truskawkowe - 9516 przepisów (strona:374/635)

Jajka z galaretek 204

jajeczkami, a i nam również spodobała się taka forma deseru. Jest on nieco pracochłonny, ale warto go zrobić, zwłaszcza przed świętami! kilka jajek 4 galaretki owocowe (np. cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowa, agrestowa) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z jajek zrobić wydmuszki - szerszą część jajka rozbić delikatnie robiąc niewielki otworek, zawartość wylać do miseczki i zrobić np. jajecznicę. Skorupki dokładnie opłukać, a następnie zalać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka ze szpinakiem i galaretkową bitą śmietaną 130

szpinaku (użyłam mrożonego) - 150 ml oleju - 3 jajka - 2 łyżki soku z cytryny - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 galaretka truskawkowa - 2 łyżki cukru trzcinowego - 1 szklanka gorącej wody Lukier: - cukier puder - sok z cytryny Przygotowuję ciasto: Szpinak blenduję razem z olejem na gładką i jednolitą masę. W drugim naczyniu ubijam

Wielopokoleniowo
GALARETKOWO-OWOCOWE SZASZLYKI NA GRILLA 154

tego obok pieczonego mięsa mamy lekkie, zdrowe, orzeźwiające i wspaniałe szaszłyki galaretkowo-owocowe. Polecam! SKŁADNIKI: 1 cały arbuz (u mnie ok.8kg) winogrona czerwone 2 banany 1 galaretka truskawkowa Winiary * *możemy również wykorzystać galaretki o innym, ulubionym smaku, np.:nową galaretkę arbuzową i/lub galaretkę jagodową - obie  nowości od WINIARY .   dodatkowo będą nam potrzebne: mocne,patyczki do szaszłyków wykałaczki łyżka

Moja Książka Kucharska
GOFRY NA MAŚLANCE 125

słodko. SKŁADNIKI 1 szkl. maślanki, 1 szkl. mąki tortowej Basia , 1 łyżka cukru, 1 jajko, 2 łyżki oleju, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: do podania dżem truskawkowy WYKONANIE Maślankę miksujemy z jajkiem i olejem, dodajemy resztę składników. Gofrownicę natłuszczamy (użyłam  tłuszczu w sprayu ) i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta, smażymy ok. 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami

słodki bratek
Szybki biszkopt z owocami 194

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1-2 łyżki oleju Dodatkowo: średni kubek kwaśnej śmietany 18% Zott (330g) puszka brzoskwiń (lub świeże truskawki) 2 galaretki brzoskwiniowe (truskawkowe) Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku szczyptę soli. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier. Nie przerywając ubijania dodajemy

Smaki Na Talerzu
Mini serniczki kokosowe 139

masę serową: 400g zmielonego sera 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 białko 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki wiórków kokosowych   Dodatkowo: 2 łyżki dżemu (truskawkowego, wiśniowego)   Wykonanie: Spody: pokruszone herbatniki dokładnie mieszamy z masłem i miodem (najlepiej wyrobić masę rękami). Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (papierowymi lub silikonowymi

Smak mojej kuchni
Tarta czekoladowa z truskawkami 130

pudru 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy

Smak mojej kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 110

miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny 1kg twarogu, zmielonego dwukrotnie   Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 300 świeżych truskawek   Dodatkowo: duże opakowanie herbatników pełnoziarnistych   Wykonanie:   Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia, a następnie schładzamy w lodówce. Umyte i odszypułkowane truskawki

Smak mojej kuchni
Wafle przekładane masą z mleka w proszku 184

blisko hektarowym podwórku i niewiele osób wtedy martwiło się ryzykiem wystąpienia salmonelli. Jedną warstwę andruta mama zawsze przekładała dżemem z czarnej porzeczki. Przełożyłam i ja - z braku laku - truskawkowym ;) Ale z czarnej porzeczki byłby lepszy. Masa klasyczna. Powrót do przeszłości. Następnym razem zrobię chleb ze śmietaną i cukrem. Składniki: 1 opakowanie wafli okrągłych lub kwadratowych (6 sztuk) 150 ml mleka

bistro mama
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami 144

dworze ciepło, świeci słońce, więc naszła mnie ochota na ciasto truskawkowe :-) W domu pachnie wspaniale, a ja się zajadam. Dla mnie to ciasto jest idealne. Wam również go polecam, bo jest przepyszne. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 80 ml oleju rzepakowego 150 ml maślanki 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki

Passions hobbies life
Sernik na zimno kryształek (z galaretkami) Lekki i pyszny :-) 334

pieczenia MASA -1 kubeczek śmietanki 30% czyli 330g -400g serka waniliowego homogenizowanego -2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 125ml wody DODATKOWO -2 galaretki o różnych kolorach (u mnie truskawkowa i pomarańczowa) Przygotowanie ciasta polecam zacząć od przygotowania galaretek (najlepiej zrobić to sobie poprzedniego dnia wieczorem, tak by zdążyły spokojnie i dokładnie stężeć) Każdą z galaretek dokładnie rozpuszczamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Błyskawiczne ciasto pod owoce sezonowe, mrożone, suszone czy z kompotu. 163

znalazły się mrożone ostrężyny, małe ogrodowe kiwi i winogrona. Takie ciasto to doskonały sposób na zrobienie miejsca w krainie wiecznej zmarzliny i zapełnienie jej nowymi smakołykami.... niebawem już sezon truskawkowy :) Polecam. Składniki ( na tortownicę o średnicy 26 cm ) - 2 szklanki mąki pszennej - 25 dag margaryny - 3/4 szklanki cukru - 4 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo - dowolne owoce ( mrożonych

Kuchnia z widokiem na ogród
Jagodowo-kokosowa jaglanka 113

śniadanie. Jemy ją prawie w każdy weekend. Smakuje świetnie, a do tego cieszy oko :) Można ją podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj dorzucam jakieś owoce, orzechy, albo posypuję pudrem truskawkowym. A Wy jadacie kaszę jaglaną na słodko? :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych   pół szklanki mrożonych jagód

Mienta blog
Truskawkowy budyń jaglany 173

świeże. W zamrażarce znalazłam mrożone i one znakomicie nadały się do mojego budyniu. Podałam budyń na śniadanie ale tutaj pełna dowolność, można zajadać jako deser czy kolację. Truskawkowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Deser truskawkowy z kiwi 144

Pyszny ten deser wyszedł, choć był wyczuwalny kwaskowy smak kiwi i truskawkowy-słodko kwaskowy. Zwyciężyła śmietana z odrobiną cukru która pasowała idealnie. Składniki: truskawki ( mrożone 300 g) kiwi 4 szt+ 100 ml śmietanki 30% śmietana 30%  300 ml cukier 2 łyżki   Wykonanie: Truskawki lekko zmrożone zmiksowałam i przełożyłam do szklaneczek.To co zostało w blenderze nie wyrzuciłam tylko

Różowa kuchnia