warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:211/829)

Filet z kurczaka w serowo szczypiorkowym sosie z warzywami i kaszą gryczaną 168

bulionu drobiowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól Pieprz 100 g kaszy gryczanej 300 g mieszanki warzyw (marchewka, brokuł, kalafior) Filet z piersi kurczaka kroimy w plastry. Dokładanie przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy na patelni olej, przesmażamy mięso. Gdy zmięknie podlewamy je bulionem. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz starty na tarce o małych oczkach żółty(...)wolnym ogniu przez kilka minut aż ser się rozpuści. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i energicznie mieszamy z sosem. Dusimy do momentu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ugotowanymi warzywami i kaszą gryczaną

VioletoweKucharzenie
PAPRYKOWY KURCZAK Z WARZYWAMI 316

następnie dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy w ciepłe miejsce ( np. do nagrzanego piekarnika). Na tej samej patelni rozgrzewamy jeszcze odrobinę oliwy i smażymy do miękkości zamarynowane mięso. Podajemy gorące z uduszonymi warzywami. Smacznego

Ostra na Słodko
Placki ziemniaczane z marchewką, fetą i czosnkiem 215

Easy . Wybraliśmy marchewkę, ale dostępna jest również wersja buraczkowa. Do ziemniaków i marchewki dodaliśmy fetę oraz czosnek, a placki podaliśmy z kleksem jogurtu naturalnego i świeżymi warzywami. Jest pysznie! Koniecznie spróbujcie! :) Składniki: 1 opakowanie makaronu Fit&Easy marchewka, 4-5 średnich ziemniaków, 2 jajka, 5 łyżek mąki, średnia cebula, 30 g sera feta, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz(...)drobną kostkę cebule i czosnek, następnie dodajemy pokruszony ser feta oraz mąkę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Placki nakładamy na patelnie łyżką i smażymy do zrumienienia. Placki podajemy z odrobiną jogurtu naturalnego w towarzystwie sałaty i warzyw. Smacznego

Plate of Joy
Delikatny krem pieczarkowy z rozgrzewającymi grzankami z cukini 167

przełóż do dużego garnka. Odłóż 3 łyżki na talerzyk/do miseczki. Zalej gorącym rosołem. Na patelnię po pieczarkach wlej pół szklanki ciepłej wody. Zostaw na chwilę, przemieszaj i przelej do zupy. Całość duś na średnim ogniu ok 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Ugotowane warzywa z rosołu wrzuć do zupy pieczarkowej i zblenduj na gładko. Dodaj odłożone pieczarki, ugotowaną soczewicę(...)minut. Sprawdź smak. Dopraw jeszcze nieco solą ziołową i innymi przyprawami w razie konieczności. Można też dodać 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Doda kremowego charakteru i smaku. Na osuszonej patelni po pieczarkach usmaż cukinię. Nie dodawaj już tłuszczu. W trakcie smażenia posyp słuszną ilością soli, pieprzu mielonego i ziołowego oraz mielonej papryki słodkiej i ostrej. Często mieszaj. Smaż kilka minut

Anioszek w kuchni
Wielkie świderki z warzywami i kolendrą. 96

większych miastach nie będziecie mieli z tym problemów. Gorzej z małymi miejscowościami, ale wtedy użyjcie zwykłe fusilli. Też będzie dobrze smakowało. Oto nasz makaron :   Fusilli z warzywami i świeżą kolendrą (4-5 osób)  Składniki 1 opakowanie makaronu fusilli (świderki) 1 puszka krojonych pomidorów w soku 3 gałązki selera naciowego 1 średni por 4 łyżki łuskanego słonecznika 1/3 pęczka(...)jeśli jeszcze nie zdążycie zrobić sosu. Sos przygotowuje się niezwykle szybko. Kroimy selera w kostkę, por również w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy na nią seler, por oraz słonecznik. Smażymy warzywa przez ok. 3-4 minuty i dodajemy całą puszkę pomidorów. Dusimy wszystko do miękkości i na koniec obficie posypujemy pieprzem, dodajemy

vegetanie
Cebula faszerowana pęczakiem 162

mniej więcej w 3/4 wysokości i wydrążyć cebule, pozostawiając ok 2-3 warstw.  Środek jednej pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i znów podsmażyć. Gdy woda z pieczarek odparuje, doprawić warzywa solą i pieprzem. Pęczak ugotować w osolonej wodzie i dodać do podsmażonych warzyw. Wymieszać z serkiem. Tak powstałym farszem napełnić wydrążone cebule

Pasja Smaku
GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA 235

się na medal! Przyrządzałam na niej nie tylko naleśniki , ale też mięso ( filet z kurczaka ) , ryby i warzywa! Zero jakichkolwiek rys i zero trudnych do usunięcia zanieczyszczeń. Potrawy przyrządza się błyskawicznie i nie nasiąkają tłuszczem, gdyż nie jest konieczne jego używanie! Patelnia jest lekka i niezwykle poręczna. Jest duża, dzięki czemu można na niej spokojnie przyrządzić cały posiłek nawet

Ostra na Słodko
Paella z warzywami i krewetkami 110

smak. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła krewetki (u mnie Vannamei) 1/2 opakowania warzyw mrożonych- ja użyłam polskich (cukinia, małe kukurydzki, fasolka szparagowa, kukurydza, możecie użyć także świeżych warzyw) 2 pomidory 1/2 czerwonej świeżej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szkl ryżu (najlepiej takiego do risotto, ale jeśli nie macie, możecie użyć zwykłego białego ryżu) 1/2 kieliszka białego półwytrawnego(...)chilli (ja mam takie w młynku- jest super, bo mieląc płatki chilli nadaję potrafię intensywniejszy smak) natka pietruszki Na dużą patelnię wrzucam masło i pokrojony w plasterki czosnek, dodaję pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, chwilę smażę. Dodaję mrożone warzywa, chwilę duszę. Dolewam pół kieliszka białego wina, chwilę mieszam składniki, by wino odparowało. Dodaję ryż, chwilę mieszam, dolewam przegotowaną wodę. Doprawiam

MojaQchnia.pl
Rolada z mielonego mięsa na patelni 176

małym ogniu pod przykryciem  przez 30 minut.   Połowa wody odparowała, teraz można dodać groszek lub jakieś inne warzywo. Gotować mrożony groszek ( lub ten ze sloiczka ) aż do miękkości. SMACZNEGO :) ( jeśli ktoś nie potrafi przewrócić rolady na patelni może upiec roladę w piekarniku wkładając mięso do foremki razem z papierem do pieczenia. Piec  przez 40 minut

zielonacukinka
Zapiekanka warzywna z kurczakiem 208

pieprz - 20 dag żółtego sera - olej, masło Wykonanie Mięso umyć , osuszyć, pokroić w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać kurczaka i przyprawę do gyrosa ( według uznania ). Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć i poczekać aż przestygnie. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa i ryż dodać do kurczaka, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę

Świat Smaku
Kartofelki z indykiem fetą i warzywami 126

powoduje, że potrawy są perfekcyjnie zrumienione i wysmażone. Doskonałą zaletą jest również to, że patelnia świetnie się myje i na prawdę ciężko jest coś na niej przypalić. Podsmażałam już na niej gołąbki, smażyłam jajecznicę i kotlety a dzisiaj przygotowałam w niej kartofelki z indykiem i warzywami. Jestem bardzo zadowolona! Więcej informacji o tym produkcie znajdziecie tu – klik , a tymczasem(...)zrumienić ziemniaki i mięso. Papryki pokroić w paski i wrzucić na patelnię wraz z cebulą i czosnkiem. Smażyć około 10 minut delikatnie mieszając aby się nie przypaliło. Gotowe danie przyprawić do smaku ziołami i ewentualnie pieprzem. Posypać pokruszoną fetą i oliwkami. Smacznego! Artykuł Kartofelki z indykiem fetą i warzywami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Leczo z kurczakiem 300

Leczo z kurczakiem Lekkie, bardzo smaczne i nieskomplikowane danie z sezonowych warzyw i mięsa drobiowego. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 młode cukinie 3 pomidory 1/2 szklanki bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, suszone(...)kostkę cukinie, smażymy jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając *** *** Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie, całość zagotowujemy *** *** Dodajemy bulion lub wodę oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną *** *** Potrawę doprawiamy do smaku i podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Ciecierzyca z pomidorami 115

przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątnikiem. Zdejmujemy z nich skórkę i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i dodajemy ciecierzycę. Smażymy przez pięć minut. Czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do warzyw. Wszystko przyprawiamy, dokładnie mieszamy i smażymy przez minutę. Dodajemy posiekaną natkę i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i sosem beszamel 164

ziemniaków. Gotować pod przykryciem tak długo, aż ziemniaki będą półmiękkie. Obgotowane ziemniaki wraz z cebulką przełożyć na talerz. W międzyczasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać czosnek, starte warzywa oraz pokrojonego pora. Całość smażyć tak długo, aż warzywa będą lekko miękkie. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem(...)ziemniaki. Wierzch zapiekanki przykryć sosem beszamel*. Piec około 40-45 minut w 180ºC, aż do zarumienienia wierzchu zapiekanki.  *Z wywaru, gdzie gotowały się ziemniaki odlać 1 szklankę. Na patelni rozpuścić masło. Następnie wsypać mąkę. Całość chwilę smażyć. Na sam koniec wlać szklankę wywaru. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować, aż do zgęstnienia sosu. Przygotowywanie farszu Po lewej: ułożenie zapiekanki

Ugotować
Pyszny roślinny pasztet z suszoną śliwką. Tradycyjny zestaw obiadowy 224

miękkości, odcedź. Przełóż do dużej miski. Cebulę pokrój, marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, a następnie wrzuć cebulę, marchewkę i seler. Duś pod przykryciem ok. 7 min, tak, aby warzywa były miękkie. Nie dopuść do przypalenia-w razie konieczności dolej troszkę wody. Gdy będą gotowe, przełóż do miski z fasolą

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania