truskawkowe - 9516 przepisów (strona:331/635)

LODOWIEC 173

ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao

Słodki Zakątek
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 129

każdy ) 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 łyżki żelatyny 200 g ciastek owsianych 100 g masła 500 g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa

Kulinarne Fantazje Marioli
Truskawki w czekoladzie 99

niedoświadczony w kuchni osobnik na pewno poradzi sobie z tym przysmakiem. Idealne na każdą okazję i… bez okazji. Nie wiem jak Wy, ale ja już tylko czekam na truskawkowy sezon! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki

Za drzwiami kuchni
Mus truskawkowy z mascarpone 142

wylaniu każdej warstwy , musiałam czekać aż stężeje, by móc wlać kolejną. I udekorowałam na górze odrobiną musu, bitą śmietaną i truskawką. Pyszny! Smacznego! http://www.zadrzwiamikuchni.pl/2013/02/krewetki-w-sosie-pomaranczowym/ Post Mus truskawkowy z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Jogurtownik Z Borówkami Na Spodzie Z Preparowanego Ryżu 187

wody 100 g cukru pudru 125 g borówek esencja waniliowa Spód: 30 g ryżu preparowanego 30 g czekolady mlecznej 1 płaska łyżka masła Wierzch ciasta: 1/2 opakowania galaretki np. truskawkowej Spód ciasta 1. Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem i łączymy z ryżem preparowanym. Gotową masą ryżowo czekoladową wykładamy spód tortownicy który wcześniej powinniśmy wyłożyć papierem do pieczenia ;) Następnie wkładamy blaszkę

Gotowanie...to proste !
Śnieżka -ciasto 214

wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec pojedynczo każdy placek w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Placki wystudzić. Masa różowa 1 czerwona galaretka (dałam truskawkową) 1 śmietana Śnieżka 1/2 szklanki mleka Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Mleko ubić ze śmietaną Śnieżką i  dodać tężejącą galaretkę. Wszystko

O kuchni z uczuciem
Mango lassi 150

razy ale nigdy nie zdążyłam zrobić zdjęć. Tym razem wykorzystałam moment kiedy byłam sama w domu i miałam okazję zrobić zdjęcia. Mango lassi jest pyszne, pożywne i orzeźwiając. Poza truskawkowym jeden z moich ulubionych koktajli. Składniki: 1 duże dojrzałe mango 200 g jogurtu naturalnego 200 ml mleka 2-3 łyżki syrop z agawy jasny Przygotowanie: Mango obrać ze skórki

Ala piecze i gotuje
WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 137

delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut – do suchego patyczka.  MUS TRUSKAWKOWY: 1.Truskawki odsączamy z zalewy i miksujemy. 2. Do szklanki wlewamy odrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. 3. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 3 łyżki musu i mieszamy

Marcepanowa kuchnia
Deser buraczano - truskawkowy 179

wyglądałby jeszcze fajniej. Ja użyłam buraka czerwonego a deser jest przepyszny, polecam. A zapomniałam dodać że można go zajadać bez wyrzutów sumienia o wagę, jest całkiem dietetyczny. Deser buraczano - truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CIASTO SMERFOWE 134

podaniem możemy posypać cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce. Rada: 1) Serniczek możemy wykonać w różnych wariantach. Zamiast galaretki niebieskiej i borówek możemy użyć: np. galaretkę malinową i maliny, galaretkę truskawkową i truskawki, galaretkę porzeczkową i porzeczki, galaretkę brzoskwiniową i brzoskwinię lub zrobić mix...inna galaretka i inne owoce 😉 2) Gdy chcemy, aby deser miał intensywniejszy kolor to zamiast żelatyny możemy

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 144

ustach! Delikatna pianka idealnie komponuje się ze słodką warstwą kremu czekoladowego. Pycha! Koniecznie spróbujcie.  (Forma 28 x 28 cm)  Pianka: 600 ml śmietanki 30-36% 2 galaretki truskawkowe Spód: około 100 okrągłych biszkoptów  Wierzch:  krem/polewa czekoladowa (u mnie kremowe nadzienie Lauretta ) (*) Przygotować piankę. Galaretki należy rozpuścić w 700 ml gorącej wody, pozostawić do ostudzenia i schłodzić

Di gotuje
Najlepsze wegańskie muffinki - z samych zdrowych produktów! :) 156

odżywki białkowej o smaku waniliowym Plantforce (Siła Roślin) 50 g płynnego oleju kokosowego  1 duży, dojrzały banan (150 g) 400 ml mleka roślinnego  wybrany dżem - u mnie truskawkowy i śliwkowy  Przygotowanie: Płatki z nasionami chia zmiel na drobną mączkę. Banana zmiksuj z mlekiem.  Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładanie, energicznie wymieszaj za pomocą łyżki

Zdrowie na języku :P
Ciasto kokosowe z dżemem 113

jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej poł szklanki wiórków kokosowych 1 szczypta soli 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki słoik dżemu pomarańczowego, wiśniowego, truskawkowego skórka otarta z jednej cytryny do ozdoby: lukier lub polewa czekoladowa, bakalie Przygotowanie: W misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki

Zasmakuj Kuchni
Malinowa chmurka 197

najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana się ubiła, dodałam cukier, śmietankę fix, i ubijałam  jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany wyłożyłam na upieczony spód.  Mus malinowy: -2 galaretki truskawkowe/ malinowe -700g mrożonych malin 2 galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę do zamrażalnika, aż lekko stężeje

Receptura smaku
Nowe menu w warszwskim Polocie 164

sałatka z  ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana z domowymi lodami waniliowymi i konfiturą truskawkową (15 zł). Jest przepyszna, podawana jest na ciepło. A ja raczę się jeszcze dodatkowo bardzo aromatycznym i pełnym korzennych smaków naparem imbirowym, który jest tu przygotowywany  z podpalanych korzennych przypraw

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania