jednej paczki wychodzi 12 sztuk ciasteczek. Jak je zrobić? To bardzo proste! Wystarczy, że rozwałkowane ciasto podzielisz na kwadraty, na ich środek położysz po łyżeczce ulubionego dżemu (my użyliśmy truskawkowej konfitury domowej roboty) a boki skleisz (dość mocno i dokładnie, nam trochę dżemu dzięki zbyt słabemu sklejeniu uciekło) formując sakiewki, wiatraczki, koperty bądź cokolwiek innego co tylko przyjdzie
ArbuziakiCzas na coś naprawdę sezonowego – truskawki. Na ten owoc czeka się cały rok, można z niego przygotować wiele przebojowych ciast, czy deserów. Ja tym razem proponuje truskawkowe „uderzenie” pod kruszonką. To opcja dla tych, którzy uważają, że ciasta powinny być z samych truskawek. Choć deser wymaga od nas nieco pracy, to i tak warto go przygotować, wasi
Kuchennyviral.plmoim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą i musy czekoladowe dla dbających o formę! Czekolada dobra jest na wszystko! Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Koktajl jabłkowo - bananowy Koktajl
Moja smaczna kuchniaBardzo szybki w przygotowaniu, dzięki temu, że nie musimy piec spodu, tylko wykładany jest biszkoptami. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 2 galaretki o smaku agrestowym 2 galaretki o smaku truskawkowym 3 łyżki żelatyny 1 cukier... Artykuł Tort owocowy na zimno pochodzi z serwisu AleTorcik
AleTorcikChociaż największe upały mamy już za sobą, a sezon na truskawki już dawno jest już tylko wspomnieniem, polecam koktajl truskawkowo-arbuzowy. W sezonie truskawkowym, nadmiar truskawek zamroziłam i teraz gdy najdzie nas ochota na koktajl z dodatkiem truskawek, powoli uszczuplamy zapasy. Koktajl truskawkowo-arbuzowy Składniki: Garść truskawek (ok 70g) Plaster arbuza (ok 7 cm) ¼ cytryny Kostki lodu Listki mięty
Pomysłowa kuchniatorba spirytualiów pęka w szwach. To doceniam zacięcie Mamy gdy w grudniowy wieczór otwieram marmoladę do konfitury... W listopadowej wałówce znalazły się: do picia: Szarlotka, Kwaśny Paweł, Likier truskawkowy, Nalewka z kwiatów czarnego bzu, Nalewka z melisy Wiśniówka. do szamania: dżem skandynawski, marmolada pomarańczowa, marmolada gruszkowa z tymiankiem, dżem wiśniowy z wiórkami kokosowymi, dżem jarzębinowo-jabłkowy słoik ogórków kiszonych ketchup
U FiolkiKobiet rzeczą świętą. Usprawiedliwia to wszelkie opóźnienia w wydawaniu posiłków, zwłokę w terminach, bałagan w kuchni, niemożność odpisania na ważnego smsa bądź rozdrażnienie. Owe rozdrażnienie możesz jednak załagodzić koktajlem truskawkowym. Kto nie lubi truskawek? Szczególnie w sesji. Minus 10 minut na czas poświęcony nauce. Są jacyś chętni? Czytaj więcej
U Fiolkidzieciństwie w naszym domu bardzo często rodzice robili nam w piątki prosty makaron, do tego "sos" z jogurtu owocowego (najczęściej był to truskawkowy) i twarogu. Propozycja ta jest bardzo prosta, smaczna i szybka. Na pewno zasmakuje dzieciom :). Co prawda rzadko ją robię, ale kiedy zaczynam ją jeść to od razu przypominają się lata dzieciństwa! Można powiedzieć, że to domowy
Gotuj z Mąkąskładników, a reszta przygotowań jest właściwie taka sama I co najważniejsze… wiemy co jemy Osobiście budyń zawsze podaję z dżemem, konfiturą lub malinowym sokiem. Dziś wersja z konfiturą truskawkową z cynamonem. Smaki lata zamknięte w słoiczku A to wszystko od Owocowy Dom . Smaczne, zdrowe i ekologiczne. Polecam Wam zapoznać się z całą ofertą Składniki: 2 szklanki mleka
Słodkie okruszkilepszego jak gotowe śniadanie o poranku. Do tego bardzo smaczne, zdrowe, pożywne. Taka właśnie jest ta owsianka. Kremowa, delikatna, słodziutka, o subtelnym truskawkowym smaku . Smakuje przepysznie! Wcześniej nocne owsianki występowały u mnie najczęściej w wersji kakaowej, a od teraz ta będzie moim ulubieńcem ❤ Składniki (1 porcja): 50 g płatków owsianych 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka proszku maca (Foods
Zdrowie na języku :PChleb jest pyszny i aromatyczny, idealny na śniadanie czy kolację a także na kanapki do pracy czy szkoły. Dzieciaki będą zachwycone. Chleb na dzikich drożdżach z truskawek z czipsami truskawkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżka kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt makowy: 4 białka 3 łyżki cukru 3 łyżki maku Galaretka arbuzowa: 600 g czerwonego dojrzałego arbuza 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Bita śmietana: 400 ml zimnej kremówki 30% 2 kopiaste łyżki cukru pudru 1/4 szkl gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 100 ml zimnej kremówki 30% 1 galaretka przeźroczysta winogrona białe truskawki
Ala piecze i gotujejajka 1 szkl.oleju rzepakowego 300 g jogurtu naturalnego greckiego lub naturalnego gęstego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Cykoria 3/4 kg owoców [ u mnie maliny] kisiel truskawkowy Cykoria UWAGA: Kisiel dajemy tylko do soczystych owoców jak rabarbar, truskawki, maliny, jagody, soczyste brzoskwinie itp. Do czarnej, czerwonej porzeczki, agrestu, borówki itp. kisiel jest zbędny. Drobne owoce trzeba trochę
Moje domowe kucharzenieświeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami waniliowymi, ciepłą polewą czekoladową i karmelową oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem truskawkowym Moca mud pie - mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów Na koniec na stole pojawiła
Kulinarne przygody Gatitycukru 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego Mus arbuzowy: 1,5 kg miąższu z arbuza (ćwiartka dużego arbuza) 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe 2 warstwy śmietankowe: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wrzątku Ciasto Arbuz Zaczynamy od musu arbuzowego, ponieważ zanim zacznie
Trzeci talerz