sądzicie? (około 5 porcji) 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wody sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny szczypta soli Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa (lub inna czerwona) Przygotować galaretkę (najlepiej dzień wcześniej). Galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do prostokątnego, płaskiego naczynia/pojemnika (*). (Powinna mieć około 1/2 cm wysokości
Di gotujepatelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie tym razem kilka placuszków zjedliśmy z miodem truskawkowym, który w ramach eksperymentu zakupiłam jakiś czas temu. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo kefir i mąkę dodawałam
Państwo Wojtczuk gotujągotującego się soku wlewamy rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Gotujemy przez chwilę cały czas mieszając. Gotowy kisiel przelewamy do małych słoiczków, na górę dajemy serek. Smacznego! Jeśli nie masz ochoty na truskawkowe love, to poniżej jest lista domowych słodyczy. Jestem pewna, że wybierzesz coś dla siebie 😉 Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui
lady-och-mistrzyni.blogspot.commroźny poranek :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu cynamonowego 2 łyżki surowego kakao szklanka rozmrożonych owoców leśnych czerwona pomarańcza łyżka pudru truskawkowego łyżka amarantusa ekspandowanego łyżeczka wiórków kokosowych opcjonalnie orzechy —>KLIK Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut
Mienta blogśmietany kremówki (38%) 225 g białej czekolady 3 listki żelatyny ganache z wasabi: 115 ml śmietany kremówki (38%) 12 g pasty wasabi 105 g białej czekolady mus truskawkowy: 300 g truskawek 30 g cukru pudru sok z 1/4 cytryny dodatkowo: 2-3 truskawki Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Połowę kremówki na krem zagotować, zdjąć garnuszek z palnika. Do śmietany dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzewymagam! Nagle błysk w oku i na myśl wpadają one! Gofry ! Przeważnie jadałam je do tej pory ze słodkimi dodatkami, jak choćby Gofry drożdżowe z jogurtem i frużelina truskawkową . Ale czemóż by nie wypróbować ich bardziej wytrawnej wersji ? W ten sposób narodziła się poniższa propozycja podania na obiad moich ulubionych gofrów drożdżowych . Efekt? Pychota! :) Gofry wytrawne dodaję do cotygodniowej
Grunt to przepis!kiwi. 2. Dodać sok z cytryny i 60 ml mleka ryżowego. Zmiksować na gładko. 3. Osobno zmiksować truskawki z 200 ml mleka ryżowego. 4. Do wysokiej szklanki wlać mus truskawkowy, następnie powoli uzupełnić koktajlem z pietruszki i kiwi. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU
Atlas Smakównaprawdę działa. Wielokrotnie sprawdziłam i nic mnie tak nie pobudza do działania jak zdrowy koktajl każdego poranka, idealne śniadanie o każdej porze roku! Na zdrowie! Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 banan 1 mały burak 1/2 szklanki mrożonych truskawek miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Dodajemy banana i obranego buraka oraz
Moja smaczna kuchniaserce każdego :) Po prostu "Love is in the Air" ! CIASTO (blacha 28 cm): PIANKA: 250 g mąki 250 g mrożonych truskawek 125 g zimnego masła 1 galaretka truskawkowa 1 jajko 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru 150 ml śmietanki 30 % 1/4 łyżeczki soli 40 ml zimnej wody KREM: 1/2 łyżeczki barwnika w proszku 200 ml śmietanki
Kuchnia od dwojgapewnie w jakiś sposób stara się umilić ten dzień i jakoś go wyszczególnić. Ja najczęściej wypiekam czekoladowe ciasta , które ozdabiam sercami. W zeszłym roku upiekłam brownie babeczki z truskawkowymi serduszkami . Wczoraj wypróbowaliśmy Meyer lemon pudding cake . Dzisiaj kolej na walentynkowe bułeczki z cynamonem. Walentynkowe bułeczki Składniki: na 24 bułeczki Ciasto drożdżowe 450 ml mleka 40 g świeżych drożdży
codojedzeniaogniu tak by pancake zdążyły wyrosnąć. Idealne na śniadanie, ale także na kolację (u mnie dzisiaj jako kolacja – dzieci wymyśliły ) Ja podałam je z czekoladą, łyżeczką domowego dżemy truskawkowego i dla przełamania ogromu słodyczy – z plasterkami kiwi Artykuł Pancake pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plprzed pieczeniem, kruche a co najważniejsze szybko znikają z talerzyka :) Składniki: * 400 g mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki kwaśnej śmietany * 3 jajka * 150 g masła * dżem truskawkowy Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na grubość 7-8 mm. Przy brzegu wysmarować wzdłuż dżem na około 4 cm szerokości. Ciasto zawinąć w rulonik
Zrób to smaczniewiększą imprezę bądź okazje, musicie koniecznie spróbować! Składniki: * 250g mąki pszennej * 120g masła * 12g suchych drożdży * 4 łyżki mleka * 1 średnie jajko * 3 łyżki cukru pudru * nutella * dżem truskawkowy Poziom trudności: średni Kaloryczność: średnia Czas przygotowania: 4 godziny Porcja: 25 rogaliczków Drożdże wsypujemy do miseczki i wlewamy ciepłe mleko oraz odrobinę cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce
Klasyka GotowaniaKruche ciasteczka z marmoladą Składniki: 250 g miękkiego masła 600 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 żółtka dodatkowo: twarda marmolada np. truskawkowa lub wiśniowa Przygotowanie: Do miski przekładamy miękkie masło podzielone na mniejsze kawałki. Przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy cukier puder, cukier z prawdziwą oraz żółtka. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy
Moja smaczna kuchnia