truskawkowe - 9516 przepisów (strona:377/635)

Tiramisu truskawkowe. 172

Sezon truskawkowy w Hiszpanii rozpoczęty!. U mnie pierwszy owocowy wpis z tymi pysznymi owocami rozpoczynam deserem z kremem z nutą pomarańczową .   Składniki :na 3 porcje 200 g truskawek Kilka biszkoptów Sok z dwóch świeżych pomarańczy 150 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 2 żółtka Gorzka czekolada 1 łyżka cukru pudru Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem ,dodajemy

Ladylaura.
Pomysł na… gofry kokosowe 155

Gofry kokosowe z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym słodzonym sokiem owocowym. Brzmi przesmacznie! Dodatek ciężkiej mąki kokosowej sprawił, że ciasto było bardzo gęste i trzeba było dolać więcej mleka. Gofry nie są tak puszyste, jak np. z mąki ryżowej czy jasnej orkiszowej, jednak smak wynagradza brak lekkości :) 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki kokosowej 3 szklanki mleka 2 jajka

Kucharzyca
Twarogowe placuszki śniadaniowe z prozdrowotnym dżemem 131

wcale nie zajęło dużo czasu. Zdrowe, fit śniadanie na słodko, dające energię na cały poranek :) Twarogowe placuszki śniadaniowe z prozdrowotnym dżemem 250 g chudego twarogu 1 łyżka odżywki białkowej truskawkowej 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej  olej kokosowy do smażenia 150 g twarożku kremowego słoiczek dżemu prozdrowotnego

FitKot
ciasto a la delicja 365

mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 4-6 łyżek cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, granulki 200 -250 g masła dodatkowo: 2 galaretki koloru czerwonego np. truskawkowe lub wiśniowe 750 ml gorącej wody polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budyń

Domowy Smak Jedzenia
Szybki sernik na zimno 172

użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła   250 g mascarpone 250 g białego sera na sernik 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 %   Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia użyć tłuczka do ziemniaków. Dodaję masło. Mieszam. Układam równo masę na spód

MojaQchnia.pl
Walentynkowe desery sernikowe 112

Desery przygotowałam na Walentynkowy wieczór, wyszły bardzo smaczne i wręcz się rozpływają w ustach.  Składniki: 350 ml. śmietany 30% 300 gram twarogu mielonego 3 galaretki truskawkowe 2 opakowania herbatników  2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 szklanki  Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, jedną część przelewamy na płaski talerz a pozostałą część przelewamy

Bajeczna Kuchnia
Prinsesstarta - tort księżniczki 161

zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodać cukier i wmieszać w masę na małych obrotach miksera. Dodatkowo: 400 g masy marcepanowej fioletowy barwnik spożywczy  300 g dżemu truskawkowego poncz do nasączenia (woda wymieszana z sokiem cytryny pół na pół) Z masy marcepanowej odłożyć małą część i zabarwić na fioletowo, uformować z niej różyczkę.  Pozostałą masę rozwałkować

kulinarnyswiatdomi
Mini donuty kokosowe bez cukru 137

Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę i otręby. Ciasto nałożyć łyżką i piec 5 minut. Podałam z masłem orzechowym, kilkoma plasterkami banana i musem truskawkowym. Wartości odżywcze: B: 19 g T: 17 g W: 4 g   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Domowy jogurt z truskawkami 169

godziny. Jeżeli używamy świeżych truskawek, myjemy je i usuwamy szypułki. Możemy też ewentualnie użyć mrożonych owoców, jednak lepsze będą świeże. Truskawki miksujemy blenderem. Następnie przygotowany jogurt łączymy z musem truskawkowym. Jogurt nakładamy do miseczek i podajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Walentynkowa szpajza cytrynowa 139

sądzicie?   (około 5 porcji) 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wody sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny szczypta soli Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa (lub inna czerwona)   Przygotować galaretkę (najlepiej dzień wcześniej).    Galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do prostokątnego, płaskiego naczynia/pojemnika (*). (Powinna mieć około 1/2 cm wysokości

Di gotuje
Karnawałowe gniazdka 146

bezcenna kiedy jadł z apetytem i był taki zadowolony mój Kochany łasuch . Składniki na ciasto parzone: woda 250 ml masło 80 g sol szczypta jaja 5 szt Lukier: galaretka truskawkowa zmielona 4  łyżki cukier waniliowy zmielony 2 łyżki cukier puder 2 łyżki Dodatkowo: motylki kolorowe cukrowe kuleczki kolorowe cukrowe   Wykonanie:   Ciasto parzone robi się bardzo łatwo, zachęcam

Różowa kuchnia
Placuszki bananowe z kefirem 104

patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie tym razem kilka placuszków zjedliśmy z miodem truskawkowym, który w ramach eksperymentu zakupiłam jakiś czas temu. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo kefir i mąkę dodawałam

Państwo Wojtczuk gotują
Domowy kisiel (deser pełen miłości ❤ ❤ ❤ ) 191

gotującego się soku wlewamy rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Gotujemy przez chwilę cały czas mieszając. Gotowy kisiel przelewamy do małych słoiczków, na górę dajemy serek. Smacznego! Jeśli nie masz ochoty na truskawkowe love, to poniżej jest lista domowych słodyczy. Jestem pewna, że wybierzesz coś dla siebie 😉 Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Czekoladowy budyń jaglany z owocami 140

mroźny poranek :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu cynamonowego 2 łyżki surowego kakao   szklanka rozmrożonych owoców leśnych czerwona pomarańcza łyżka pudru truskawkowego łyżka amarantusa ekspandowanego łyżeczka wiórków kokosowych opcjonalnie orzechy —>KLIK Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut

Mienta blog
Definicja miłości. I krem czekoladowy z wasabi 197

śmietany kremówki (38%) 225 g białej czekolady 3 listki żelatyny ganache z wasabi: 115 ml śmietany kremówki (38%) 12 g pasty wasabi 105 g białej czekolady mus truskawkowy: 300 g truskawek 30 g cukru pudru sok z 1/4 cytryny dodatkowo: 2-3 truskawki Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Połowę kremówki na krem zagotować, zdjąć garnuszek z palnika. Do śmietany dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze