warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:196/829)

Tatowy pomysł na obiad 162

czosnkowego 1/2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego Tao-Tao Przygotowanie: Warzywa przysmażamy przez chwilę na maśle czosnkowym. Masełko - też mężowej produkcji... ... a na masełku warzywa Dodajemy ugotowany na sypko ryż i skrapiamy sosem sojowym. ... ryzio ... na patelni ląduje ... i chlup go sosikiem sojowym Smażymy wszystko razem przez kilka minut, na małym ogniu. Równolegle na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety (bez tłuszczu

Kuchnia po mojemu
Oszczędnościowe placuszki obiadowe II. Zdrowsza wersja, bardziej light 157

skruszonych na miałko płatków kukurydzianych i otrąb (owsianych, jęczmiennych lub razowych). Cebulę lekko zeszklij na odrobinie tłuszczu, a wędlinę podgrzej na suchej rozgrzanej patelni przez chwilę. Placuszki podaj jedynie z gotowanymi w lekko osolonej wodzie warzywami. Mniam. Owiele lepsza opcja niż ta poprzednio - sycąca, ale już nie tak ciężka. Jeszcze tylko pomyśleć muszę jakich bardziej dietetycznych środków do smażenia użyć

Kuchnia po mojemu
Wiejska zapiekanka z mięsa mielonego – cottage pie 294

przyprawiamy solidnie solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach (warzywa można też rozdrobnić w malakserze, aby było szybciej). Na bardzo dużej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Podsmażamy cebulę, a gdy będzie szklista dodajemy marchewkę i wyciskamy czosnki. Podsmażamy przez ok. 1-2 minuty i dodajemy mięso mielone. Podsmażamy

Poezja smaku
Zupa ogórkowa 143

Wszystko gotuję razem ze skrzydełkami, aż będzie miękkie. Dwa ogórki odkładam na bok, a resztę ścieram na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Na patelni rozpuszczam margarynę, wrzucam starte ogórki i duszę kilka minut. Do miękkich warzyw dodaję podduszone ogórki i wszystko razem gotuję przez kilka minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki, a jeżeli zupa jest zbyt mało

Bea(u)ty kitchen
Risotto z warzywami i całymi pieczarkami 218

Risotto to ryż na patelni podsmażony, w winie, a następnie w bulionie uduszony. Risotto ma różne dodatki, a dzięki śmietance jest kremowy i gładki. Risotto każdy

Moniki Smakołyki
Najlepsza grochówka. Co zdrowego znajdziesz w grochu? 285

międzyczasie obrać i pokroić w drobną kostkę warzywa. Przygotować drugi mniejszy garnek. Wrzucić warzywa, ziele angielskie i listki laurowe. Po 15 minutach gdy warzywa są miękkie, wyłączyć Kiełbasę śląską pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię. Wytapiam tłuszcz, a przy tym kiełbaska lekko podsmażona doda smaku zupie. Gdy groch będzie już miękki, zmiksowć go blenderem, do uzyskania aksamitnego kremu. Połączyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warzywno-ryżowa pasta do chleba i Stara Drukarnia 150

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Warzywa zetrzyj na tarce lub posiekaj za pomocą blendera. Rozgrzej olej na patelni. Smaż około 10 minut na małym ogniu. Dodaj przecier pomidorowy, zioła, sól, pieprz i ryż. Wymieszaj. Wychodzi około 1 litry pasty. Przepis dodaję

Qlinarnie i Qlinarnie
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 161

łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.  Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą

VioletoweKucharzenie
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 181

Ciecierzycę odcedzić na sicie. Marchew i bataty obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. 2. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić czosnek i smażyć około minuty na małym ogniu. Dodać starte warzywa i dusić aż będą miękkie. Jeśli trzeba można dołożyć masła lub trochę oleju. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą i kolendrą. Ostudzić.   3. Ostudzone warzywa

UgotujmyTo.pl
Frittata z dynią i parmezanem 159

przez chwilę dusimy, dodajemy sól i pieprz, czosnek. W osobnej misce roztrzepujemy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, a potem zalewamy nimi warzywa. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. Chwilkę smażymy na małym ogniu, następnie wkładamy patelnię (albo naczynie żaroodporne na kilka minut do piekarnika by jajka z wierzchu się ścięły. Dekorujemy świeżą bazylią i tymiankiem. podsmażamy dynię z papryką i pomidorem

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z mięsem 374

miękkości w bulionie. Wystudzić. Na otrzymanym wywarze można ugotować przy okazji pyszną zupę :)Mięsa pozbawić ewentualnych kostek i chrząstek i razem z warzywami zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulkę. Odstawić do wystygnięcia.Cebulę połączyć z wcześniej zmielonym mięsem. Doprawić majerankiem solą i pieprzem.Teraz czas na ciasto pierogowe

Świat Domowej Kuchni
Krem marchewkowy na mleku kokosowym z prażonym słonecznikiem 141

łyżki – cukier , sól , pieprz – do smaku Sposób przyrządzenia: Marchew obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę , czosnek i papryczki drobniutko siekamy. Warzywa podsmażamy na odrobinie oliwy ( róbmy to w garnku a nie na patelni ). Zalewamy 1 litrem gorącego bulionu warzywnego. Dodajemy szczyptę skórki cytrynowej. Mieszamy razem i gotujemy do miękkości. Miksujemy wszystko blenderem na gładki krem. Dodajemy mleko

Ostra na Słodko
Serduszka drobiowe w sosie śmietanowym 257

seler kroimy w kostkę, por w cienkie talarki. Wszystko wrzucamy do serduszek, solimy i całość gotujemy również na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Kiedy wszystko będzie miękkie, wtedy przygotowujemy białą zasmażkę: masło topimy na patelni, na to wsypujemy mąkę i zaparzamy ją. Nie wolno dopuścić do zrumienienia mąki. Zasmażkę przekładamy do garnka z serduszkami i szybko mieszamy, żeby powstał

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chińszczyzna po polsku czyli szynka Maggi z warzywami 185

marchewkę i pietruszkę i pokroić w cieniutkie słupki o długości kawałeczków mięsa. Pora również umyć i pokroić w cieniutkie słupki. Rozgrzać dość mocno patelnię. Dodać olej i mięso. Obsmażyć krótko cały czas na sporym ogniu. Dodać warzywa, wymieszać i nie zmniejszając ognia smażyć kilka minut. Warzywa powinny być al dente.  Potrawy nie ma konieczności długo dusić, gdyż tak przygotowana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udka z kurczaka w marchewce 185

barbecue, dodajemy plasterki czosnku i skrapiamy olejem. Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem.    Udka podsmażamy na patelni z olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.    Na pozostały tłuszcz wykładamy warzywa i smażymy do zeszklenia cebulki.    Przekładamy warzywa do naczynia tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.    Naczynie

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania