truskawkowe - 9516 przepisów (strona:369/635)

Francuskie ciastka z budyniem i dżemem 221

przygotowania ciastek w domu. I nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje ciastka wypełniłam budyniem oraz gęstym dżemem truskawkowym . Do ich przygotowania użyłam gotowe ciasto francuskie. Czego jak czego, ale ciasta francuskiego nie chce mi się samodzielnie gnieść. PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTKA Z BUDYNIEM I DŻEMEM Składniki na ciastka francuskie

kolorowotorcikowo
Sernik owocowy siostry Anastazji 243

gotującego się mleka. Ugotować budyń. Gdy budyń ostygnie , utrzeć miękkie masło i połączyć z budyniem. Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta

Różne smaki w kuchni
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 318

czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Zestawienie Wielkanocnych pyszności pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Crispy Natural chrupiące, zdrowe warzywa i owoce 148

zostaje zachowany wysoki poziom składników odżywczych, a owoce i warzywa są chrupkie i bez konserwantów, a zachowują swój smak :-) Mój mix zawierał: Jabłka w kilku smakach: Bio, z sokiem truskawkowym, cynamonem, przecieram bananowym, karmelkowe i 100% jabłka.  Wiecie, że jabłka te nie są obierane ze skórki, ponieważ pod nią znajduje się najwięcej wit. C Ja najbardziej lubię

kruche babeczki
Bardzo kruche ciasteczka 162

świętami w naszej kuchni powstają przeróżne wypieki. Tym razem całym domu obłędnie pachnie pieczonymi ciasteczkami..Z piekarnika właśnie wyszły klasyczne baaaardzo kruche ciasteczka, które po nadzianiu pigwową marmoladą i truskawkowym dżemem stały się czymś niezwykłym i obłędnym w smaku. SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450 100 g cukru pudru 1 jajko 125 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta

Kuchnia od dwojga
Omlet na śniadanie 170

minuty, po dwie z każdej strony. Użyj silikonowej łopatki, aby delikatnie odwrócić omlet. Usmażony omlet przełóż na talerz i podaj z ulubionymi dodatkami. Moje dzieci uwielbiają omlet z dżemem truskawkowym. Ja wolę cukrem pudrem i owocami.       The post Omlet na śniadanie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
ciasto francuskie z czekośliwką i jabłkiem... 172

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 4 sztuki, dżem 400 ml/czekośliwka, cukier 2 łyżki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto drożdżowe na żółtkach z kisielowym nadzieniem... 176

ZACZYN: drożdże świeże 10 dag, mleko ciepłe 1/2 szklanki, cukier 2 łyżki, mąka tortowa 2 łyżki NADZIENIE KISIELOWE: dżem 300 ml, konfitura niskosłodzona 200 ml, jabłka 3 sztuki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie duże CIASTO: mąka tortowa 6 szklanek, żółtka 8 sztuk "L", jajka 1 sztuka "L", cukier 3/4 szklanki, mleko ciepłe 1 szklanka, margaryna 15 dag, sól - szczypta, aromat rumowy

W Mojej Kuchni Lubię
Jajka z galaretek 216

jajeczkami, a i nam również spodobała się taka forma deseru. Jest on nieco pracochłonny, ale warto go zrobić, zwłaszcza przed świętami! kilka jajek 4 galaretki owocowe (np. cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowa, agrestowa) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z jajek zrobić wydmuszki - szerszą część jajka rozbić delikatnie robiąc niewielki otworek, zawartość wylać do miseczki i zrobić np. jajecznicę. Skorupki dokładnie opłukać, a następnie zalać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka ze szpinakiem i galaretkową bitą śmietaną 142

szpinaku (użyłam mrożonego) - 150 ml oleju - 3 jajka - 2 łyżki soku z cytryny - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 galaretka truskawkowa - 2 łyżki cukru trzcinowego - 1 szklanka gorącej wody Lukier: - cukier puder - sok z cytryny Przygotowuję ciasto: Szpinak blenduję razem z olejem na gładką i jednolitą masę. W drugim naczyniu ubijam

Wielopokoleniowo
GALARETKOWO-OWOCOWE SZASZLYKI NA GRILLA 168

tego obok pieczonego mięsa mamy lekkie, zdrowe, orzeźwiające i wspaniałe szaszłyki galaretkowo-owocowe. Polecam! SKŁADNIKI: 1 cały arbuz (u mnie ok.8kg) winogrona czerwone 2 banany 1 galaretka truskawkowa Winiary * *możemy również wykorzystać galaretki o innym, ulubionym smaku, np.:nową galaretkę arbuzową i/lub galaretkę jagodową - obie  nowości od WINIARY .   dodatkowo będą nam potrzebne: mocne,patyczki do szaszłyków wykałaczki łyżka

Moja Książka Kucharska
GOFRY NA MAŚLANCE 134

słodko. SKŁADNIKI 1 szkl. maślanki, 1 szkl. mąki tortowej Basia , 1 łyżka cukru, 1 jajko, 2 łyżki oleju, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: do podania dżem truskawkowy WYKONANIE Maślankę miksujemy z jajkiem i olejem, dodajemy resztę składników. Gofrownicę natłuszczamy (użyłam  tłuszczu w sprayu ) i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta, smażymy ok. 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami

słodki bratek
Szybki biszkopt z owocami 203

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1-2 łyżki oleju Dodatkowo: średni kubek kwaśnej śmietany 18% Zott (330g) puszka brzoskwiń (lub świeże truskawki) 2 galaretki brzoskwiniowe (truskawkowe) Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku szczyptę soli. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier. Nie przerywając ubijania dodajemy

Smaki Na Talerzu
Mini serniczki kokosowe 154

masę serową: 400g zmielonego sera 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 białko 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki wiórków kokosowych   Dodatkowo: 2 łyżki dżemu (truskawkowego, wiśniowego)   Wykonanie: Spody: pokruszone herbatniki dokładnie mieszamy z masłem i miodem (najlepiej wyrobić masę rękami). Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (papierowymi lub silikonowymi

Smak mojej kuchni
Tarta czekoladowa z truskawkami 141

pudru 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania