truskawkowe - 9516 przepisów (strona:374/635)

Rogaliczki 98

większą imprezę bądź okazje, musicie koniecznie spróbować! Składniki: * 250g mąki pszennej * 120g masła * 12g suchych drożdży * 4 łyżki mleka * 1 średnie jajko *  3 łyżki cukru pudru * nutella * dżem truskawkowy Poziom trudności: średni Kaloryczność: średnia Czas przygotowania: 4 godziny Porcja: 25 rogaliczków Drożdże wsypujemy do miseczki i wlewamy ciepłe mleko oraz odrobinę cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Klasyka Gotowania
Kruche ciasteczka z marmoladą 135

Kruche ciasteczka z marmoladą Składniki: 250 g miękkiego masła 600 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 żółtka dodatkowo: twarda marmolada np. truskawkowa lub wiśniowa Przygotowanie: Do miski przekładamy miękkie masło podzielone na mniejsze kawałki. Przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy cukier puder, cukier z prawdziwą oraz żółtka. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy

Moja smaczna kuchnia
Maki na Monte Cassino 191

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1/2 szklanki maku 1/2 litra śmietany 36% 1 serek mascarpone lub żelatyna 2 galaretki truskawkowe Biszkopt makowy: Ubijamy na sztywną pianę białka. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na sam koniec dodajemy mak mieszając wszystko łyżką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Słodkie ciacho
Francuska tarta z jabłkami. 198

Francuska tarta z jabłkami. Edyta Guhl. Popołudniowa kawa podawana jest w tradycyjnych rodzinach w Eifel punktualnie o godzinie 16-stej i towarzyszą jej kanapki, dżem truskawkowy, ser i rzadziej wędliny. Kanapki jedzone są nożem i widelcem. W niedzielę dostaniemy kawałek domowego ciasta, czy nawet lody. Dzisiaj proponuję Wam pyszną francuską tartę z migdałowym nadzieniem i jabłkami. Zanim

dolcevitainmykitchen
najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 841

jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżka kakao PIANKA 600 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 3 galaretki o różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowa jaglanka z musem truskawkowym 133

łyżek płatków jaglanych  1/2 szklanki mleka 2 % 3 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cukru kokosowego 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy  1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Mus truskawkowy: 1 szklanka mrożonych truskawek  1 łyżeczka wody różanej  1 łyżeczka cukru kokosowego  Płatki jaglane gotuję w mleku krowim i kokosowym z dodatkiem skórki pomarańczy do momentu

Mango Papaja
Sernik owocowy u Aleex 167

masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. MASA OWOCOWA: • 1 kg truskawek - mogą być mrożone (można użyć innych owoców np. malin, borówek) • 2-3 łyżki cukru kryształu • 3 galaretki truskawkowe ( lub o takim smaku jakich owoców używamy) Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. W garnku rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować

W mojej kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI 150

masa serowa: 400 g serka waniliowego 1 galaretka np. truskawkowa 200 g śmietanki 36%- zimnej z lodówki 1 banan 3 łyżki cukru pudru spód: 2 opakowania herbatników lub ciasteczka maślane 2 łyżki wiórków kokosowych  2 łyżki miodu 50 g masła Herbatniki miksujemy w blenderze na miał, dodajemy roztopione masło z miodem i wiórkami kokosowymi. Całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy

KuchcikoweLove
Pumpernikiel na zaczynie 153

Kamińska autorka bloga Kuchennymi Drzwiami zaproponowała upieczenie domowego pumpernikla w Piekarni Amber . Chleby upiekły się świetnie. Mają delikatny, lekko słodkawy środek, bardzo chrupiącą skórkę. Wystarczy odrobina świeżego masła, konfitura truskawkowa i uczta gotowa. Następnym razem upiekę pumpernikiel tylko z pełnoziarnistych mąk, jestem ciekawa efektu. Składniki: Zaczyn 1,5 dag drożdży 250 ml ciepłej wody 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki

Codziennik Kuchenny
Czekoladowe warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia 193

dzieci, spotkania integracyjne i szkolenia dla firm. ziarna kakaowca Nasze warsztaty poświęcone są czekoladzie. Na stole już czeka kilka rodzajów czekolady: deserowa, mleczna, biała, a także czekolady smakowe - truskawkowa, pomarańczowa i limonkowa, która wzbudziła najwięcej emocji. Zaczynamy! Najpierw trochę teorii o składnikach czekolady, o ziarnach kakao, o sposobach temperowania, a następnie przechodzimy do praktyki. Uczymy się temperować czekoladę poprzez podgrzewanie

Obiad gotowy
Lemoniada z kwiatów bzu 185

Rozglądając się po okolicy podczas spaceru zauważyłam, że bez zaczyna przekwitać. A to oznacza, że trzeba się pospieszyć z narwaniem kwiatów na nalewkę, lemoniadę albo do dżemu truskawkowego. Co innego miałam dziś opublikować, ale skoro to już ostatni dzwonek, to podzielę się przepisem na orzeźwiającą lemoniadę z bzu. Niektórzy uważają, że jest "perfumowana", gdyż aromat kwiatów tu wysuwa się

Obiad gotowy
Deser z kaszy manny - pina colada 202

Kaszka manna to nie tylko przysmak dla dzieci. Zdarza się, że nachodzi mnie chęć na takie mleczne śniadanie. Kiedyś lubiłam ją z syropem lub dżemem truskawkowym albo wiśniowym. I choć nostalgicznie wracam niekiedy do tamtych smaków, coraz częściej szukam nowych - kaszka z czekoladą, ze śliwkami lub karmelizowanymi jabłkami zadowoli niejedno podniebienie. I tak ostatnim moim "wynalazkiem" stała się kaszka gotowana

Obiad gotowy
Szarlotka z marcepanem i truskawkami 127

masła 0/5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 łyżki jogurtu   6 średnich jabłek szara reneta szklanka mrożonych truskawek 200 g marcepanu łyżka cynamonu (używam cejlońskiego) opcjonalnie puder truskawkowy (zmielone liofilizowane truskawki) Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z masłem po czym dodajemy żółtka i jogurt. Zagniatamy na gładkie ciasto i odstawiamy do lodówki

Mienta blog
Uczta mola książkowego: Ciasto mleczne i "Kasacja" Remigiusza Mroza 142

szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka kakao 1 duża łyżka dżemu (u mnie domowy truskawkowy) 1 jajko w rozm. "L" cukier puder do oprószenia gotowego ciasta   Do garnuszka o grubym dnie wrzucić margarynę, mleko oraz cukier i zagotować na wolnym ogniu. Odstawić do ostygnięcia

Simply Food

Proponowane wyszukiwania