wymagam! Nagle błysk w oku i na myśl wpadają one! Gofry ! Przeważnie jadałam je do tej pory ze słodkimi dodatkami, jak choćby Gofry drożdżowe z jogurtem i frużelina truskawkową . Ale czemóż by nie wypróbować ich bardziej wytrawnej wersji ? W ten sposób narodziła się poniższa propozycja podania na obiad moich ulubionych gofrów drożdżowych . Efekt? Pychota! :) Gofry wytrawne dodaję do cotygodniowej
Grunt to przepis!kiwi. 2. Dodać sok z cytryny i 60 ml mleka ryżowego. Zmiksować na gładko. 3. Osobno zmiksować truskawki z 200 ml mleka ryżowego. 4. Do wysokiej szklanki wlać mus truskawkowy, następnie powoli uzupełnić koktajlem z pietruszki i kiwi. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU
Atlas Smakównaprawdę działa. Wielokrotnie sprawdziłam i nic mnie tak nie pobudza do działania jak zdrowy koktajl każdego poranka, idealne śniadanie o każdej porze roku! Na zdrowie! Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 banan 1 mały burak 1/2 szklanki mrożonych truskawek miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Dodajemy banana i obranego buraka oraz
Moja smaczna kuchniaserce każdego :) Po prostu "Love is in the Air" ! CIASTO (blacha 28 cm): PIANKA: 250 g mąki 250 g mrożonych truskawek 125 g zimnego masła 1 galaretka truskawkowa 1 jajko 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru 150 ml śmietanki 30 % 1/4 łyżeczki soli 40 ml zimnej wody KREM: 1/2 łyżeczki barwnika w proszku 200 ml śmietanki
Kuchnia od dwojgajest idealna, z dodatkiem ulubionych warzyw i sosów – tutaj można uwolnić swoją kuchenną fantazję i zaszaleć. Dodałem awokado i szczerze polecam, niewiarygodnie smakuje w połączeniu z rukolą, pomidorkami truskawkowymi, salami i oliwkami. Składniki: 1 szklanka mąki z tapioki 2 jajka łyżka oliwy (lub oleju kokosowego) łyżka wody (ew. przyprawy oregano, bazylia itp) Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy
PaleoLifepewnie w jakiś sposób stara się umilić ten dzień i jakoś go wyszczególnić. Ja najczęściej wypiekam czekoladowe ciasta , które ozdabiam sercami. W zeszłym roku upiekłam brownie babeczki z truskawkowymi serduszkami . Wczoraj wypróbowaliśmy Meyer lemon pudding cake . Dzisiaj kolej na walentynkowe bułeczki z cynamonem. Walentynkowe bułeczki Składniki: na 24 bułeczki Ciasto drożdżowe 450 ml mleka 40 g świeżych drożdży
codojedzeniaogniu tak by pancake zdążyły wyrosnąć. Idealne na śniadanie, ale także na kolację (u mnie dzisiaj jako kolacja – dzieci wymyśliły ) Ja podałam je z czekoladą, łyżeczką domowego dżemy truskawkowego i dla przełamania ogromu słodyczy – z plasterkami kiwi Artykuł Pancake pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plprzed pieczeniem, kruche a co najważniejsze szybko znikają z talerzyka :) Składniki: * 400 g mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki kwaśnej śmietany * 3 jajka * 150 g masła * dżem truskawkowy Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na grubość 7-8 mm. Przy brzegu wysmarować wzdłuż dżem na około 4 cm szerokości. Ciasto zawinąć w rulonik
Zrób to smaczniewiększą imprezę bądź okazje, musicie koniecznie spróbować! Składniki: * 250g mąki pszennej * 120g masła * 12g suchych drożdży * 4 łyżki mleka * 1 średnie jajko * 3 łyżki cukru pudru * nutella * dżem truskawkowy Poziom trudności: średni Kaloryczność: średnia Czas przygotowania: 4 godziny Porcja: 25 rogaliczków Drożdże wsypujemy do miseczki i wlewamy ciepłe mleko oraz odrobinę cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce
Klasyka GotowaniaKruche ciasteczka z marmoladą Składniki: 250 g miękkiego masła 600 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 żółtka dodatkowo: twarda marmolada np. truskawkowa lub wiśniowa Przygotowanie: Do miski przekładamy miękkie masło podzielone na mniejsze kawałki. Przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy cukier puder, cukier z prawdziwą oraz żółtka. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy
Moja smaczna kuchniajajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1/2 szklanki maku 1/2 litra śmietany 36% 1 serek mascarpone lub żelatyna 2 galaretki truskawkowe Biszkopt makowy: Ubijamy na sztywną pianę białka. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na sam koniec dodajemy mak mieszając wszystko łyżką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego
Słodkie ciachoFrancuska tarta z jabłkami. Edyta Guhl. Popołudniowa kawa podawana jest w tradycyjnych rodzinach w Eifel punktualnie o godzinie 16-stej i towarzyszą jej kanapki, dżem truskawkowy, ser i rzadziej wędliny. Kanapki jedzone są nożem i widelcem. W niedzielę dostaniemy kawałek domowego ciasta, czy nawet lody. Dzisiaj proponuję Wam pyszną francuską tartę z migdałowym nadzieniem i jabłkami. Zanim
dolcevitainmykitchenjajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżka kakao PIANKA 600 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 3 galaretki o różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżek płatków jaglanych 1/2 szklanki mleka 2 % 3 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cukru kokosowego 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Mus truskawkowy: 1 szklanka mrożonych truskawek 1 łyżeczka wody różanej 1 łyżeczka cukru kokosowego Płatki jaglane gotuję w mleku krowim i kokosowym z dodatkiem skórki pomarańczy do momentu
Mango Papaja