kromek wysmarowałam obficie ricottą, nałożyłam jarmuż i rozmaryn. Pierś kurczaka pokroiłam w plastry i na każdą z kanapek położyłam po kilka plastrów drobiu razem z powstałą podczas smażenia konfiturą truskawkową. Przykryłam kromką pieczywa, wbiłam wykałaczkę i podałam z porcją ulubionej kawy! Smacznego, Klaudia
Mango Papajapszennej typu 00 50 g masła 50 g cukru 25 g drożdży 5 g soli 300 ml tłustego mleka 1 cytryna 150 g konfitury truskawkowej * Włosk ą m ą kę typu 00 można zastąpić polsk ą m ą k ą typu 500, która jest idealna do wypieków wymagających
La grande e la piccola cuocapotem "niebo w gębie" jak mawiają i lato wróci na pewno. Robienie sorbetów jest bajecznie proste i można je wykonać niemal ze wszystkich owoców więc zaczynajmy. Sorbet truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepudru 3 żółtka 100 gram masła Masa: 250 ml śmietany 30 % 200 ml. jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 śmietan fixy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 300 gram truskawek Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem
Bajeczna Kuchniajajko, miód, cynamon i imbir oraz rozpuszczoną margarynę i rozgniecione banany na jednolitą masę. Gotowe ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuje wierzch i nakładam przygotowaną konfiturę truskawkową. Całość posypuję płatkami migdałów. Tak przygotowane ciasto umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę 55 minut, do suchego patyczka. Studzę w formie, koję na kwadraty i zabieram
Mango Papajaszklanka, cukier 1 łyżka, sól - szczypta, woda 2,5 ltra, truskawki 3/4 kg, sok z cytryny 1 łyżka, jabłka 2 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mięta liście - ile potrzeba, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, śmietana gęsta - ile potrzeba wodę zagotować z mlekiem, wsypać kaszkę manną mieszając, wsypać cukier i sól, gotować z do zagęszczenia kaszy mnannej mieszając, aby się nie przypaliła, można
W Mojej Kuchni Lubięsentymentem. Mimo wszystko postanowiłam je upiec, Do przygotowania potrzebujemy: 350 g mąki pszennej 170 g zimnego masła 80 g cukru 3 żółtka 3 białka 1,5 słoika dżemu truskawkowego 100 g wiórek kokosowych 100 g cukru Mąkę, cukier, masło i jajka umieścić w dzieży robota i zagnieść całość do otrzymania kruchego ciasta. Uformujcie je w kulę
Szybko Tanio Smaczniejogurtem naturalnym i galaretką. Pierwsza nasza warstwa to galaretka z owocami, następna delikatna pianka jogurtowa, a ostatnia śmietana. Lubicie takie desery? Ja uwielbiam :) Składniki: 3 galaretki truskawkowe 350 g truskawek 200 ml jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 36% czekolada 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek do dekoracji Wykonanie: W garnku zagotować 750 ml wody i rozpuścić
magiczna kuchnia Kasiłączymy z pozostałymi składnikami na spód ciasta i wykładamy nim przygotowaną foremkę, odkładamy ok 1/4 ciasta, dociskamy dłonią tworząc brzeg jak do tarty 4. Na przygotowany spód wykładamy nadzienie truskawkowe oraz kruszymy na wierzch odłożoną resztę ciasta 5. Pieczemy ok 40 min, kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu
Słodki Kompromisbardzo lekkie i przyjemne w smaku - zapraszam do wykonania ;-) SKŁADNIKI: biszkopt: - 3 jajka - 9 łyżek cukru - 9 łyżek mąki pszennej - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 galaretka truskawkowa - 1 galaretka agrestowa - 1 mały jogurt naturalny - ok. 5 jabłek - 1/4 szklanki cukru - 1/2 litra wody Przygotowuję biszkopt: Ubijam białka ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, proszek
WielopokoleniowoSezon truskawkowy już powoli się kończy, w związku z tym zachęcam do upieczenia ciasta jogurtowego wraz z dodatkiem kruszonki :) Wypiek jest prosty do przygotowania, a same ciasto jest bardzo smaczne. Nie pomijajcie kruszonki, ponieważ dodaje ona chrupkości i słodkości! Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: ciasto 4 jajka (rozmiar l) 1 szklanka zwykłego
Ugotowaćminut od wypłynięcia. Knedle z truskawkami podawać z roztopionym masłem, cukrem i śmietaną. Może być też samo roztopione masło z przyrumienioną bułką tartą. Ja lubię podawać je z musem truskawkowym. Należy truskawki oczyścić i zmiksować na mus, dodając do niego cukier puder, lub miód według upodobań. Smacznego! SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE
Calzonella.comtruskawki powoli się kończy (bynajmniej na mojej działce coraz mniej tych wspaniałych owoców). Jak co roku przygotowuje jak największą ilość słoików. Zazwyczaj stawiam na tradycyjne – po prostu truskawkowe dżemy i konfitury. Jednak z resztek owoców zawsze wyczarowuje coś oryginalnego . Lubie mieć kilka mniej typowych słoiczków. Dziś postawiłam na pyszny dżem z cytrynowo-miętową nutą . Dżem nie jest za słodki
Słodkie okruszkicebulka powiecie, cóż, mnie też zadziwiło to połączenie ale smak truskawek nie dominował i super zgrał się z resztą składników. Pomysł pochodzi z KUCHNI 06/2017 (proporcje zastosowałam własne). Chłodnik truskawkowy 600 g truskawek (bez szypułek) pół zielonego ogórka (bez skórki) 2 łodygi selera naciowego pół awokado sól, pieprz 1/2 cebulki (najlepiej szalotki lub czerwonej) łyżeczka soku z cytryny kilka listków
Dzieje kuchennej Wiewióryszybko się przygotowuje. Biszkoptami, owszem spód jest wyłożony, ale z sezamem, masłem i migdałami połączony, dzięki temu z bardzo delikatną masą serową, smakowo kontrastuje, a po dodaniu arbuzowo - truskawkowej galaretki rewelacyjnie smakuje. Taki sernik po rozkrojeniu znika w oka mgnieniu. Cukier... budzi skrajne emocje, choć każdy z nas jego smak zna… lubi go, delektuje się nim, pociesza, uspokaja, wspomina
Moniki Smakołyki