warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:193/829)

Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 231

dodatkiem warzyw oraz zapieczenie tak wypełnionego cannelloni pod sosem pomidorowym wg naszego przepisu. Chociaż to danie „całoroczne”, sugerujemy, aby w miarę możliwości, zwłaszcza jesienią, dodać do farszu dynię. To warzywo doskonale łączy się bowiem z pomidorami czy czosnkiem. Poza sezonem dyniowym można jednak spokojnie użyć marchewki. To w gruncie rzeczy bardzo łatwe i nieszczególnie czasochłonne w przygotowaniu danie. Więcej uwagi(...)dynię wystarczy pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy w kostkę. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Wrzucamy cebulę, czosnek i marchewkę lub dynię. Smażymy przez kilka minut często mieszając. Do warzyw dodajemy niewielkimi porcjami wołowinę dokładnie mieszając składniki i pilnując, aby mięso było dobrze rozdrobnione. W międzyczasie solimy

Kulinarna Pokusa
Buddha bowl: ryż, kurczak, awokado 149

rodzajów warzyw, w większości na surowo. Wybierzcie swoje ulubione. Białka – tutaj wykorzystujemy delikatne mięso, nabiał, jajka, lub bardzo zdrowe awokado Toppingi - to marynowane warzywa, orzechy, nasiona. Orzechy i nasiona warto przed podaniem uprażyć na suchej patelni, nabiorą wtedy wspaniałego aromatu. Musimy tylko uważać, bo bardzo szybko potrafią się przypalić, a wtedy stają się gorzkie. Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione

Kulinarne przygody Gatity
Placki z kapusty pekińskiej , pomysł na obiad 140

push({}); Ciasto musi być dość gęste kleiste , w razie potrzeby można dosypać więcej mąki lub dolać wody . Trudno dokładnie oszacować ich ilość , bo warzywa wydzielają różną ilość soku po ugniataniu . Smażymy na oleju na małej patelni , tak żeby placki miały około 0,5 cm grubości . Ogień nie może być zbyt duży ,żeby zdążyły się dopiec w środku . Przy przewracaniu warto

Ogrodnik w podróży
SAŁATKA Z KREWETKAMI 106

pomidory mix sałat oliwa z oliwek sól do smaku Sałatę układamy na talerzach. Pomidory myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na ósemki. Warzywa kładziemy na sałacie. Polewamy oliwą z oliwek oraz obsypujemy solą. Na patelni roztapiamy masło, wyciskamy czosnek. Dodajemy krewetki, przez chwilę smażymy do momentu zezłocenia. Solimy do smaku. Gorące krewetki wykładamy na sałatę.   Smacznego

Słodki Zakątek
Sznycle z indyka z puree ziemniaczanym i salsą meksykańską 138

rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa, maczamy w roztrzepanym jajku, następnie w panierce powstałej z mąki z bułką tartą. Smażymy na złoty kolor. Na patelni rozgrzewamy 5 łyżek oleju, wsypujemy zamrożoną mieszankę meksykańską. Smażymy do miękkości warzyw, doprawiamy solą, pieprzem, koperkiem. Zalewamy pomidorami, wymieszanymi z sosem chili i słodko kwaśnym

Życie zaczyna się w kuchni
Tagliatelle z ragu bolońskim 126

wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól, pieprz Dużą patelnię z grubym dnem rozgrzewamy razem z oliwą i przesmażamy na niej warzywa: cebulę  i paprykę pokrojoną w kosteczkę, starty czosnek i marchewkę.  Do podsmażonych warzyw dodajemy zmielone mięso. Te podsmażamy tak długo, aż cały

MamaOskarka
ryba zawijana w cukinii 120

dorsza niewielka cukinia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: filet oprószamy solą i pieprzem z każdej strony  cukinię obieramy obieraczką do warzyw na długie paski rybę zawijamy w cukinię i smażymy na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron przez kilka minut podajemy z ryżem lub kaszą  Smacznego

Gotowanie z pasją
Spaghetti chili con carne 112

opakowanie makaronu pełnoziarnistego spaghetti LaSelva kiełki czerwonej kapusty lub inne ulubione Warzywa ścieramy na tarce i podsmażamy na oliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie

MamaOskarka
Spaghetti po węgiersku 142

cebula, 1 mała cukinia, ½ strąka papryki czerwonej, ½ strąka papryki żółtej, 3 pomidory, 5 łyżek oliwy, woda, sól, pieprz, oregano, bazylia. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę na małym ogniu około 5 minut. 2. Mięso podlewam niewielką ilością wody. Dodaję cukinię oraz papryki. Wszystko razem duszę 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placki ziemniaczane, wersja podstawowa. 142

zawsze kilka kalorii mniej. 😉 Podajemy z czym kto lubi, sosem, surówką albo same. Ja najbardziej lubię z serkiem i górą warzyw na ostro. Takie odsączone ciasto to same plusy, nie pryska na patelni,  a placki są jak marzenie, pulchniutkie i chrupiące.  Bez względu czy ze starych czy nowych ziemniaków. Smacznego

Dieta moja pasja
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 158

pietruszka - kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość delikatnie smażyłam. warzywa starłam na tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam

Health-Fit-Life
Makaron razowy z patelni, z kurczakiem i warzywami 204

udusić. To pozwala zachować wszystkie smaki w jednym naczyniu, a także użyć tylko jednego naczynia do przyrządzenia całej potrawy. Taki makaron z patelni to wygodne danie bo mam mniej zmywania. Przygotowanie tego makaronu z kurczakiem i warzywami zajęło mi nie więcej niż 20 minut, a wyszło bardzo smaczne i pożywne danie. Szybkie danie jednogarnkowe, a właściwie jednopatelniowe, w mniej niż

Smaczna Pyza
Cannelloni ze szpinakiem, fetą i orzechami 114

czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy szpinak i dusimy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki. Dodajemy do nich suszone pomidory i chwilę razem dusimy. Warzywa przekładamy do szpinaku. Dodajemy posiekane orzechy i chwilę razem podgrzewamy. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Farsz odstawiamy do przestudzenia. Gdy lekko przestygnie dodajemy

Smak mojej kuchni
Wątróbka drobiowa z pieczarkami i jabłkiem 114

cebulę-bez szczypioru  kroimy w plasterki, obrane jabłko w kostkę, podduszamy pod przykryciem na klarowanym maśle rozgrzanym na głębokiej  patelni, w trakcie smażenia doprawiamy papryką, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem, gdy warzywa zmiękną zalewamy śmietanką , i chwilę smażymy aż zacznie gęstnieć , dodajemy podsmażoną wątróbkę, dusimy  na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorącą posypaną szczypiorem

Wanilia i Kardamon
Roladki z mozzarellą i pomidorami suszonymi 209

Najpierw roladki kładziemy na patelnię spięciem w dół. Potem podsmażamy je ze wszystkich stron, do uzyskania ładnego, brązowego koloru. Podsmażone roladki zdejmujemy z patelni, a na ten sam tłuszcz wrzucamy pokrojone: cebulę, paprykę i pomidory. Warzywa solimy, pieprzymy i posypujemy papryką słodką. Warzywa podsmażamy do zeszklenia cebuli. Pomiędzy podsmażone warzywa wkładamy roladki. Dolewamy bulion. Roladki powinny być przykryte sosem

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania