warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:201/829)

Pierogi z kaszą jęczmienną 279

wywar. Wybrać liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, a seler naciowy pokroić w kostkę. Rozpuścić na dużej patelni masło i obsmażyć marchewkę z selerem. Podlać odrobiną wywaru spod kaszy i gotować, aż warzywa zmiękną, a płyn w większości odparuje. Dodać mięso i kaszę. Wymieszać, przyprawić pieprzem ziołowym i ewentualnie solą. Chwilę podsmażyć, w razie konieczności(...)kładąc łyżeczką porcję kaszy zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 4min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć wytapiając tłuszcz. Porcję pierogów przekładać na patelnię z boczkiem i chwilę obsmażyć. Podawać ze skwarkami z boczku. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kasza jęczmienna , kurczak

https:KKuchniaMniam
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 257

pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim i bazylią 10. Kotlety z kurczaka i warzyw 11. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek 12. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem 13. Kurczak à la pizza 14. Kurczak w sosie czosnkowym 15. Kurczak Caprese z piekarnika 16. Kurczak w cieście(...)Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 20. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem 21. Roladki z kurczaka 22. Kurczak z patelni 23. Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą 24. Kotlety drobiowe z marchewką 25. Kurczak z warzywami w piwie 26. kurczak z porami zapiekany w cieście 27. Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem 28. Pierś kurczaka faszerowana rukolą 29. Kotlet pożarski light

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poniedziałek: Domowy kebab z kurczaka 111

Kebab może być zdrowy, pod warunkiem, że zrobimy go sami z dobrych składników. Mamy dla Was najprostszy na świecie przepis na domowy kebab z kurczaka – pachnący przyprawami, pełen warzyw, z chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. To super danie na lunch do pracy. Czas: 2,5 godz. (w tym 2 godziny pasywnego kucharzenia – na wyrastanie(...)Krok 6 Zrób sos: połącz wszystkie składniki i energicznie wymieszaj. Krok 7 Chlebki przekrój (jeśli są zimne, możesz je podpiec na mocno rozgrzanej patelni). Posmaruj od środka keczupem, albo innym ulubionym sosem. Ułóż sałatę i inne warzywa. Odkrój cienkie plastry mięsa od „kebaba” ostrym nożem, włóż do chlebka i polej sosem jogurtowym. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Domowy kebab z kurczaka pochodzi

Niedzielny kucharz
Cukinia z bobem i kaszą prosto z patelni 133

mogę przerobić nadmiaru i obfitości cukinii w tym roku. Wiecie co jest fajne?, jak zrobisz coś tak dobrego, że dzieci które się krzywią na wspomnienie warzyw przychodzą po dokładkę!. Przepis jest mega prosty, a danie pyszne, kluczowa rola to dobrze podsmażony na rumiano czosnek, który idealnie podkręca smak. Składniki: - 1/2 szklanki kaszy bulgur - 1 i 1/2 szklanki dobrego domowego bulionu(...)pokrojoną w plastry cukinie i razem smażymy kilka minut.  3. Łączymy ze sobą kaszę, bób i cukinie, wszystko razem smażymy na patelni doprawiając pieprzem. Sól dodajemy jeśli jest potrzeba, ja wolę mniej soli, a więcej smaku warzyw

Apetyczna babeczka
Łazanki z dorszem i szpinakiem 186

kiszoną, których zresztą nigdy sama nie robiłam. ;) Dziś się przekonałam, że można go użyć chyba do wszystkiego. Pierwszy raz wykorzystałam też rybę w takim zestawieniu. Już ją zapiekałam z warzywami, dusiłam w sosie własnym, ale nigdy nie dodawałam do niczego w takiej formie, a już z makaronem to w ogóle nigdy żadnej ryby nie jadłam. Miałam ochotę zrobić coś nowego(...)minutki. Często mieszaj, aby nie przypalić niczego. Zrzuć wszystko z patelni na talerz lub do miseczki. Na rozgrzaną patelnię wrzucaj pojedynczo kawałki ryby. Smaż krótko z każdej strony, do zrumienienia. Po obróceniu każdego kawałka wrzuć z powrotem warzywa i dodaj szpinak. Wymieszaj. Duś na średnim ogniu do rozpadnięcia się szpinaku. W szklance wymieszaj ze sobą wodę, mąkę i śmietanę. Dodaj

Anioszek w kuchni
Dorsz z ryżem i warzywami 210

Dorsz jest trudny do usmażenia, ale w tej potrawie nie musimy dbać, aby kawałki ryby były całe i piękne. Ryba ma być usmażona. Dodamy warzywa, sos pomidorowy i ryż a powstanie smaczne danie.     Składniki: -1 kg dorsza -3 cebule -2 marchewki -czerwona papryka -10 dkg ryżu ( ugotować na sypko ) -puszka krojonych pomidorów -sól, pieprz, słodka papryka -pieprz ziołowy(...)Skrapiamy olejem. Marchew kroimy w cienkie plasterki, cebulę w półplasterki a paprykę w paseczki. Rybę smażymy z obu stron i zdejmujemy z patelni. Na olej wrzucamy marchew i cebulę. Chwilę smażymy, dodajemy miód i podsmażamy do zeszklenia warzyw. Dodajemy paprykę. Dodajemy pomidory i wodę, mieszamy, doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny i smażymy kilka minut. Dodajemy ryż i smażymy

Maminek kulinarny
Mamo czy jadłaś już królika? Przepis w sam raz dla niemowlaka. Udziec z królika pieczony pod pierzynką z warzyw. Z cyklu czym za 204

zaszaleć i puścić wodze fantazji. Czyli moi drodzy co tu ma miejsce? Tak jest! Przemyt ! Przemycamy warzywa hurtowo. Powiem Wam, że mój mały lubi wyjadać już te upieczone warzywa w sosie. Powstaje z nich swoista zupa Pełna witamin i aromatycznych przypraw.   Królika możecie kupić w całości. Pozornie jest na nim tyle mięsa, że jeżeli zastosujecie całość, to będziecie mieć(...)zdjęcia potrawy znajdziecie poniżej. Mi od samego pisania już cieknie ślinka. Powodzenia w kuchni ! WAŻNE ! Ten przepis nie wymaga podsmażania mięsa na patelni. A może zupka do tego? Przepis tu : Orientalna, warzywna zupa curry dla niemowlaka. Przemycamy warzywa. Pieczony udziec z królika pod pierzynką z warzyw 500 gramów udźca z królika 1/3 selera 1 mała marchew 1/3 dużego jabłka

Krupeczki
Soczysta pierś z kurczaka w sosie z wędzonej papryki i miodu 143

cebula lekko się skarmelizowała. Dodaj pół łyżeczki wędzonej papryki oraz pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę podsmażaj. Przełóż warzywa do miseczki. Kurczaka pokrój na mniejsze fileciki, dopraw solą, pieprzem oraz papryką wędzoną. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące i smaż na patelni z 2 łyżkami oleju z każdej strony po 2 minuty. Następnie zalej całość wrzątkiem (tak by zakryć mięso – około

wysmienity
POMIDOROWY GULASZ Z MIĘSEM MIELONYM 141

łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka curry 1 łyżeczka ostrej papryki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴  Patelnię rozgrzewam. Przekładam mięso. Dodaję drobno posiekany czosnek, oraz przyprawy. Smażę na rumiano co jakiś czas mieszając. Zmniejszam ogień dodaję warzywa mrożone. Mieszam. Dodaję sos pomidorowy. Dodaję jeszcze do smaku sól i pieprz. Mieszam. Duszę aż sos zgęstnieje. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Zupa warzywna z pesto, świderkami i boczkiem 92

łyżki posiekanych ziół: tymianku, oregano sól pieprz Wykonanie: Marchewki i cukinię myjemy, osuszamy i obieramy. Następnie obieraczką do warzyw robimy z nich cieniutkie i długie wstążki. Ząbki czosnku drobno siekamy. Boczek kroimy w cienkie paseczki i smażymy na patelni (bez użycia dodatkowego tłuszczu) aż stanie się chrupki. Zdejmujemy go z patelni i odstawiamy. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy marchewkowe

MyCookBook.pl
Frittata 177

Idealne danie na śniadanie. Fritata jest bardzo podobna do omletu. Przygotowując ją można wykorzystać różne warzywa w zależności od naszych upodobań i od tego co akurat mamy w domu. Składniki: 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki brokuły kukurydza z puszki 1 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 cebula 1/2 filetu z kurczaka 6 jajek 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki 1/2 szklanki(...)startego na tarce o grubych oczkach sól, pieprz masło do wysmarowania formy Cebulę kroimy w talarki, papryki w drobne paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i na nim smażymy cebulę i paprykę. Po chwili dodajemy brokuły i kukurydzę. Warzywa smażymy aż będą miękkie. Filet z kurczaka gotujemy, kroimy na paseczki i dodajemy do warzyw. Formę silikonową smarujemy masłem. Białka ubijamy

Salonik smaków
Domowy pasztet z żurawiną 226

pietruszkę oraz selera. Wywaru nie trzeba solić ani doprawiać. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez około 40 minut. Warzywa i mięso odcedzamy i studzimy. Mięso kurczaka oddzielamy od kości. Listki laurowe i ziele angielskie wyrzucamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte

Dieta bez mleka
Jajka smażone z soczewicą i bakłażanem z dodatkiem chorizo 118

niej większość tłuszczu. Tłuszcz wylewam, natomiast chorizo osuszam z jego nadmiaru na ręczniku papierowym. Soczewicę i warzywa doprawiam solą, pieprzem i kminem rzymskim. Dodaję chorizo i mieszam. Robię w masie trzy lub cztery "dołki" i wbijam do nich jajka. Przykrywam patelnię na minutę. Następnie posypuję całość serem i ponownie przykrywam na minutę. Ściągam danie z ognia. Tuż przed podaniem posypuję

Mango Papaja
TORTILLA Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 346

wkrajamy do niej ogórki w kostkę,pomidora w kostkę, cebulę pokrojoną w pólplasterki, wrzucamy kukurydzę. Całość solimy i dokładnie mieszamy. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Na ciepły wykładamy na 1/3 placka sos, na to porcję warzyw,kilka kawałków kurczaka,po wierzchu też polewamy sosem czosnkowym, zwijamy tortille w półkopertę

Z Majeczką w kuchni
Warzywne curry z kurczakiem 183

Dzisiaj znowu odrobina orientu. Pyszne jednogarnkowe danie z kurczakiem i świeżymi warzywami. Lekko ostre i posiadające wiele oryginalnych smaków. Lubimy eksperymentować z innymi kuchniami, a kuchnia azjatycka to zupełnie inne smaki, kolory oraz niezapomniane dania. Przepis jak zwykle jest prosty. Zachęcamy do spróbowania i zaskoczenia rodziny daniem jak z „chińskiej” restauracji. Przepis Składniki: 750g ziemniaków czerwona papryka marchewka(...)myjemy i kroimy w paseczki. Pierś z kurczaka również kroimy w kostkę dowolnej wielkości, jak kto lubi Cebulę kroimy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, gdy się zarumieni zdejmujemy go z ognia. Pokrojone warzywa smażymy pod przykryciem około 5 minut. Mieszamy mleczko kokosowe, bulion i pastę curry. Całość dodajemy do warzyw i gotujemy około 15-20 minut

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania