leczo z boczniakami 130

następnie kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam. Dynię obieram i kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dodaję do pomidorów i smażę aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające się. Boczniaki i pieczarki kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do leczo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam chwilę. Dodaje do lecza, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuje bazylią

wesoła kuchnia
Tortilla z kurczakiem 527

talarki. Pomidora możemy obrać ze skórki i kroimy w kosteczkę lub plasterki. Pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Na innej suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Musimy uważać żeby nie przypalić ich. Na każdym placku układamy wszystkie warzywa oraz kawałki kurczaka. Całość polewamy sosem czosnkowym oraz ketchupem. Tortillę zwijamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tortilla zapiekana podwójnie czyli poniedziałkowy recykling. 131

paski, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju aż będą al dente. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do takich warzyw dodajemy ugotowane i poszarpane mięso. Rozkładamy tortillę, posypujemy połową sera, a ser dajemy zawartość patelni, posypujemy pozostałym serem. Ser działa tu jak spoiwo, wiąże nadzienie ze sobą i przykleja je do tortilli. Przykrywamy drugim plackiem i gotowe

Dieta moja pasja
Leczo z cukinią i kiełbasą myśliwską 192

oliwek zeszklić cebulę, dodać paprykę i cukinię, smażyć wszystko razem przez 7-8 minut mieszając od czasu do czasu. Zalać warzywa pomidorami z puszki , dodać przyprawy i dusić wszystko razem przez 15 minut. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone w plastry kiełbaski, dodać do leczo i dusić wszystko razem jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem, ryżem, albo kaszką

Kulinarne Inspiracje
Kebab w tortilli 150

jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 żąbek czosnku  Filet z kurczaka pokroić na nieduże kawałki,oprószyć przyprawą i obsmażyć na patelni. Kapustę posiekać,ogórka pokroić w półplasterki,pomidory w kosteczkę i cebulę w piórka. Pokrojone warzywa połączyć razem. Majonez,jogurt i ketchup wymieszać razem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić na chwilę do lodówki do przegryzienia. Każdą tortillę

Kolorowa kuchnia Elki
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 172

godzinę do lodówki.Marchewkę obieramy,czyścimy i kroimy w słupki,cebulę w pióra,oliwki dobrze osączamy i kroimy na pół.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z cukinii i papryki 197

podsmażać około 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować do miękkości warzyw. Zmiksować blenderem na krem. Doprawić do smaku. Podawać z pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni, posiekana natką pietruszki i kleksem śmietany

Ala piecze i gotuje
zupa gyros 594

śmietanę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin lub na noc do lodówki. Papryki oraz cebulę kroimy w kostkę i dusimy na patelni, pod koniec dodajemy obranego i również pokrojonego w kostkę pomidora. Go garnka przekładamy uduszone warzywa, mięso ze śmietaną, całość zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 15 min. (Jeśli mamy przeprawę gyros mało wyrazistą to zupę doprawiamy czosnkiem

Domowy Smak Jedzenia
Spaghetti alla bolognese. 122

pieprz do smaku 2-3  łyżki oliwy ser parmezan do dekoracji bazylia do dekoracji     Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek, marchew, seler i pancettę. Smażyć parę minut aż warzywa i "boczek" się zrumienią. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu aż mięso zbrązowieje, następnie dodać pomidory, oregano i wino

Radość kipiąca uśmiechem.
Karkówka z warzywami 118

duża cebula  3 łyżeczki mąki  Wykonanie  Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty kolor . Paprykę obieramy ze skóry obieraczką do warzyw i kroimy w paski ,pieczarki także obieramy i kroimy w ćwiartki i dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy

Mój Smak
Makaron z cukinii z pesto i kurczakiem 143

Odstawiamy na 15 minut. Krok 2 Cukinię kroimy w paski – najłatwiej robi się to za pomocą spiralnej krajalnicy lub temperówki do warzyw. Można też pokroić cukinię w plastry, a następnie na małe niteczki. Krok 3 Na patelni smażymy kurczaka, gdy się zarumieni dodajemy pesto i jogurt naturalny, całość mieszamy. Krok 4 Kurczaka układamy na cukinii, posypujemy startym serem. Smacznego

Coś bym zjadła
Hinduskie curry gobi motor 129

garść świeżej kolendry olej do smażenia sól do smaku Pokrój cebulę, czosnek i imbir w drobną kostkę. Podsmaż na oleju. Na suchej patelni upraż nasiona kminu i kolendry. Zgnieć w moździerzu i z resztą przypraw dodaj do warzyw. Podziel kalafior na małe różyczki. Dodaj do warzyw wraz z przecierem. Zalej kokosowym mlekiem i gotuj curry przez 15 minut. Na koniec

codojedzenia
Makaron z naleśników z sosem pomidorowym z kurczakiem 171

kurczaka oraz nacieramy odrobiną oleju rzepakowego. Odstawiamy na bok. Rozgrzewamy drugą patelnie z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w paseczki i wrzucamy na patelnię, mieszamy. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy. Po minutce rozsuwamy warzywa na bok, a na środek wykładamy kurczaka. Obsmażamy na złoty kolor, dodajemy pomidory i mieszamy całość. Dorzucamy koncentrat pomidorowy i dolewamy odrobinę

Kolizje Smaków
Sałatka z selerem naciowym 122

świeżego ogórka garść orzechów włoskich derssing: 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 plastra cytryny sól i pieprz Przygotowanie:  Wszystkie warzywa kroimy w grubsze plasterki, jabłko w niewielka kostkę. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Pokrojone składniki mieszamy razem, całość posypujemy orzechami i polewamy d ressingiem (mieszamy oliwę z cytryną i przyprawami

Bon appetit mon amie
PAELLA Z KURCZAKIEM ( / owocami morza ) 192

gorący. Filety oczyszczamy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kosteczkę , sparzonego i obranego pomidora również, c zosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso ok. 4-5 minut. Dodajemy przygotowane warzywa, ok. 1 płaską łyżeczkę soli i przesmażamy razem ok. 5 – 7 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Doprawiamy szczyptą papryki

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania