się na medal! Przyrządzałam na niej nie tylko naleśniki , ale też mięso ( filet z kurczaka ) , ryby i warzywa! Zero jakichkolwiek rys i zero trudnych do usunięcia zanieczyszczeń. Potrawy przyrządza się błyskawicznie i nie nasiąkają tłuszczem, gdyż nie jest konieczne jego używanie! Patelnia jest lekka i niezwykle poręczna. Jest duża, dzięki czemu można na niej spokojnie przyrządzić cały posiłek nawet
Ostra na Słodkosmak. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła krewetki (u mnie Vannamei) 1/2 opakowania warzyw mrożonych- ja użyłam polskich (cukinia, małe kukurydzki, fasolka szparagowa, kukurydza, możecie użyć także świeżych warzyw) 2 pomidory 1/2 czerwonej świeżej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szkl ryżu (najlepiej takiego do risotto, ale jeśli nie macie, możecie użyć zwykłego białego ryżu) 1/2 kieliszka białego półwytrawnego(...)chilli (ja mam takie w młynku- jest super, bo mieląc płatki chilli nadaję potrafię intensywniejszy smak) natka pietruszki Na dużą patelnię wrzucam masło i pokrojony w plasterki czosnek, dodaję pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, chwilę smażę. Dodaję mrożone warzywa, chwilę duszę. Dolewam pół kieliszka białego wina, chwilę mieszam składniki, by wino odparowało. Dodaję ryż, chwilę mieszam, dolewam przegotowaną wodę. Doprawiam
MojaQchnia.plmałym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Połowa wody odparowała, teraz można dodać groszek lub jakieś inne warzywo. Gotować mrożony groszek ( lub ten ze sloiczka ) aż do miękkości. SMACZNEGO :) ( jeśli ktoś nie potrafi przewrócić rolady na patelni może upiec roladę w piekarniku wkładając mięso do foremki razem z papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut
zielonacukinkapieprz - 20 dag żółtego sera - olej, masło Wykonanie Mięso umyć , osuszyć, pokroić w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać kurczaka i przyprawę do gyrosa ( według uznania ). Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć i poczekać aż przestygnie. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa i ryż dodać do kurczaka, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę
Świat Smakupowoduje, że potrawy są perfekcyjnie zrumienione i wysmażone. Doskonałą zaletą jest również to, że patelnia świetnie się myje i na prawdę ciężko jest coś na niej przypalić. Podsmażałam już na niej gołąbki, smażyłam jajecznicę i kotlety a dzisiaj przygotowałam w niej kartofelki z indykiem i warzywami. Jestem bardzo zadowolona! Więcej informacji o tym produkcie znajdziecie tu – klik , a tymczasem(...)zrumienić ziemniaki i mięso. Papryki pokroić w paski i wrzucić na patelnię wraz z cebulą i czosnkiem. Smażyć około 10 minut delikatnie mieszając aby się nie przypaliło. Gotowe danie przyprawić do smaku ziołami i ewentualnie pieprzem. Posypać pokruszoną fetą i oliwkami. Smacznego! Artykuł Kartofelki z indykiem fetą i warzywami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaLeczo z kurczakiem Lekkie, bardzo smaczne i nieskomplikowane danie z sezonowych warzyw i mięsa drobiowego. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 młode cukinie 3 pomidory 1/2 szklanki bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, suszone(...)kostkę cukinie, smażymy jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając *** *** Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie, całość zagotowujemy *** *** Dodajemy bulion lub wodę oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną *** *** Potrawę doprawiamy do smaku i podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemprzesmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątnikiem. Zdejmujemy z nich skórkę i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i dodajemy ciecierzycę. Smażymy przez pięć minut. Czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do warzyw. Wszystko przyprawiamy, dokładnie mieszamy i smażymy przez minutę. Dodajemy posiekaną natkę i podajemy
Kulinarne przygody Gatityziemniaków. Gotować pod przykryciem tak długo, aż ziemniaki będą półmiękkie. Obgotowane ziemniaki wraz z cebulką przełożyć na talerz. W międzyczasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać czosnek, starte warzywa oraz pokrojonego pora. Całość smażyć tak długo, aż warzywa będą lekko miękkie. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem(...)ziemniaki. Wierzch zapiekanki przykryć sosem beszamel*. Piec około 40-45 minut w 180ºC, aż do zarumienienia wierzchu zapiekanki. *Z wywaru, gdzie gotowały się ziemniaki odlać 1 szklankę. Na patelni rozpuścić masło. Następnie wsypać mąkę. Całość chwilę smażyć. Na sam koniec wlać szklankę wywaru. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować, aż do zgęstnienia sosu. Przygotowywanie farszu Po lewej: ułożenie zapiekanki
Ugotowaćmiękkości, odcedź. Przełóż do dużej miski. Cebulę pokrój, marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, a następnie wrzuć cebulę, marchewkę i seler. Duś pod przykryciem ok. 7 min, tak, aby warzywa były miękkie. Nie dopuść do przypalenia-w razie konieczności dolej troszkę wody. Gdy będą gotowe, przełóż do miski z fasolą
Roślinna - blog wegańskipatelni 2 łyżki oleju, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, następnie wyłóż krewetki i smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejm z patelni i przełóż na ręcznik papierowy, żeby je osączyć z tłuszczu. Krok 3 Przygotuj warzywa. Umyj sałatę, ogórek, rzodkiewki i marchew. Obierz marchewkę, a następnie obieraczką do warzyw pokrój w cienkie paski. Ogórek i rzodkiewki posiekaj w plasterki. Krok
Niedzielny kucharzłyżeczki soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – opcjonalnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy. Kurczaka myjemy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanej oliwą patelni grillowej. Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i kroimy na mniejsze paski. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Następnie kroimy grzanki
I LOVE LIFEDodać do smaku wszystkie przyprawy. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Gotować dalej do momentu, aż warzywa będą prawie miękkie. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Przesmażoną kiełbasę i cebulę dodać prosto z patelni do garnka, wszystko razem gotować jeszcze około 15 minut
Zrób to smacznieoraz seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i seler, podsmażać kilka minut. Warzywa zdjąć z ognia i wmieszać w nie natkę. Schab z obu stron oprószyć solą pieprzem oraz papryką. Na każdym plastrze ułożyć
Simply Foodpodsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody i dusić. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, i przyprawą. Mięso przełożyć do garnka z warzywami, wlać pomidory razem z sokiem i dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Gdy sos się zredukuje jest gotowy. Makaron spaghetti ugotowac al dente
Pieguskowa Kuchniarozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ jest kruche i łamie się. Podpiekać na suchej, rozgrzanej patelni. Delikatnie obrócić na drugą stronę i również podpiec. Wrapy podawać z ulubionym mięsem, warzywami i sosami. Tortille można przechowywać w lodówce np w bawełnianej ściereczce. Jeszcze nie testowałam mrożenia ale zamierzam sprawdzić przy okazji Smacznego
Ola la LCHF