truskawkowe - 9516 przepisów (strona:350/635)

Sernik na zimno z białą czekoladą i musem owocowym 162

płaskie łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Mus owocowy: 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino ( 450 g ) 1/4 szklanki wody 1/3 szklanki cukru 2 galaretki, np. truskawkowe lub owoce leśne Przygotowanie sernika 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze lub rozkruszyć je za pomocą wałka. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczone, lekko ostygnięte masło - połączyć składniki. Tak powstałą masę, przełożyć

kolorowotorcikowo
Bananowiec z truskawkami 144

wodzie ). No i choć nie wygląda, to smakuje naprawdę mocno bananowo :). Ja już daaawno temu pokochałam ten smak ;). Polecam na upały ;). Składniki: 5 bananów średniej wielkości, dojrzałych 3 galaretki truskawkowe 120 g masła, miękkiego 2 łyżki cukru pudru okrągłe biszkopty truskawki do przybrania wierzchu deseru Wykonanie: 2 galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Spód

Opowieści z piekarnika
Ryż z truskawkami 168

wyobrażam sobie truskawkowego sezonu bez koktajlu z truskawek, ciasta z truskawkami czy makaronu lub ryżu z truskawkami! Są to dla mnie pozycje obowiązkowe w sezonie letnim. Składniki: 2 saszetki ryżu, 600 g truskawek, łyżka cukru, śmietana 18%, cynamon - szczypta. Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Truskawki myjemy, oddzielamy od szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem, Odstawiamy na kilka

Lena Gotuje
Truskawkowe chia 152

Sezon na truskawki trwa. Pora na proste, ale jakże smaczne truskawkowe chia! Składniki: 150-180 ml jogurtu naturalnego, 3 łyżki nasion chia, 8 słodkich truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Odstawiamy na noc do lodówki

Lena Gotuje
Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia 136

chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki. Przekładamy do formy. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny

Lena Gotuje
Galaretka z musem lodowo - owocowym 165

doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania - smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich - kilka kostek czekolady - 250 ml śmietany 30% - czubata łyżka cukru pudru

Świat Smaku
Lody śmietankowe (tylko 2 składniki) 179

zamrażalnika najlepiej na całą noc. Na bazie tych lodów można przygotować inne lody smakowe: Lody Oreo  Lody z czarnej porzeczki  Lody migdałowo-ciasteczkowe Lody z musem truskawkowym

Smakołyki Asi
Deser z galaretką "Móżdżek" 206

porcji: 2 opak. galaretki przezroczystej puszka owoców liczi krem waniliowy do ciast/tortów - 120g (u mnie Gellwe) 300 ml zimnego mleka 100g masła 4 łyżeczki żurawiny sok/syrop malinowy lub truskawkowy 3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie - wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Zimną galaretkę przelej do naczyń i włóż po kilka sztuk liczi - wstaw do lodówki

Alutka-Gotuje
Kruche ciasto z kruszonką i rabarbarem 201

proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 185 g masła zimnego 1 kg rabarbaru 3 duże żółtka 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 5 łyżek cukru ulubiony dżem (najlepiej truskawkowy) Kruszonka: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 125 g masła opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie:    Z racji tego, że ciasto robi się niezwykle szybko zaczynamy je robić

ChilliJemy
Śmietanowiec z galaretkami 16978

śmietany 18-22% 1 szklanka cukru pudru (1 szklanka = 250 ml) 200 ml wody 5 łyżeczek żelatyny (płaskich) Dodatkowo: 3 galaretki o różnych kolorach (u mnie agrestowa, cytrynowa i truskawkowa - Emix ) Ponadto: biszkopty do wyłożenia dna   Przygotować galaretki (najlepiej dzień wcześniej).    Galaretki osobno rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich naczyń/pojemnik

Di gotuje
Kokos - truskawki - róża. I o tym, jak rozmawiać z szefem 199

kogoś, kto powie tak.  Dzisiaj mam dla Was nieco spóźniony, ale tak smakowity przepis, że nie mogłam się oprzeć, żeby Wam go nie pokazać. Zrobiłam go w sezonie truskawkowym; w tym roku jednak truskawki nie był specjalnie słodkie ani pachnące, więc myślę, że z mrożonymi będzie smakował równie dobrze. Delikatna różana nuta nadaje puddingowi wyjątkowego charakteru; muszę też przyznać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik piernik na zimno z pistacjami, chałwą i marakują 184

piętrzy sie od smaków i rodzajów tych wspaniałych w smaku wyrobów. Jedni lubią lukrowane, drudzy zwykłe, kruche, a inni jeszcze są fanami pierników z owocowym nadzieniem, czy to śliwkowym, truskawkowym, czy morelowym. Przepis na ten niecodzienny sernik został przygotowany specjalnie na konkurs z piernikami toruńskimi Kopernik. Mam nadzieję, że spodoba Wam się moja propozycja. Nie byłabym sobą, gdybym nie przygotowała

Raj dla Podniebienia
Lodowe babeczki z orkiszem i żurawiną 136

godzinę (lub dwie) do zamrażalnika, a potem cieszyć się porcją smacznych dobroci podanej w całkiem ładnej formie. Składniki: twarożek grani (150 g) miarka odżywki białkowej  (smak lodów truskawkowych) płatki jaglane  (do zagęszczenia masy) orkisz preparowany z żurawiną (jak wyżej ) 2 łyżki oleju kokosowego  woda/mleko do rozrzedzenia  Przygotowanie: Łączymy wszystkie składniki w jednej misce : twarożek, odżywkę białkową

Kuchnia Ellie
Dżem brzoskwiniowo-nektarynkowy 124

Uwielbiam zatrzymywać smak lata na dłużej, dlatego co roku staram się przygotować chociaż kilka słoiczków dżemu. W tym roku nie wyrobiłam się w sezonie truskawkowym i jagodowym, ale za to mam przepyszny dżem brzoskiwniowo-nektarynkowy. W zimie będzie stanowił idealny dodatek do owsianki na śniadanie, lub gofrów na deser :) 1,2 kg nektarynek 1 brzoskwiń sok z połowy cytryny

Mienta blog
Czekoladowe ciasto z truskawkami 163

mąki 20 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego 250 g masła 250 g truskawek    Dodatkowo: galaretka wiśniowa lub truskawkowa 20 g pistacji Sposób wykonania: Ciasto : Jajka ucieramy ze 100 g cukru i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę pomieszaną z kakao , proszkiem do pieczenia i przesianą. Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą

Różne smaki w kuchni