truskawkowe - 9516 przepisów (strona:355/635)

Prosty sernik z musem truskawkowym 204

osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.  Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach

Pan i Pani Smith w kuchni
Deser arbuzowy z galaretką 117

szukających orzeźwiającego deseru na upalny dzień dla kochających galaretki dla arbuzomaniaków Składniki: arbuz - tyle, ile masz pod ręką (ok. 300-500g będzie optymalnie) galaretka w czerwonym kolorze - polecam truskawkową, wiśniową 250g bitej śmietany (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia. Pokrój arbuza na kosteczki, możesz spróbować powyciągać część pestek jeśli masz cierpliwość. Powkładaj arbuz

Mania Wypiekania
Warzywne leczo – idealne na letnie dni 177

puszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 cebula 400g kiełbasy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz majeranek Zobacz >>> Pyszna i szybka tarta truskawkowa Warzywne leczo – przepis W garnku na odrobinie oleju szklimy cebulę, a następnie podsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę (nie musi być równej grubości), paprykę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koktajl truskawkowy 115

truskawek (3 szklanki) 150 g banana (1 mały) 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki mleka 4 świeże listki mięty Truskawki myjemy i odrywamy szypułki. Wkładamy... Artykuł Koktajl truskawkowy pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Kluski lane z mąki kukurydzianej z truskawkami 209

składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając.  Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut. Ugotowane kluski podajemy na świeżo z musem truskawkowym i owocami, jeśli jednak kluseczki będziemy chcieli zjeść później warto je po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie i odcedzić

Życie zaczyna się w kuchni
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 150

stałą część mleczka i doprowadzam do wrzenia. Do gotującego mleka wlewam rozpuszczony budyń i gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 galaretki truskawkowe - jagody leśne -garść truskawek Dwie galaretki rozpuszczam w 700 ml gorącej wody, ostawiam do przestygnięcia. Na przestudzony budyń układam jagody oraz zalewam galaretką. Wstawiam na noc do lodówki

Receptura smaku
SKŁADANKA DŻEMOWA 134

szklanki mąki 4 żółtka 2 łyki trzcinowego cukru pudru Diamant 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g kostka margaryny 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu np. truskawkowy cukier perlisty Cukier Królewski Przygotowanie: Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier waniliowy. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie

Ciastka - domowe słodkości
Lody Bananowo - Truskawkowe 108

Myślałam, że już nigdzie moje kochane truskaweczki się nie pojawią, a tu niespodzianka, znalazłam jeszcze w dobrej cenie i ładne i zrobiłam z nich lody bananowo truskawkowe :) Wczoraj kiedy robiłam zdjęcia było u nas w domu bardzo gorąco i jak widać lody szybko topniały, ale spokojnie jeśli nie macie bardzo gorąco w domu na pewno wam tak szybko nie stopnieją

Gotowanie...to proste !
Lata brak i syrop poniewczasie 157

ciasta...? Cóż, będą musiały poczekać do przyszłego roku... Może wtedy nie będę już w stanie permanentnej śpiącej królewny. Zanim jednak kwiatuszki opadły, zdążyłam nazbierać odpowiednią ilość na syrop bzowo-truskawkowy. Odkąd po raz pierwszy przygotowałam klasyczny syrop z kwiatów czarnego bzu, robię go co roku. Jest obłędnie pyszny i aromatyczny, świetnie nadaje się się do ciast. W tym roku chciałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułki drożdżowe z serem i truskawkami 141

Sezon truskawkowy nie byłby pełny bez drożdżówek z truskawkami, podobnie jest z jagodami, jak nie ma jagodzianek, nie ma lata hi hi. Dzisiejsze drożdżówki są pulchne, pachnące latem, wilgotne od sera, idealne do zjedzenia za dużo, no tak czasami bywa! Robi się je dość sprawnie więc tylko czas wyrastania i pieczenia dzieli nas od zjedzenia pysznego deseru, zapraszam. Bułki drożdżowe

Moje Małe Czarowanie
Lemoniada truskawkowa 166

weekendzie ale ja naładowałam baterie na cały nadchodzący tydzień. Pogoda dopisała, więc człowiek wypoczywa lepiej i milej. U mnie, na ochłodzenie dnia, serwowana była - najlepsza, truskawkowa lemoniada. Spróbujcie :) Składniki (na 2 porcje): - 0,5 szklanki soku z cytryny - 1 szklanka wody - 0,5 szklanki puree z truskawek - 1-2 łyżki cukru/miodu/syropu z agawy/cukru kokosowego - kostki lodu Sok z cytryny, wodę

CookYourself
Koktajl truskawkowy 172

prawda sezon truskawkowy niemal skończony , aczkolwiek jeszcze można ostatnie owoce kupić. Niestety nie są tak dorodne jak w środku sezonu , ale są. Moim zdaniem truskawka to wdzięczny owoc o sporych możliwościach. Poczynając od koktajli przez pierogi , ciasta , dżemy na galaretkach kończąc. Możliwości jest wiele.  Miałam zamiar zamieścić przepis na pierogi , niestety nim wróciłam z aparatem moje wnuczki wylizały talerz

Eli Gotowanie
Grysikowe ciasto z owocami i galaterką 191

CIASTO Z OWOCAMI I GALARETKĄ Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 100 g masła 100 g białej czekolady 200-250 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 400 g owoców ( u mnie truskawki, maliny i białe poziomki ) Wykonanie: Blachę o wymiarach około 25x30 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie  blachy rozłożyć warstwę herbatników. W garnku zagotować

kolorowotorcikowo
Ciasto z domowym serkiem 122

opakowanie cukru wanilinowego Masa serowa: 1 litr mleka 3,2% 1 litr śmietany 18% 6 jajek 250 g cukru pudru 1 kostka masła (200g) Dodatkowo: dwie galaretki (u mnie truskawkowe) Wymiary formy 37 x 24 cm Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały

PatiGotuje
Torcik straciatella z malinami 159

tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki. Jeśli użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty

Kuchenne zapiski Edyty