warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:205/829)

Szybkie ratatouille (ratatuj) z mięsem, serem feta i orzeszkami 146

głupota, jeżeli potrzebuję 150 ml rosołku, który jest tylko dodatkiem do sosu, nie będę obgotowywać mięsa, czy włoszczyzny. Przygotowanym bulionem z przecierem zalewamy warzywa z mięsem i podgrzewamy do zagotowania. Orzeszki, lub słonecznik prażymy na suchej patelni i dodajemy do naszego dania razem z pokrojoną w kostkę fetą. Całość zapiekamy około 10-15 minut w piecu

KasiaiKrzysiu.pl
Indycze burgersy 149

przypadku. Obowiązkowym zestawem do burgera domowej roboty, jest dobra buła i dobrej jakości mięso. Reszta to kwestia umowna i decyzja Naszych kubków smakowych. Warzywa kroimy w plasterki, bułę w całości wkładamy do piekarnika, a na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso, z którego robimy wcześniej sporych rozmiarów kulkę i którą rozgniatamy między dłońmi, by uzyskać kotleta. Smażymy 3-5 minut

Karczma Honorietty
Mini paszteciki z czerwonej soczewicy z garam masalą 106

soczewicy czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżka przypraw garam masala oliwa z gorczycy  - niekoniecznie  świeża kolendra Warzywa obierz i ugotuj w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotuj soczewicę.Na patelni rozgrzej olej gorczycowy ( zapach jest nieziemski musztardowy) i wsyp garam masalę i niech wydobędą

AZgotuj!
Sałatka kuskus z grillowanym bakłażanem i z cytrynowym dresingiem 170

wrzącą wodą na ok 1 cm ponad kuskus. Posól. Przykryj aż wsiąknie cały nadmiar wody. Rozkrusz widelcem, dodaj natkę wymieszaj. Bakłażan zgrilluj na patelni do grillowania lub na ruszcie, dołóż cukinię i pomidorki przekrojone na pół. Warzywa dopraw solą morską. Niech razem się grillują. Do misy z kuskus dodaj odcedzoną ciecierzycę. Potem zgrillowane warzywa. Zieloną fasolkę uprzednio ugotowaną. Na koniec

AZgotuj!
Paszteciki z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i oliwkami 120

czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 3 suszone pomidory w oleju oliwa z oliwek kilka zielonych oliwek pokrojonych w kółeczka Warzywa obierz i ugotuj w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotuj soczewicę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dadaj cebulę pokrojoną niedbale. Kiedy wszystko ostygnie wrzuć do malaksera, dodając po jednym jajku. Na koniec dodaj oliwki i posiekane suszone

AZgotuj!
Zupa z soi 128

false false MicrosoftInternetExplorer4 Soję moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia do zimnego rosołu dodajemy osączoną z wody soję ,pokrojone w kostkę warzywa (bez ziemniaków) ,pora pokrojonego w piórka ,koncentrat pomidorowy oraz podsmażony na suchej patelni boczek ,pokrojony w kostkę ,wraz z wytopionym tłuszczem. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości soi. Zupę do smaku

R'n'G Kitchen
Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 311

myjemy, osuszamy nacinamy wzdłuż tak aby utworzyć kieszonki-ale nie przeciąć mięsa do końca.Por i paprykę i suszone pomidory kroimy dowolnie. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie wrzucamy por i resztę warzyw, obsmażamy 2-3 minuty. Zestawiamy z ognia zostawiamy do wystygnięcia.Następnie mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem żółtym, doprawiamy solą do smaku. Kieszonki

Wanilia i Kardamon
Karkówka z piekarnika 126

patelni i wrzucamy do niej pieczarki. Doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy kilka minut. Podduszone pieczarki odkładamy na bok a na patelnię wrzucamy cebulę oraz paprykę. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz majeranku. Smażymy dopóki warzywa nie będą lekko miękkie. W naczyniu żaroodpornym wykładamy na spód połowę pieczarek. Na to układamy podsmażone mięso i przykrywamy cebulą z papryką

My simple kitchen
Sałatka z grzankami ziołowymi i fetą! 233

kromki bagietki żytniej - 1/3 czerwonej papryki - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek + ulubione zioła (np. dalmatyńskie lub włoskie) Sałatę myjemy, osuszamy. Warzywa kroimy w kostkę lub plastry cienkie.  Bagietkę kroimy w kostkę na suchej patelni rumienimy na złoty kolor. Posypujemy ziołami i oliwą z oliwek. Smażymy około 1 minuty na złoty kolor. Posypujemy sałatkę. DRESING: - oliwa z oliwek

SMYKWKUCHNI
MAFALDINE CORTE - WSTĄŻKI ... 107

gotowej mięsnej masy uformować kuleczki, mini pulpeciki. Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem, dodać pokrojoną cebulę i paprykę chwilę podsmażyć aż warzywa lekko zmiękną. Dodać mięsne kuleczki i podsmażać je, aż się delikatnie zarumienią. Dodać ugotowany makaron al dente,szpinaki zioła. Wszystko dokładnie mieszać. Gdy szpinak zmięknie danie jest gotowe

Kuchnia w opałach
Sałatka z makaronem, kuczakiem i fetą 438

winegret, oliwa, przyprawa gyros. 1. Gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy olej, gdy się rozgrzeje wrzucamy pierś z kurczaka i smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę. 4. Mieszamy wszystkie składniki. Wlewamy sos winegret ok 15 minut przed podaniem sałatki. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Omlet z brokułem 156

gładkiej konsystencji. Brokuł umyć, obrać w drobne różyczki i dodać do masy jajecznej. Do tego dodać kukurydzę, przyprawić i całość wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i wylać na nią całą gotową już masę jajeczną z warzywami. Jak jajko zetnie się już wystarczająco, to całość złożyć na pół i poruszając od czasu do czasu smażyć jeszcze jakiś czas, aż jajko

Passions hobbies life
Frittata 105

solą i pieprzem. Jak wszystkie składniki zmiękną ,  podzielić je na 2 porcje. Jajka roztrzepać, dodać ostrej papryki i ziół prowansalskich.  Warzywa zalać jajkami,  gdy jajko zetnie się od dołu, przykryć wszystko talerzem,   obrócić patelnię i następnie zsunąć omlet z powrotem na patelnię aby druga strona się ścięła. Smacznego

Cukier&Puder
Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami 133

ugotowaniu zupy całkowicie ją studzimy.Maślankę i  mascarpone dokładnie mieszamy trzepaczką i wlewamy do zupy. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i koperek oraz warzywa. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Dekorujemy kleksami ze śmietanyPrzegrzebki:Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy 1 łyżkę oliwy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek. Na tym maśle smażymy przegrzebki po 3 minuty

Bon Appetit Małgorzaty
Makaronowe placuszki z chrupiącymi warzywami 182

kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na maśle przez ok. 5 minut. Dodajemy kukurydzę. Śmietanę , mąkę , żółtka i szczyptę soli dokładnie razem mieszamy. Dodajemy warzywa i ugotowany makaron. Mieszamy razem i doprawiamy do smaku pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i kładziemy średniej wielkości placuszki. Smażymy po kilka minut w każdej strony. Podajemy solo lub z porem delikatnie podsmażonym na masełku

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania