truskawkowe - 9516 przepisów (strona:380/635)

Restauracja Abażur | Warszawa 217

samym wyglądem. Jadalne kwiaty, owoce, sałaty, komponowały się idealnie z ciepłym kozim serem serwowanym na grzance. Wszystko to, polane musem mango stworzyło smaczną, spójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi

Kuchnia Bazylii
Knedle z morelami 197

Mięciutkie, pyszne knedle z soczystymi morelami w środku. W końcu, dlaczego knedle mają być tylko ze śliwkami? Jeśli próbowaliście knedli truskawkowych, w tych też się zakochacie. To co ja cenię w knedlach, to właśnie gruba warstwa ciasta i ukryty w nich słodki środek. Kto by się spodziewał po takiej solidnej kuli, takiego pysznego środka? U mnie standardowo knedle z bułeczką

Mieszam w Garnku
Ciasto malinowe z polewą adwokatową 672

prezentuje się bardzo apetycznie. Nie jest za słodkie, lekko cytrynowe, dobrze schłodzone, orzeźwia. Do jego przygotowania możemy zrobić biszkopt bez masła, jak na przykład w przepisie „ Biszkopt z musem truskawkowym ”, polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz White Rose .     Ciasto malinowe z polewą adwokatową Składniki: Ciasto – składniki powinny być

Mała Cukierenka
Błyskawiczny owocowy serniczek na zimno 223

wszystko zależy od wielkości blaszki, tak żeby starczyło na 2 warstwy) 300 ml śmietany kremówki (30%) 1 kg serka (u mnie o smaku brzoskwiniowym VITELLO) 2 galaretki (u mnie truskawkowe) Dodatkowo: 100 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru cukiereczki Wykonanie: Rozpuść 2 galaretki w 200 ml wody i odstaw do wystudzenia. Blachę wyłóż papierem do pieczenia (najlepiej jeśli masz

Kulinarna (nie)codzienność
Bananowy budyń z kaszy jaglanej 197

mleko kokosowe (dodałam gęstą, białą część) i obranego,  pokrojonego banana. Zblendować na gładki krem. Jeśli uważasz, że jest mało słodki dodaj ksylitolu/cukru podawać schłodzony w lodówce z frużeliną truskawkową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody waniliowe 394

delikatnie wmieszać ją do wystudzonej masy. Powstały krem przełożyć do pojemnika i zamrażać co najmniej przez 6 godzin. Podczas zamrażania masy lodowej nie trzeba mieszać. Zobacz również: Lody bananowo-truskawkowe

Kuchcik gotuje
Konfitura z wiśni! Przepyszna i w obłędnym kolorze! 212

Jest coś pięknego i niesamowitego w naszej polskiej tradycji wekowania i przechowywania żywności. Ja osobiście zawsze staram się co roku zrobić kilka weków, w tamtym roku robiłam dżemy truskawkowe, porzeczkowe, jagodowe, borówkowe, wekowałam ogórki na różne sposoby, robiłam konfitury z dyni z różnymi owocami. Wiśnie jakoś przeoczyłam. Ale w tym roku odpuściłam truskawki całkowicie, jakoś niepostrzeżenie sezon na te owoce

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy koktajl z truskawkami 129

Truskawkowy sezon wciąż trwa. Ostatnio truskawki poszły do tarty , która długo u Nas nie stała. Ledwo się schłodziła, a już została zjedzona cała. Dziś poszłam w stronę koktajlu, a konkretnie połączyłam je z kremem czekoladowym. Ciekawy miks, na poprawę humoru lub schłodzenia się na lato. Składniki 0,5 kg truskawek 2 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego szklanka kefiru (zastąpić można

Pink Envelope
Dżem wiśniowy z kardamonem 244

dżem potrafi przypomnieć zimą najpiękniejsze letnie chwile, dlatego co roku staram się zrobić kilkanaście słoiczków, by móc cieszyć się smakami wakacji, gdy brakuje słońca. W zapasach jest już dżem truskawkowy z wanilią , a do kolekcji trafił już także dżem wiśniowy z kardamonem. Pyszny, lekko kwaskowaty i z cudownym aromatem kardamonu. Polecam! :) Dżem wiśniowy z kardamonem: 1 i pół kg wydrylowanych

Cooking Monster
Truskawkowa komosanka z czereśniami, malinami i orzechami nerkowca oraz puddingiem chia 173

Przepyszna, truskawkowa komosanka z dużą ilością przepysznych owoców. To ostatni przepis na wykorzystanie sezonowych jeszcze truskawek. Polecam szczególnie za różnorodność struktur jakie znajdują się w jednej misce. Kremowość puddingu chia, delikatne kuleczki ugotowanej komosy w mleku migdałowym, chrupiące orzechy nerkowca i delikatne, soczyste, świeże owoce. Musicie wypróbować ten przepis koniecznie! Składniki: 1/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 2/3 szklanki mleka migdałowego

Mango Papaja
Koktajl QUINOA + TRUSKAWKA + KOKOS 177

życie po usuwaniu ósemki! Oczywiście w wersji bardziej rozwodnionej, żeby się dało swobodnie pić przez słomkę ;) Ale do teraz często go robię, no bo kto nie lubi koktajli truskawkowych? Składniki:   pół szklanki ugotowanej białej quinoy truskawki około 15-20 sztuk dwie łyżeczki miodu 150 ml mleka kokosowego 100 ml wody Wykonanie: Jak zwykle banalnie proste. Wrzucamy wszystko do blendera

Quinoa Raz!
Koktajl quinoa + truskawka + banan 200

Sezon truskawkowy w rozkwicie, więc dziś klasyka gatunku połączenie w jednym smoothie truskawki i banana oczywiście u mnie z dodatkiem quinoy :) Polecam Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 10 - 12 truskawek 1 banan 200 ml wody Wykonanie:  Banana obieramy ze skórki i kroimy na kawałki, truskawki obieramy z szypułek i przekrawamy na pół. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowymi

Quinoa Raz!
Galaretkowe co - nie - co 218

mniejsze kawałki. Gdy mleko ostygnie włożyć do niego kawałki galaretek i delikatnie zamieszać. Następnie ostrożnie przełożyć do formy i odstawić do lodówki do stężenia. Propozycja podania: np. z sosem truskawkowym

Lubię to gotuję
KRUCHE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 231

ciasta rozwałkować tak aby wyłożyć nim dno i boki formy o wymiarach 22 x 22 cm.  Składniki na piankę : 5 białek 1 szkl cukru 1 opakowanie kisielu truskawkowego Z białek ubić pianę, następnie dodać szklankę cukru i kisiel i ponownie zmiksować. Dodatkowo : 1 szkl wydrylowanych wiśni Na ciasto wyłożyć wiśnie, następnie piankę a na to poszarpane lub starte

Banana Smiles
Sałatka tabbouleh z bobem i fetą. 194

się już przepis na  podobne danie.  Dodałam do niego bób i fetę. Zdecydowanie jest to wersja godna uwagi. Składniki: szklanka kaszy bulgur szklanka bobu 200 g pomidorków truskawkowych (lub innych małych) 3 ogórki gruntowe 1/2 pęczka natki pietruszki 15 listków mięty 15 listków bazylii 1 mała cebula 5 łyżek oliwy extra vergine sok z połowy cytryny 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania