truskawkowe - 9516 przepisów (strona:359/635)

szybkie kokosowe na krakersach (bez pieczenia) 147

duża paczka krakersów solonych 2 opakowania budyniu śmietankowego 100 g wiórek koksowych + 2 łyżki litr mleka 5 łyżek cukru 100 g masła 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki truskawkowej 50 g galaretek w cukrze Foremkę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów. W połowie mleka rozmieszać budynie i cukier. Drugą część wlać do garnka, dodać masło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koktajl truskawkowo - miętowy 146

Dziś coś na szybko i dla ochłody, czyli koktajl. Koktajl truskawkowy w towarzystwie świeżej mięty. Smaczny i orzeźwiający idealny na taką pogodę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Placki jogurtowe z truskawkami 137

chyba najpyszniejsze placki z truskawkami, jakie jadłam. Bardzo delikatne i puszyste. Koniecznie wypróbujcie w sezonie truskawkowym. Poza sezonem podaję je ananasem (przepis tutaj). Jogurt zmiksować z mąką, jajkiem, proszkiem

Bullio
Pierogi z truskawkami 158

Korzystając z sezonu truskawkowego na obiad zrobiłam pierogi  ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 30 dag truskawek 3-4  łyżeczki cukru  Mąkę zalać gorącą wodą,wymieszać łyżką,dodać żółtko,oliwę,osolić do smaku i zagnieść elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić co najmniej

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasteczka kawowe z bazylią i kremem truskawkowym 226

jestem tu z Wami już od 6-ciu lat i póki co nie zamierzam nigdzie uciekać. Zaczynałam nieśmiało właśnie w czerwcu, miesiącu świeżych zapachów lata i słonecznych dni, truskawkowymi babeczkami , a od tego czasu pojawiło się bardzo wiele innych przepisów. Teraz czasami jest mnie trochę mniej i rzadziej dodaję nowe wpisy, ale po prostu mam dużo obowiązków i zwyczajnie brakuje

Smaczna Pyza
Ciasto drożdżowe z truskawkami bez wyrabiania 156

Sezonu truskawkowego polecam ciasto,  boskie ciasto z blogu  "Z cukrem pudrem" Składniki; 100 gramów świeżych drożdży  1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki cukru z wanilią 1 szklanka oleju  4,5 szklanki mąki pszennej kruszonka: 100 gramów masła 1 pełna po brzegi szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki

Anioły w kuchni
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 532

serka na serniki 2/3 szkl cukru białego Królewskiego 3 jajka op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szkl jogurtu greckiego ok 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Brownie: W garnuszku rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę i cukier. Mieszać aż się rozpuszczą.Zdjąć z ognia, ostudzić. Cały czas miksując lub mieszając rózgą dodawać po 1 jajku. Na koniec dodać mąkę

Smakołyki Asi
KOKTAJL TRUSKAWKOWO – MALINOWY Z INKĄ 118

gładką masę. Do wysokiej szklanki wsypujemy posiekane prażone orzechy, a następnie naprzemiennie wlewamy: – jogurt grecki ( solo ) – mus kawowy – jogurt grecki solo – mus malinowy – mus truskawkowy Dekorujemy bitą śmietaną, owocami i prażonymi orzechami. Podajemy natychmiast – mocno schłodzone! Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką INKA A jeśli macie ochotę na inne INKOWE przysmaki – zapraszam

Ostra na Słodko
Rolada bezowa z bitą śmietaną i musem z truskawek 191

beza zawinięta z bitą śmietaną,i do tego dla kontrastu koloru i smaku mus z truskawek-czego chcieć więcej.....Dziękuję za przepis Ewelinko :) polecam gorąco szczególnie teraz jak sezon truskawkowy w pełni Składniki: 8 białek, 2 szkl.cukru łyżka octu winnego, łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml śmietanki kremówki 36 %(najlepiej takiej w worku nie w kartonie) 3-4 łyżki cukru pudru

Swojskie jedzonko
Naleśniki z musem z truskawek (bez glutenu, laktozy i cukru) 255

Pyszne, bezglutenowe, bez laktozowe i bez cukrowe naleśniki z musem truskawkowym i bananami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 2 porcje (2 naleśniki): 50 g mąki ryżowej 1 jajko 125 ml mleka roślinnego (np sojowego) 1 łyżeczka oleju + trochę do wysmarowania patelni szczypta soli   Składniki na mus z truskawek: 6 truskawek, pokrojonych w ćwiartki

My Culinary Art
Likier truskawkowy ( na białym rumie ). 113

czasie trunek przefiltruj przez gazę lub filtr. Rozlej do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Likier ten nie wymaga już leżakowania, możesz go pić.   L ikier truskawkowy wspaniale rozgrzewa. Truskawki zawierają kwas elegonowy, który potrafi neutralizować substancje rakotwórcze  przenikające do naszego DNA. Owoce te działają też odkwaszająco, krwiotwórczo i wzmacniająco

Przepisy i porady kulinarne
KRYSZTAŁOWY SERNIK 143

Składniki: 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1/2 kg truskawek  paczka biszkoptów np. okrągłych   Galaretki: 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym 1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym 1 opakowanie galaretki o smaku pomarańczowym 900 ml gorącej wody

Ciastka - domowe słodkości
Mój sposób na owsiankę idealną! 129

bardzo dojrzały banan łyżka proszku budyniowego o smaku waniliowym 1/2 szklanki mleka zwykłego lub roślinnego 1/2 szklanki wody coś do posłodzenia  dodatki (opcjonalnie) - świeże truskawki, winogrona, wiórki kokosowe, truskawkowa odżywka    białkowa + odrobina wody i jogurtu (polewa) KROK I : Płatki owsiane zalać w miseczce gorącą wodą, ok. 1 cm ponad wysokość płatków. Odstawić do napęcznienia.  KROK

Kuchnia Ellie
Nalewka truskawkowa z miodem. 502

filtr, rozlej do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Nalewkę odstaw jeszcze na 3 miesiące w chłodne i ciemne miejsce, aby dojrzała.    N alewka truskawkowa ma dobroczynny wpływ na układ trawienny, pomaga także w chorobach krążenia oraz łagodzi objawy reumatyczne. Truskawki na nalewkę muszą być całkiem dojrzałe, całe czerwone, wtedy naleweczka wyjdzie nam palce lizać

Przepisy i porady kulinarne
sernik z różowym moro 189

wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, na dnie ułożyć biszkopty.  Twaróg zmielić w maszynce (lub   zblenderować a żeby było łatwiej można wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania