ciepłych chwil. Wiosną też zazwyczaj częściej w tygodniu przygotowuję owocowe koktajle. Ten, który prezentuję Wam dzisiaj, jest słodki i po prostu…wyśmienity! Na zdrowie! Lody? Mamo, koniecznie truskawkowe! Są wyśmienite! Szukamy wiosny w Rzeszowie i w Krakowie. Składniki na 2 porcje 1 małe mango 1 kiwi 1 banan Obrane owoce kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy
Raj dla Podniebieniaprzepisie 17 rozmawiałem 18 która 19 przygotowywała 20 trików 21 przekazała 22 wrzućcie 23 ugotujcie 24 zagotuje się 25 salaterek 26 oblać 27 sosem Artykuł Szpajza edberowoł (Pianka truskawkowa) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniwtedy już nie będą fit ;) na bazie odżywki białkowej, dzięki której są niezwykle lekkie i chrupiące. SKŁADNIKI NA 8 gofrów 100 g odżywki białkowej WPC80 (smak truskawkowy), 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku, 1 jajko, 100 ml mleka, 30 g mąki orkiszowej , 2 łyżki rozpuszczonego oleju koksowego WYKONANIE Wszystkie składniki blendujemy. Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy tłuszczem w sprayu (lub smarujemy pędzelkiem
słodki bratekwykorzystać również przy innych okazjach. Póki co, więcej piątków z piłką nie będzie. Ale kto wie, jak się życie ułoży; może jeszcze kiedyś do tematu wrócimy. Tort piłka truskawkowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu 65 g cukru pudru 85 g miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSezon truskawkowy. Proponujemy połączyć je z pyszną piersią z kaczki, do tego ser mozzarella, orzeszki piniowe... dla nas bajeczne połączenie smaków. Składniki 2 filety z piersi kaczki ze skórą Mix sałat ( z sałatą lodową ) 250 g truskawek opakowanie mozzarelli (małe kulki ) garść orzeszków piniowych polewa na bazie octu balsamicznego sól pieprz Przygotowanie Filety z kaczki umyłem
R'n'G Kitchenmiętą. U mnie na zdjęciu mięta i truskawki (mrożone) do ozdoby. Wariacje na temat: zamiast jogurtu dodaj mleczko kokosowe zamiast odżywki o smaku naturalnym można dodać odżywkę smakową - np. truskawkową. Truskawka z bananem super smakuje :-) pudding można przygotować wieczorem poprzedniego dnia i wstawić do lodówki. Nasiona jeszcze bardziej napęcznieją i rano mamy baaardzo syte śniadanie :-) Jeśli podoba się wam mój
Marta próbujemogło, bo to jedna z najprostszych potraw na świecie. Pozostaje jeszcze kwestia podania naszego budyniu. Osobiście uwielbiam taki sam w sobie, bez żadnych dodatków, no może prócz odrobiny dżemu truskawkowego. Jednak dzisiaj trochę bardziej się postarałam i przyozdobiłam mój budyń plasterkami jabłka, posypałam cynamonem, a na osłodzenie dorzuciłam rodzynki. Przed samym jedzeniem dołożyłam jeszcze keks serka o smaku białej czekolady
Kuchnia Ellieśmietany 30%, 2 opakowania śmietan-fixu, 2 opakowania cukru waniliowego, ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny, Dodatkowo: ½ słoika dżemu wiśniowego, 400g truskawek, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia oraz barwnik. Ciasto przelewam
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżki). Jak puściły już sok i się rozmroziły dodałam 1 łyżkę siemienia lnianego, poczekałam aż się zagotowały i zblendowałam 😊 3. Placuszki podzieliłam na dwie porcje i polałam sosem truskawkowym. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* porcji: 382 kcal 27,1 g białka 15,6 g tłuszczów (w tym 6,5 g tłuszczów nasyconych
Vroblewska-fitlifebardzo ciekawa czy przypadnie Wam do gustu. Sos kokosowo-orzechowy porcja dla około 6 osób Składniki: 4 łyżki masła orzechowego 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki dżemu niskosłodzonego ( polecam truskawkowy, czereśniowy bądź śliwkowy) 1 pomidor 5 suszonych śliwek 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1/3 szklanki cukru trzcinowego sok z 1/2 cytryny pieprz 1/4 łyżeczki imbiru w proszku około 1/2 szklanki
Jaglusiamleka 2% (ok. 160 g) 1 łyżka ksylitolu (ok. 10 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: 1/2 banana (ok. 60 g) garść winogron (ok. 70 g) 3 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego (ok. 45 g) 1/2 łyżeczki ciemnego kakao (ok. 3 g) 1 łyżeczka mleka 2% (ok. 5 g) 1 łyżeczka miodu (ok. 6 g) olej kokosowy
Vroblewska-fitlifedługie spacery. Dwa wolne dni to luksus, który trzeba wykorzystać, jak tylko się da. W związku z tym, że temperatura rośnie, mam dla Was kolejny przepis na lody. Intensywnie truskawkowe, można by rzec - banalne , gdyby nie pewien drobiazg. Otóż, rzeczone truskawki, które smakują już całkiem nieźle, ale do czerwcowych nadal im daleko, upieczone są z dodatkiem porto, a następnie zmiksowane
Pożeraczka, czyli raz adobrzedługie spacery. Dwa wolne dni to luksus, który trzeba wykorzystać, jak tylko się da. W związku z tym, że temperatura rośnie, mam dla Was kolejny przepis na lody. Intensywnie truskawkowe, można by rzec - banalne , gdyby nie pewien drobiazg. Otóż, rzeczone truskawki, które smakują już całkiem nieźle, ale do czerwcowych nadal im daleko, upieczone są z dodatkiem porto, a następnie zmiksowane
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBiszkopt z truskawkami to must have sezonu truskawkowego. Znika ekspresowo, jest lekki, wilgotny i aromatyczny. Wychodzi równie smaczny w wersji glutenowej jak i bezglutenowej. Szczególnie, kiedy truskawki są z domowej, ekologicznej uprawy...:-) Składniki: 200 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki 5 jaj 200 g cukru 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki Jaja, ogrzane do temperatury
Ze smakiem bez glutenu