warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:226/829)

Paprykowe foremki 116

trochę innej odsłonie - sadzone, w paprykowej foremce. Potrzebne jest tylko jajko, papryka i chlebek tostowy :) Sposób przygotowania: Przygotować foremki z papryki - umyć warzywo i pokroić je na całej długości w poprzek, na grubość ok 1 cm. Rozgrzać patelnie, dać kawałek masła i położyć foremkę a do jej środka wbić jajko. Przyprawić je solą, pieprzem, co kto lubi. Smażyć pod przykryciem

pink envelope
Grillowana karkówka z musem paprykowym 206

prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus. Karkówkę podałam z ryżem

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 191

solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne lekko natłuścić, podsypać odrobiną bułki tartej (opcjonalnie) i wyłożyć pierwszą warstwą ziemniaków. Nałożyć na nią połowę zawartości patelni i zalać 1/2 powstałego sosu. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę talarków i reszty podsmażonych warzyw. Dodać kolejno kawałki łososia, rozdrobniony kalafior i ostatnią warstwę ziemniaków. Polać resztą sosu. Na koniec podsypać startym serem mozzarella. Piec przez

Kuchnia Ellie
Świąteczna zupa z łososia z porto 193

Dodać liść skórkę z cytryny, liść laurowy, ziele, pieprz i tymianek. Dolać 1,5l wody i zagotować, w miarę możliwości usuwając szumowiny. Warzywa z włoszczyzny pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle w osobny rondelku lub na patelni. Dodać do gotującego się wywaru ze skórą z łososia. Do wywaru dodać również cebulę z goździkiem. Gotować na wolnym ogniu 30 minut

W kuchni wieczorem
Kurczak z curry i ananasem 169

kostkę z tym, że drobniejszą niż kurczak. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć kurczaka na złoty kolor. Zdjąć kurczaka z patelni, ale zostawić tłuszcz. Teraz na olej wsypać curry i imbir. Podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa i drobno poszatkowany czosnek. Smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać kurczaka, pokrojonego na kostkę ananasa i sos sojowy. Podlać

Świat Domowej Kuchni
Placuszki makaronowe z zupek chińskich 241

tylko lekko pokryła makaron ) , dodajemy przyprawy , mieszamy. Cebulę i pora drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju. Paprykę kroimy w kosteczkę. Przygotowane warzywa dodajemy do napęczniałego makaronu. Wbijamy jajo , dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy niewielkie kotleciki po 2 minutki z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku , podajemy gorące. Smacznego

Ostra na Słodko
Fasolka z wędzonką w musie warzywnym 113

zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin. Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody a fasolę do miękkości.    Ugotowane warzywa miksujemy do uzyskania jednolitej masy - musu.    Do musu dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.    Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę wędzonkę. Na koniec smażenia dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.    Mus przelewamy do ugotowanej fasoli

Maminek kulinarny
Zupa meksykańska 203

czosnek, rozgnieciony w moździerzu kmin rzymski i paprykę w proszku. Smażymy przez chwilę, po czym wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Zrumienione mięso dodajemy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Zupę podajemy z tartym serem, posypaną natką pietruszki. Jako dodatek świetnie się sprawdzą gorące

Smakowity Blog Kulinarny
Gołąbki wegetariańskie 395

oliwek podsmażamy drobno posiekaną szalotkę (lub zwykłą cebulę), dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i dorzucamy na patelnię. Teraz pora na pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dolewamy bulion i wsypujemy najpierw soczewicę i po 5 min. ryż. Gotujemy na wolnym ogniu dolewając wody jeśli widzimy, że cały płyn

kuchcikownia
Kalafior z bułką tartą 413

tarta sól Wykonanie: Kalafior myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jego zapach będzie się unosił w powietrzu, sprawdzamy czy jest miękki. Jeśli warzywo nie będzie stawiało większego oporu do wbicia widelca, wyjmujemy je z wody. Następnie na patelni roztapiamy masło. Na porcję dla dwóch osób potrzebujemy ok 3 - 4 łyżek masła. Gdy masło się roztopi dodajemy bułkę tartą

Taste Of My Day
Sałatka z panierowanym camembertem 314

ziołami jajko garść bułki tartej 2 łyżki żurawiny ze słoika kilka kropli oleju lnianego 2 łyżki oleju rzepakowego *Można dodawać wszelkie inne warzywa według gustu i upodobań. Na talerzu układamy sałaty oraz rozsypujemy odsączony zielony groszek. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Ser camembert tniemy na trójkąty. W miseczce roztrzepujemy jajko oraz wysypujemy bułkę tartą. Trójkąty sera obtaczamy w jajku oraz

Kolizje Smaków
Prosiaczek w koronie #1 164

plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry; cebulę w piórka. Cebulę zeszkliłam na dobrze rozgrzanej patelni, następnie wrzuciłam pieczarki i dusiłam do odparowania wody. Przyprawiłam.  Na usmażoną karkówkę nałożyłam porcję warzyw, przykryłam plastrami żółtego sera. Zmniejszyłam nieco ogień i pod przykryciem smażyłam jeszcze 5-10min. do rozpuszczenia sera.  Oczywiście nie jest

bastalena
Sajgonki - jakie pyszne. 4358

tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy potem dodaję kurczaka i przyprawę. Imbir ścieram na drobnych oczkach - wrzucam na patelnie. Kroję grzyby na cienkie paski - wrzucam na patelnię. Podlewam sosem sojowych. Całość smażę ok 10 min, potem zdejmuję z ognia dodaję makaron

Brzuszki Łakomczuszki
Żółta cukinia w roli głównej - cukiniowa zupa krem i warzywny obiadek malucha!!! :) 162

suszony, sól, pieprz; 0,5 łyżeczki kurkumy; ok. 3/4 l bulionu. Cukinie i marchewkę obieramy i myjemy; kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, aż będą miękkie i szkliste. Dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwile podsmażamy. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem - w takiej ilości, aby "przykryła" jarzynki. Gotujemy ok. 10 min. Później doprawiamy lubczykiem, solą, pieprzem

Miksturownik
Wiosenne placuszki 200

smazenia wykonanie: Marszewke obieramy, cukinie dokladnie myjemy. Nastepnie warzywa scieramy na tartce z duzymi oczkami. Odciskamy z nich nadmiar wody. Do warzyw dodajemy jajka, posiekana cebule, pietruszke i przyprawy. Odstawiamy na chwile. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwe, a nastepnie nakladamy lyzka placuszki. Smazymy na zloty kolor z obu stron. Smacznego

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania