żółtka łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 2/3 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 500 g rabarbaru 300 g truskawek op. kisielu truskawkowego 2 łyżki cukru (można więcej jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 2 łyżki drobno pokruszonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: wszystkie składniki posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić
Smakołyki Asinasiona chia , natomiast według mnie najlepiej smakują po prostu namoczone w mleku i jogurcie greckim przez noc, z dodatkiem skórki z cytryny i miodu. Podane z musem truskawkowym i świeżymi owocami. To takie proste a zarazem smaczne rozwiązanie, idealne na dobre rozpoczęcie dnia. Składniki: 3 łyżki nasion chia 3 łyżki jogurtu greckiego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka
Mango PapajaByło już ciacho, wkrótce na blogu pojawi się lemoniada rabarbarowo-truskawkowa. Przyszła pora na drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. Wszak sezon na rabarbar w pełni i korzystajmy z niego! A rabarbar proszę Państwa to warzywo, ale jakże wdzięczne Więc dzisiaj wypiek z warzywem na słodko. Przyznam, że takie drożdżowe bułeczki z rabarbarem nie powstają u nas zbyt często
Mieszam w Garnkusuperfoods", ze względu na liczne właściwości prozdrowotne. Można z nich przygotować fit desery lub lekkie śniadaniowe puddingi. Lubię je też dodawać do koktajli czy smoothies. Na powitanie sezonu truskawkowego proponuję deser, którym możecie się zajadać bez wyrzutów sumienia. Składniki: 4 łyżki nasion chia 150 ml napoju/mleka migdałowo-ryżowego truskawki do dekoracji i musu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka
Smakowity Blog Kulinarnyprzez około 50 min. Pozostaw do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na dłużej. Tuż przed podaniem polej z wierzchu sernik odłożonym sosem truskawkowym (opcjonalnie). *Typu Danone Śmietana Szefa Kuchni 22% do sosów i zup. ** Mąkę możesz dodać zwłaszcza przy użyciu serka homogenizowanego, inaczej sernik będzie miał mniej zwartą konsystencję
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZupa z botwinki z ziemniakami Sałatka z kaszą pęczak i zielonym ogórkiem Woda ogórkowo - miętowa Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl bananowo - pomarańczowy z sałatą Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Sałatka z pomidorków
Moja smaczna kuchniaProste, szybkie i sycące smoothie na sezon truskawkowy. Smak dają nam przede wszystkim świeże, słodkie truskawki. Banan, tofu sprawiają, że napój je sycący i ma odpowiednią gęstość. Olej lniany i pyłek pszczeli wspomagają smoothie wartościami odżywczymi i witaminami. Jeśli chcemy, żeby w lecie smoothie było bardziej orzeźwiające możemy truskawki najpierw zamrozić
Milion Smakówwanilinowego lub cukier z prawdziwą wanilią 16g 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie owocowe: 1 kisiel bez cukru w czerwonym kolorze 1/2 opakowania galaretki truskawkowej (czyli 40g proszku) 400g owoców jagodowych (użyłam mrożonych) 250ml owocowego soku (użyłam jabłkowego) 2 łyżki cukru Krem: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 3 łyżki soku z cytryny
Mała CukierenkaUgotowaną kaszę mieszam z miodem, startymi owocami, płatkami migdałów, jajkiem i siemieniem lnianym. Całość przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam przez godzinę w temperaturze 175 stopni. Podaję z salsą truskawkową, karmelem lub jogurtem naturalnym- wedle uznania. Smacznego, Klaudia. A poniżej kawałek mojego balkonu... podczas robienia zdjęć staje się istnym pobojowiskiem
Mango Papajazimnego masła 3 żółtka Składniki bezy: 3 białka 180 g cukru (3/4 szklanki) Składniki masy jabłkowej: 0,8 kg jabłek 2 czubate łyżeczki cynamonu (polecam Skworcu ) 1 kisiel truskawkowy, bez cukru Wykonanie: Tortownicę o średnicy 23- 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, cukier z wanilią, cukier i wkrajamy masło, które siekamy nożem. Dodajemy
Smak mojego domutrochę ciasta, z którego możemy zrobić domowe kluski. Gotujemy w osolonej wodzie 2 min. od czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu chwilę hartujemy w zimnej wodzie. Następnie serwujemy z sosem truskawkowym tj. kilka truskawek, które zostały posypujemy cukrem, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy i jest sos. Smacznego ! ! ! Polecam
chleba naszegoszkl cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny 200g białej czekolady 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 paczka biszkoptów Wykonanie: Twaróg zmielić, przełożyć do misy miksera, dodać cukier, pastę i gęstą masę mleczka kokosowego. Zmiksować. Następnie zetrzeć skórkę z limonki i pomarańczy, dodać do masy serowej
Raj dla Podniebieniawarstwę truskawek. Na truskawki wyłożyć resztę herbatników i truskawek. Morele pokroić na kawałeczki.Wyłożyć na truskawki. Deser udekorować kleksem śmietanki i kawałkiem truskawki. Podawać schłodzone. Artykuł Deser morelowo – truskawkowy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniażona. Nad nami piękne, błękitne niebo oraz ciepłe słońce.Miła kelnerka doradza nam, co wybrać ze śniadaniowego menu. Decydujemy się na omlet z szynką, gotowane jajko, croissanty z konfiturą truskawkową oraz pieczywo, gdyż z tego słynie między innymi Charlotte, że chleb i bagietki są wypiekane na miejscu. Kelnerka przynosi kawę i sok, zaraz także dostajemy jajeczne potrawy
Raj dla Podniebienia