warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:225/829)

Sajgonki - jakie pyszne. 4376

tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy potem dodaję kurczaka i przyprawę. Imbir ścieram na drobnych oczkach - wrzucam na patelnie. Kroję grzyby na cienkie paski - wrzucam na patelnię. Podlewam sosem sojowych. Całość smażę ok 10 min, potem zdejmuję z ognia dodaję makaron

Brzuszki Łakomczuszki
Żółta cukinia w roli głównej - cukiniowa zupa krem i warzywny obiadek malucha!!! :) 183

suszony, sól, pieprz; 0,5 łyżeczki kurkumy; ok. 3/4 l bulionu. Cukinie i marchewkę obieramy i myjemy; kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, aż będą miękkie i szkliste. Dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwile podsmażamy. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem - w takiej ilości, aby "przykryła" jarzynki. Gotujemy ok. 10 min. Później doprawiamy lubczykiem, solą, pieprzem

Miksturownik
Wiosenne placuszki 217

smazenia wykonanie: Marszewke obieramy, cukinie dokladnie myjemy. Nastepnie warzywa scieramy na tartce z duzymi oczkami. Odciskamy z nich nadmiar wody. Do warzyw dodajemy jajka, posiekana cebule, pietruszke i przyprawy. Odstawiamy na chwile. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwe, a nastepnie nakladamy lyzka placuszki. Smazymy na zloty kolor z obu stron. Smacznego

Przysmaki Karolki
Kilka wspomnien i malinowy deser 143

serka razem z sokiem malinowym. Mieszamy i przekladamy na maliny. Orzechy siekamy i razem z platkami migdalowymi prazymy przez chwilie na suchej patelni. Po przestygnieciu wykladamy je na serek. Z reszty bialej czekolady za pomoca obieraczki do warzyw robimy wiorki, ktore wykladamy na wierzch deseru. Deser odkladamy do lodowki do schlodzenia. Smacznego! Zrodlo: Maxi cuisine N°59 czerwiec/lipiec 2010 Uwagi

Przysmaki Karolki
Kotlety sojowe z warzywami i kaszą / Cutlets with vegetables and soy grits 201

przepisu :) Wystarczy tylko wrzucić gotowe kotlety sojowe na 5 minut do wrzątku (u mnie bulion, może być woda z dodatkiem przypraw), warzywa zaś (np. por, marchewkę, cebulę, paprykę, kapustę pekińską) pokrojone w mniejsze części  poddusić na patelni na oliwie z oliwek doprawiając ulubionymi przyprawami i ziołami. Przygotowane podawać z kaszą

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z kurczakiem i buraczanym makaronem 224

Tarta z mięsem i warzywami to dobry pomysł na uniwersalne, prawie jednogarnkowe danie obiadowe. W przypadku tarty wystarczy tylko tortownica i patelnia do obsmażenia mięsa. Ciasto na spód, zamarynowanie mięsa to czynności, które można wykonać kilka godzin a nawet dzień wcześniej. Potem, po powrocie z pracy, wymieszajcie tylko składniki farszu i do pieca! Za mniej więcej godzinę wyciągacie z pieca(...)gorąco namawiam Was do ich przyrządzania. Dają duże pole do popisu i można w nich wykorzystać prawie wszystko co macie w lodówce. Spróbujcie też zapiekanki z kurczakiem i warzywami - to także dobry pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Maślana ryba z bobem i fasolką 121

Patelnia rozmaitości tak powinna się nazywać. Wykorzystałam wędzoną rybę maślana która bardzo fajnie łączy się z boczkiem i warzywami. W sezonie kiedy warzyw mamy od wyboru do koloru nie można się ograniczać. 1 ryba wędzona maślana 100 g makaronu czarnego nitki 1/4 brokuła 150 g fasolki szparagowej zielonej 250 g bobu 6 plastrów boczku wędzonego 5 pomidorków koktajlowych sól pieprz(...)dodaję różyczki brokuła gotuję dwie minuty i wyłączam gaz. Brokuł dojdzie w gorącej wodzie. Bób też gotuję aldente, po ugotowaniu przelewam go zimną wodą i obieram z łupinek. Na patelni na maśle przesmażam boczek, dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone i rybę obraną. Całość jeszcze chwile smażę  doprawiam czubricą, pieprzem. Mieszam z makaronem, dodaję brokuł, fasolkę, bób. Doprawiam jeszcze na końcu

wesoła kuchnia
Tortilla z młodych warzyw 187

razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem. Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu. Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony. Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki

R'n'G Kitchen
Spaghetti z cukinią 123

makarony, które gotuje się kilka minut, a w międzyczasie możemy przygotować do niego sos lub jakiś inny dodatek. Tym razem do mojego makaronu wybrałam cukinie, bo sezon na te warzywa jest akurat w pełni. Zapraszam po przepis, zobaczcie jak szybko możemy przygotować pyszny i łatwy obiad. Spaghetti z cukinią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 250 g spaghetti 2 niewielkie jędrne(...)patmezan sól pieprz oliwa z oliwek EV Wykonanie: Czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy go na gorącej oliwie na patelni przez 2 minuty. Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki lub wstążki. Ja używam do tego obieraczki do warzyw. W międzyczasie gotujemy makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do przesmażonego czosnku dodajemy plastry cukinii i smażymy przez

Kulinarne przygody Gatity
Kaszotto z warzywami, jajem i parmezanem 185

batat pół czerwonej cebuli opakowanie warzyw mrożonych z brokułem i mini marchewką natka pietruszki do woli garść ugotowanej ciecierzycy Zioła Małgorzaty oliwa z oliwek u mnie Olitalia z dodatkiem bazylii  IndexFood ugotowane jaja pomidorki koktajlowe 2 ząbki czosnku sól, pieprz, kurkuma do smaku To danie wymaga odpowiedniego traktowania,dlatego do jego wykonania użyłam patelni z linii  WOLL Szafir(...)obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Wsypałam kaszę i delikatnie podprażyłam.Podlałam odrobiną bulionu warzywnego. Przykryłam patelnie pokrywą i zostawiłam do podduszenia się. Obrałam batata, pokroiłam, dodałam do kaszy wraz z ciecierzycą.Przykryłam. Kiedy potrawa wchłonęła bulion dodałam warzyw i dolałam bulionu,powtarzałam czynność do momentu, kiedy wszystko ładnie zmiękło. Pod koniec wsypałam bazylię i pomidorki koktajlowe. Doprawiamy

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowany łosoś i faszerowane cukinie 148

domu, na zwykłej patelni, możemy je szybko przygotować. Najczęściej pokazujemy na naszym blogu proste przepisy, tak samo jest w tym przypadku, zarówno marynata, oraz farsz to zaledwie kilka składników, a połączone w całość dają bardzo oryginalny smak. Zachęcamy do zabawy w kuchni i łączenia zarówno pokazanego łososia z innymi produktami, jak i eksperymentowania z faszerowanymi warzywami. Przepis Składniki(...)marynacie, tak, żeby doszła do każdego jego kawałka. Pozostawiamy rybę na minimum 4 godziny w lodówce. Można przygotować ją dzień wcześniej. Zamarynowaną rybę wrzucamy na grilla, lub rozgrzaną patelnie. Smażymy na dużej temperaturze 1 minutę z każdej strony. Następnie zdejmujemy z grilla i zawijamy każdy kawałek w folię aluminiową na minimum 5 minut. Dzięki temu ryba nie będzie surowa

KasiaiKrzysiu.pl
Gulasz wegetariański 134

pomidorki naciąć u góry na krzyż i sparzyć wrzącą wodą. Po chwili zdjąć skórkę, pomidory pokroić na mniejsze kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę i czosnek, smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać pozostałe warzywa. Smażyć aż wszystkie warzywa lekko się podsmażą. Wtedy doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą. Wymieszać dokładnie i chwilkę jeszcze smażyć. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Czwartek: Jak zrobić stir fry 194

Jeśli chcecie zrobić mega szybki obiad to stir fry powinien być Waszym pierwszym wyborem. Wystarczy garść warzyw i dwie-trzy orientalne przyprawy. Czas przygotowania: 5 minut Czas gotowania: 10 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Powiedzieć, że stir fry jest daniem prostym i szybkim do przygotowania to wejść w oczywisty banał, bo jest to danie banalnie proste. Niestety(...)ogień. Wrzuć na olej posiekaną polędwiczkę, często mieszaj. Wlej łyżkę sosu sojowego. Smaż 1-2 minuty. Zdejmij z patelni mięso. Wlej łyżkę oleju sezamowego, wrzuć na niego cebulę a po chwili czosnek. Smaż na ostrym ogniu około minuty. Dodaj pozostałe warzywa i wlej łyżkę sosu sojowego. Smaż około 2 minut. Dodaj do warzyw mięso, wlej łyżkę sosu rybnego, sosu ostrygowego

Niedzielny kucharz
Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami 213

Składniki 300g łososia 2 bataty 1 mała cukinia 1/2 papryki mała cebula sól pieprz oliwa Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami – przepis Zaczynamy od przygotowania łososia – dokładnie go myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Łososia smażymy na patelni (najlepiej na patelni grillowej) posmarowanej odrobiną oleju. Smażymy go ok. 3 minut z każdej strony. Bataty obieramy ze skórki(...)następnie skraplamy je oliwą z oliwek. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Cukinię kroimy w plasterki, paprykę w niewielkiej wielkości paseczki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa przesmażamy na odrobinie oliwy. Powinny być al dente. Na talerz wykładamy usmażone warzywa na nich kładziemy usmażonego łososia , a obok upieczonego batata. Smacznego! Post Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!