mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, pod koniec dodać żółtka. Łyżką mieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec na brytfannie wysmarowanej margaryną w 180 st. przez
Gotuję Testujęmąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA KRÓWKOWA masa krówkowa z puszki 1 kostka margaryny DODATKOWO masa karpatkowa w 5 minut 5-6 paczek herbatników 2 opakowania galaretki truskawkowe BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA KRÓWKOWA: margarynę utrzeć i dodać
Gotuję Testujęłyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao MASA ŚMIETANOWA 1/2 l śmietany kremówki 30% śmietana Śnieżka 2 śmietanki fix 3 łyżki żelatyny DODATKOWO 30 dag truskawek 3 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno, następnie dodać żółtka. Obie mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec
Gotuję TestujęTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min Ptysie z masą truskawkową CIASTO: 300 ml wody 4 jajka 1 szklanka mąki 15 dag margaryny KREM: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone (małe opakowanie) 2 opakowanie śmietan fix 15 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru CIASTO: Do większego garnka wlać wodę, dodać margarynę i doprowadzić do zagotowania. Mąkę
Gotuję Testujęjagodowa MASA ZWYKŁA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan fix DODATKOWO 40 dag truskawek 8-10 paczek herbatników woda sok malinowy 2 opakowania galaretki truskawkowej Na dno brytfanny bądź formy wyłożyć maczane w wodzie z sokiem malinowym herbatniki. 500 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, dodać do niej konfiturę jagodową
Gotuję TestujęSezon truskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli
Dieta moja pasjajest wprost stworzony do takich dań. Ten smak jaki się udziela całej potrawie jest znaczący, jednak nie można pominąć walorów zdrowotnych. Tak jak wcześniej dodałam olej kokosowy do sosu truskawkowego z leniwymi. To nie jest bez znaczenia, tłuszcz z zwłaszcza ten dobry, tłoczony na zimno jest nam bardzo, bardzo potrzebny. Aby witaminy rozpuszczalne w tłuszczach mogły zostać przyswojone. Jego działanie
Dieta moja pasjaJeszcze nie skończył się sezon truskawkowy, a już można na całego cieszyć się z jagód, jagódek i jagodzianek. Na hasło ....jagodzianki, myślimy o delikatnych, puszystych bułeczkach z jagodowym nadzieniem, ale to tyle zachodu. Ja postanowiłam obejść to wszystko, poszłam na skróty i to mocno na skróty. 0,5 l jagód łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru 4 tortille
Dieta moja pasjaMłynomag 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 kg jabłek 2 galaretki truskawkowe 1/2 szklanki cukru w zależności od słodkości jabłek 1,5 łyżki cynamonu kruszonka : 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka cukru waniliowego blaszka o wymiarach
Sama słodycz i szczypta chilimechanika" przystało są na nim tylko proste, smaczne i kolorowe przepisy ... i takim również jest bananowiec, z ulubionych owoców Minionków :) Składniki : 5 bananów 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka np. truskawkowa 100 gram masła 82% (polecam z Mlekovity) kilkanaście okrągłych biszkoptów 1 żółtko 2 łyżeczki cukru waniliowego Przygotowanie : Obie galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzątku. Masło utrzeć z żółtkiem
Mechanik w kuchniSkładniki: 1 kg truskawek 330 gram cukru DŻEMIX UNIWERSALNY 3:1 1 łyżka wody Sposób wykonania: Truskawki umyte, odszypułkowane, rozdrobnione na małe kawałki wymieszaj z Dżemiksem
Przepisy kulinarne babci Antoninyszklanki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego 2 i 2/3 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g migdałów powidło lub dżem truskawkowy 1/2 łyżeczki soli Wszystkie składniki oprócz migdałów i powidła zagnieść. Z ciasta uformować kulę i schłodzić 1 godzinę. Następnie uformować dwa wałki. Odrywać równe kawałki ciasta i formować pomiędzy palcami
Chocolate Muffin Blognieskomplikowany. To taki zatrzymany smak lata. Do przygotowania Rote Grütze (4-6 porcji) potrzebujemy: – paczkę mrożonych owoców leśnych (maliny, truskawki, wiśnie itp) ok 750g – opakowanie kisielu (truskawkowy, malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku – opcjonalnie mąkę ziemniaczaną sos waniliowy: – dwa kubeczki śmietany kremówki lub 1/2 l mleka (możne być śmietanka kokosowa
Szybko Tanio Smaczniesól 1 łyżeczka ciepłe (nie gorące!) mleko 350 ml cukier 100 g rozpuszczone masło 50 g gotowa masa makowa lub domowej roboty 350-400 g dżem (u mnie truskawkowy, domowej roboty) ok 10 łyżek Na lukier: cukier puder 200 g gorąca woda ok 2 łyżki sok z cytryny 1 łyżeczka lub kwasek cytrynowy 1/4 łyżeczki barwnik spożywczy (opcjonalnie) Wykonanie: Drożdże
Kuchnia Viki