
W środę pokazywałam na insta stories moje tegoroczne przetwarzanie truskawek i postanowiłam podzielić się przepisem na blogu, bo obie wersje (tak, będzie jeszcze jedna bezcukrowa ;)) pozytywnie przeszły testy słodyczy i dostały rekomendację :D Przetwory z dodatkiem popularnych mieszanek (fixów) według mnie są bez sensu, bo podobne można kupić w sklepie przez cały rok. Dlatego właśnie od kilku lat moją bazą do dżemów jest czysta pektyna, a słodzę wszystkim innym oprócz cukru ;) Raz wypróbowałam też dodanie ... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...