truskawkowe - 9516 przepisów (strona:334/635)

Shake truskawkowy 161

Dzień dobry :-) Niestety u mnie dzisiaj pada, tak szaro, tylko spać się chce :-( Taka pogoda nie nastraja pozytywnie niestety. Na poprawę humoru mam shake truskawkowy, pyszny, orzeźwiający. Idealny na upały, lody,mleko i truskawki :-) Mniam. Miłego dnia :-) Składniki 3-4 porcje: około 500 g truskawek świeżych lub mrożonych lody śmietankowe mleko 1. Jeśli mamy świeże truskawki, to myjemy, usuwamy szypułki

kruche babeczki
Wafle Z Jogurtem I Galaretkami, Oblane Czekoladą 177

kwadratowych Masa zielona: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki agrestowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Masa różowa: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki poziomkowej lub truskawkowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 100 g masła/margaryny 3-4 czubate łyżeczki kakao 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe

Gotowanie...to proste !
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 208

cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 82% nie margaryny! 1 łyżka ciemnego kakao 1 wafelek kakaowy typu princessa Wierzch: 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych  40 dag  mieszanych owoców lata (maliny, porzeczki, borówka, wiśnie) Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w  700 ml gorącej wody , zostawić  do wystudzenia. Krem

Wanilia i Kardamon
Posypka z bułki tartej do dekoracji ciast i tortów 150

proste!    Bułkę tartą wystarczy zarumienić na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia.    Prawda, że poniższe słodkości udekorowane taką posypką prezentują się dość efektownie? Tort z truskawkowym kremem maślanym   Tort z masy makowej z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny Kto z Was znał ten patent

Di gotuje
Kruchy sernik 138

margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kg mielonego twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru pudru - 250 g rodzynek - 100 g gorzkiej czekolady - 1 galaretka truskawkowa - 5 łyżek śmietany 18% Przygotowanie: Na stolnicy łączymy 600 g mąki, 250 g margaryny, 150 g cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy i dzielimy na 3 części. Blachę

Zainspirowana w kuchni
Tarta Z Truskawkami Bez Pieczenia 144

ciastek maślanych 80 g stopionego masła Masa: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru duża garść truskawek (rozmrożonych lub świeżych) Wierzch: 1/2 galaretki truskawkowej 200 ml wrzątku 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy formę do tarty, najlepiej

Gotowanie...to proste !
Najlepsze przepisy z truskawkami 214

straganach pojawiły się już polskie truskawki - na blog powraca zakładka z truskawkowymi pysznościami :)  KLIK! KLIK

Moje Kuchenne Rewelacje
Puszysta babka z truskawkami 110

Bardzo szybkie i smaczne ciasto, w sezonie truskawkowym obowiązkowo musi być. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki wody mineralnej gazowanej 50 dkg truskawek 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka. Następnie dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem

Kuchnia u Bietki
Truskawkowy bałagan z bitą śmietaną i bezami 146

Truskawkowa rozkosz  z bitą śmietaną i pokruszonymi bezami –najlepszy wiosenno letni deser na słodki podwieczorek po pracy jaki możemy sobie wymarzyć , czyli mowa o angielskim deserze Eton mess, słodka uczta która zachwyci najbardziej wybredne podniebienia a przy tym jest bardzo prosty do przygotowania. Do deseru proponuję upiec domowe bezy są o niebo lepsze od tych kupnych, ja zawsze robię

Wanilia i Kardamon
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 200

sezonie truskawkowym i rabarbarowym zawsze piekę ciasto z tymi pysznymi dodatkami.  Dzisiaj przygotuję ucierany, szybki wypiek z tymi dodatkami. Ciasto jest smaczne, pachnące idealne do kawki, polecam.   SKŁADNIKI :  3 duże jajka 3 szklanki mąki pszennej, tortowej ( szklanka 120 g ) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche z rabarbarem i dżemem truskawkowym 152

pieczenia. Spód wykładamy większą kulą ciasta, równomiernie rozprowadzamy, ja robię to za pomocą wałka bez rączek. Tak przygotowane ciasto posypujemy bułką tartą. Dodatkowo: kilogram rabarbaru 300 g dżemu truskawkowego 100% Rabarbar myjemy i  obieramy ze skórki. Kroimy na wielkość 1 cm. Mieszamy z dżemem. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie masę owocową wykładamy do blaszki na wcześniej przygotowane

kulinarnyswiatdomi
Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 157

Znasz, lubisz? Składniki: 800-900 g pokruszonych ciastek, ciast, muffinek pół szklanki mleka pół szklanki cukru  pół szklanki bakalii u mnie skórka pomarańczowa i migdały 300 g dżemu truskawkowego 125 g masła 2 czubate łyżki kakao pozostałe: posiekane migdały  płatki cynamonowe pokruszone polewa czekoladowa, czyli czekolada mleczna i odrobina mleka Przygotowanie: Ciasta i ciasteczka drobno kruszymy, ręcznie

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto Lodowiec 208

Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 1,5 paczki okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 375 ml mleka 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1,5 łyżki kakao owoce (u mnie truskawki i mrożona żurawina) Galaretki

Domowa cukiernia Ewy
Deser trzeciomajowy 126

pyszny i kaloryczny deser. Jego czas wykonania to czas aż zestygnie nam galaretka, jeszcze zdążycie go przyrządzić i zasmakować go w dniu dzisiejszym.  Składniki 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 250g serka mascarpone 150g jogurtu naturalnego gęstego 100g białej czekolady 2 dowolne ciastka Galaretkę gotujemy według przepisu na opakowaniu, po przestygnięciu wlewamy do pucharków do połowy wysokości - do lodówki

Smacznie Pysznie Kalorycznie
LODOWIEC 165

ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao

Słodki Zakątek