truskawkowe - 9516 przepisów (strona:338/635)

RACUSZKI JOGURTOWE Z BORÓWKAMI 179

więcej czasu na ich przygotowanie. Puchate placuszki na mące ryżowej z dodatkiem borówek, idealnie pasują nie tylko na śniadanie, ale również na obiad lub podwieczorek. SKŁADNIKI 150 g jogurtu truskawkowego, ok. 100 g mąki ryżowej, 2 łyżki mąki pszennej, 1 jajko, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, garść borówek, 1 łyżka oleju + olej do smażenia WYKONANIE Jogurt roztrzepujemy trzepaczką z jajkiem, dodajemy

słodki bratek
Dżem z malin 175

chcemy zatrzymać ich smak, najlepiej jest je zamrozić lub przygotować z nich dżem. Przetworzone maliny mają cudowny aromat i śmiem twierdzić, że smakuję jeszcze lepiej niż świeże. Uwielbiam dżem truskawkowy, ale zaraz po nim jest malinowy, chociaż może oba lubię tak samo.  Dżem z malin robię bez przecierania, gdyż zawarte w nich drobne pestki uważam za cechę charakterystyczną malin

Kuchcik gotuje
Naleśniki z serem 162

Dlatego dżemy domowej roboty i naleśniki, królowały w każdym domu. Same dżemy to już było coś pysznego, bo przygotowywane domowymi sposobami, z owoców z własnego sadu i ogródka. Dżem truskawkowy pachniał jak truskawka zerwana z krzaczka, rarytasem były dżemy jeżynowe czy powidła śliwkowe. Najczęściej jadłam dżemy z jabłek, bo w sadzie było kilka drzew z tymi owocami. I pamiętam moją

SMYKWKUCHNI
Wafelkowy lekki deser z galaretką 387

Lekki deser z wafelkami, a do tego galaretka z owocami! Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Deser dla małych i dla dużych ;) Składniki: (na małą keksówkę) galaretka czerwona (np. truskawkowa) galaretka jasna (np. cytrynowa) galaretka przezroczysta winogronowa WINIARY 350 ml śmietanki 36% 1 wafel tortowy duża nekratynka Przygotowanie: W pierwszej kolejności robimy Galaretkę czerwoną i winogronowa przezroczystą WINIARY. Czerwoną rozpuszczamy

Lena Gotuje
Pyszny Arbuzowiec 467

wody cukier puder do smaku WYKONANIE: Ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier waniliowy, cukier puder do smaku, na końcu żelatynę rozpuszczona w wodzie. MASA ARBUZOWA: 1kg arbuza 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: Miąższ z arbuza pokroić w kostkę, wypestkować, przełożyć do rondelka. Gotować około 15 min. dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać. Odstawić aby delikatnie ostygło po czym zblendować. BISZKOPT BIAŁY

Dziś Ja gotuje
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 215

Pomysł na przepyszne i ekspresowe ciasto na bazie roślinnych składników. Ciasto inspirowane jest przepisami na bananowe babeczki i truskawkową tartę z bloga Kuchnia Via Gusto. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony Moniki, znajdziecie tam mnóstwo pyszności w bezglutenowej i wegańskiej odsłonie!  ZOBACZ CAŁY PRZEPIS KROK PO KROKU NA FILMIKU  Przepis na tartę : https://youtu.be/0TJJwouzjRg Przepis na bananowe babeczki

Kuchnia Ellie
Sernik na zimno z białą czekoladą i musem owocowym 221

płaskie łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Mus owocowy: 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino ( 450 g ) 1/4 szklanki wody 1/3 szklanki cukru 2 galaretki, np. truskawkowe lub owoce leśne Przygotowanie sernika 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze lub rozkruszyć je za pomocą wałka. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczone, lekko ostygnięte masło - połączyć składniki. Tak powstałą masę, przełożyć

kolorowotorcikowo
Bananowiec z truskawkami 190

wodzie ). No i choć nie wygląda, to smakuje naprawdę mocno bananowo :). Ja już daaawno temu pokochałam ten smak ;). Polecam na upały ;). Składniki: 5 bananów średniej wielkości, dojrzałych 3 galaretki truskawkowe 120 g masła, miękkiego 2 łyżki cukru pudru okrągłe biszkopty truskawki do przybrania wierzchu deseru Wykonanie: 2 galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Spód

Opowieści z piekarnika
Ryż z truskawkami 207

wyobrażam sobie truskawkowego sezonu bez koktajlu z truskawek, ciasta z truskawkami czy makaronu lub ryżu z truskawkami! Są to dla mnie pozycje obowiązkowe w sezonie letnim. Składniki: 2 saszetki ryżu, 600 g truskawek, łyżka cukru, śmietana 18%, cynamon - szczypta. Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Truskawki myjemy, oddzielamy od szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem, Odstawiamy na kilka

Lena Gotuje
Truskawkowe chia 199

Sezon na truskawki trwa. Pora na proste, ale jakże smaczne truskawkowe chia! Składniki: 150-180 ml jogurtu naturalnego, 3 łyżki nasion chia, 8 słodkich truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Odstawiamy na noc do lodówki

Lena Gotuje
Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia 181

chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki. Przekładamy do formy. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny

Lena Gotuje
Galaretka z musem lodowo - owocowym 214

doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania - smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich - kilka kostek czekolady - 250 ml śmietany 30% - czubata łyżka cukru pudru

Świat Smaku
Lody śmietankowe (tylko 2 składniki) 226

zamrażalnika najlepiej na całą noc. Na bazie tych lodów można przygotować inne lody smakowe: Lody Oreo  Lody z czarnej porzeczki  Lody migdałowo-ciasteczkowe Lody z musem truskawkowym

Smakołyki Asi
Deser z galaretką "Móżdżek" 244

porcji: 2 opak. galaretki przezroczystej puszka owoców liczi krem waniliowy do ciast/tortów - 120g (u mnie Gellwe) 300 ml zimnego mleka 100g masła 4 łyżeczki żurawiny sok/syrop malinowy lub truskawkowy 3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie - wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Zimną galaretkę przelej do naczyń i włóż po kilka sztuk liczi - wstaw do lodówki

Alutka-Gotuje
Kruche ciasto z kruszonką i rabarbarem 242

proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 185 g masła zimnego 1 kg rabarbaru 3 duże żółtka 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 5 łyżek cukru ulubiony dżem (najlepiej truskawkowy) Kruszonka: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 125 g masła opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie:    Z racji tego, że ciasto robi się niezwykle szybko zaczynamy je robić

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania