Skład: cukier*, skrobia ziemniaczana*, barwnik (sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*), kwas jabłkowy, aromat truskawkowy, kwas askorbinowy (witamina C). Firma: Amylon (Czechy). Cena: 2-3 zł. Masa netto: 30 g. Przygotowanie: zaw artość torebki zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. Produkt jest bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości mleka i jaj. Idealny
Qlinarnie i QlinarnieNajszybsze domowe lody to te zrobione ze świeżych owoców i zamrożone. My na pierwszy rzut zrobiłyśmy truskawkowe. Pozostało po nich tylko wspomnienie... Pogoda cały czas dopisuje, więc warto przygotować sobie takie lody. Składniki: 1 kopiasta szklanka truskawek opcjonalnie odrobina soku z cytryny i trochę cukru do smaku Sposób wykonania: 1. Umyte owoce blenderujemy lub miksujemy. Opcjonalnie dodajemy cukru i soku
Kuchnia domowa Anigęsty dolej wodę. Jeśli nie mamy blendera, wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i zjadamy łyżką :) Przepisy na inne koktajle na moim blogu : z jarmużem śliwkowy truskawkowy Koktajl na dobry początek dnia
Kuchnia na wzgórzuktóry nastraja pozytywnie. Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 tosty) 3-4 kromki chleba tostowego 1 jajko L 3 łyżki mleko 1 łyżka cukru pudru masło do smażenia dodatki: dżem truskawkowy (u mnie 100% Sympathica z Lidl ) oraz 1/2 małego banana Przygotowanie: Do głębokiego talerza wbijamy jajko, dodajemy cukier puder oraz mleko. Całość łączymy dokładnie widelcem. Na patelni rozpuszczamy masło. Chleb
Słodkie okruszkiSezon truskawkowy trwa, dlatego staram się codziennie przygotować coś z ich udziałem. Dzisiaj padło na naleśniki. Zostały przyrządzone w trochę odchudzonej wersji z mąką pełnoziarnistą i nadzieniem bez dodatku cukru. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaktóry nastraja pozytywnie. Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 tosty) 3-4 kromki chleba tostowego 1 jajko L 3 łyżki mleko 1 łyżka cukru pudru masło do smażenia dodatki: dżem truskawkowy (u mnie 100% Sympathica z Lidl ) oraz 1/2 małego banana Przygotowanie: Do głębokiego talerza wbijamy jajko, dodajemy cukier puder oraz mleko. Całość łączymy dokładnie widelcem. Na patelni rozpuszczamy masło. Chleb
Słodkie okruszkiWiadomo, że o lodach. A jakie lody są najlepsze? Oczywiście domowe. Dokładnie wiemy co w nich jest i co dajemy naszym dzieciom. Dzisiaj dla ochłody chyciałam zaproponować domowe lody truskawkowe. Robi się je ekspresowo, a smak rewelacyjny. Moje dzieci właśnie się nimi zajadają :) Składniki: 600 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 400 g truskawek Truskawki umyć, usunąć szypułki
kuchnia doskiszklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6 wysokich szklanek 700 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka malinowa 800 ml wrzątku 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 300 g masy kajmakowej o smaku kukułki 250 g owoców w żelu (smoczy owoc) Czekolada do dekoracji
VioletoweKucharzeniechwilę (jakieś 10 minut) tapiokę odstawiłam i garnek przykryłam pokrywką. Fajnie kuleczki jeszcze się powiększyły. Następnie przełożyłam do pucharków i odstawiłam do ostygnięcia. Na wierzch miałam robić mus truskawkowy, ale moje dziecko już nie mogło się doczekać, więc pokroiłam tylko truskawki :) Teraz kilka zdjęć z Pacanowa : Europejskie Muzeum Bajek Kurozwęki: Pałac - w nim można zwiedzić lochy i sam pałac. Bizony
kruche babeczkiwyrabiania majonezu super sprawa, zrobi nam się bardzo lekki mus. To samo robimy ze śmietaną i cukrem. Gotowe pierogi wyciągamy łyżką cedzakową Na talerz wlewamy kilka łyżek musu truskawkowego ,kładziemy pierogi, zalewamy śmietaną Smacznego
Viola cooks with passioncudownej czekoladzie ( patrz FILM ), a za drugim razem byłam poproszona o przygotowanie tortu dla pana profesora Miodka na 70 urodziny. W tym samym wydaniu faktów mówiłam o słodkich truskawkowych deserach oraz truskawkach. Wspaniale było zobaczyć, jak wygląda telewizja poza anteną. Zwiedzić studio, reżyserkę, poznać osoby, które w niej pracują, spotkać pana profesorowa Miodka. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał
Mała CukierenkaSkładniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z serków: 4 serki truskawkowe Danone 5 śmietan fix po 9 g 150 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka malinowa 1/2 l przegotowanej wody 1/2 szklanki malin 1/2 szklanki jeżyn
Sama słodycz i szczypta chiliWylać masę i wyrównać. Piec 20-30 minut do suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić w tortownicy. Masa: 500 g serka ricotta 2 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 galaretka truskawkowa bez cukru* 1 łyżka żelatyny 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 szklanka malin, mogą być mrożone** Serek, jogurt i miód zmiksować. Żelatynę i galaretkę zalać wodą do przykrycia, wymieszać
Chocolate Muffin Blogmąki krupczatki 2 żółtka łyżka cukru 125g margaryny opakowanie polewy czekoladowej lub czekolady deserowej (użyłam polewy o smaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy
Wrzosowa Polanamieszając. Gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Dodatkowo wiórki kokosowe 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub inny 1 galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody i poczekać aż lekko stężeje. Składanie ciasta Blat biszkoptowy dżem Masa budyniowa (odłożyć 3 łyżki masy) blat biszkoptowy z wykrojonymi otworkami masa budyniowa
O kuchni z uczuciem