truskawkowe - 9516 przepisów (strona:246/635)

Woda truskawkowa 207

doświadczeniach dzisiaj tylko na godzinę wyszłam na zewnątrz, ale dosłownie kilka minut na słońcu powodowało u mnie ból głowy. Zaszyłam się w salonie i przygotowałam sobie pyszną, domową wodę truskawkową. Polecam – to dosłownie kilka minut w kuchni     Składniki /2 szklanki/: 10 truskawek kilka listków mięty 2 plasterki cytryny woda mineralna kilka kostek lodu   Czytaj dalej... Artykuł(...)Woda truskawkowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Szybkie kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 1383

Bardzo szybkie, i proste w przygotowaniu ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką :) Idealne również  w połączeniu z truskawkowym sorbetem bądź domowymi lodami truskawkowymi.   Składniki: (na blaszkę 12 na 36 cm) Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki żytniej- opcjonalnie pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka

KreatywnePiny
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 218

składniki: 1 galaretka o smaku truskawkowym 500 ml gorącej wody 200 g świeżych truskawek wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto truskawkowe z galaretką. 228

śmietany kremówki (30-36 %) 75 g kwaśnej śmietany (10-18 %) Łyżka cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Inne: Truskawki (tyle, aby przykryć wierzch ciasta ok. 250-300 g) 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Rozpoczynamy od zrobienia biszkoptu kokosowego. Białka oddzielamy od żółtek. Białka z cukrem dokładnie ubijamy za pomocą miksera na pyszną, jasną pianę ( aby dobrze ubić białka misa i końcówki(...)biszkopt kokosowy i przykrywamy go równą warstwą kremu z bitej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 2 godz.  Póki krem tężeje zabieramy się za przygotowanie truskawek i galaretki. Galaretkę truskawkową przyrządzamy według przepisu na opakowaniu używając mniejszej ilości wody (zamiast 1 l wody użyłem 700 ml wody). Galaretkę odstawiamy do lodówki. Po tym truskawki dokładni myjemy i usuwamy szypułki

Kuchnia Łukasza
Sernik truskawkowy inaczej (z biszkoptem i dżemem malinowym) 275

Sernik truskawkowy z biszkoptem i dżemem malinowym - swoim wyglądem i smakiem zachwyci gości :) Poniższe ciasto na zimno nie jest za słodkie ani za ciężkie. Jego przygotowanie naprawdę nie jest trudne, jednak wymaga czasu (przygotowanie biszkoptu, stężenie sernika). Spokojnie możecie przygotować je kilka godzin przed podaniem (masa szybko tężeje). Zachęcam do wypróbowania moich innych przepisów na ciasta z truskawkami (np. sernik(...)Następnie przygotować różową masę: żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Truskawki pozbawić szypułek, wsypać do blendera, zasypać cukrem i zblendować. Do miski przełożyć twaróg, jogurt oraz mus truskawkowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą miksera. Na sam koniec wlać rozpuszczoną żelatynę. Ponownie wszystko ze sobą połączyć.  Średniej wielkości miskę wyłożyć przezroczystą folią. Biszkopt pokroić

Ugotować
Sernik na zimno z truskawkami 317

Truskawkowe szaleństwo trwa. Jest zbyt krótkie żeby z niego nie korzystać. Tym razem zapraszam na sernik bez pieczenia na herbatnikowo orzechowym spodzie z dodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa 800 g twarożku(...)wiaderka 9 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Ale-raj 400 ml kremówki 30% (zimna) 70 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny (kopiaste) truskawki 400 ml wrzątku galaretka truskawkowa Przygotowanie: Spód:Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić. W misce wymieszać herbatniki, orzechy wlać ciepłe masła i wymieszać. Masę równomiernie rozłożyć i docisnąć do dna w tortownicy o średnicy

Ala piecze i gotuje
Chłodnik truskawkowy 193

Sezon truskawkowy trwa. Polskie truskawki dostępne już w sklepach i na targach są tak pyszne, że trudno się powstrzymać by nie zjeść całego kilograma na raz. ;-) I tak oto powstała pyszna, owocowa zupa, która najlepiej smakuje na zimno. By była sycąca można dodać do niej makaron lub ryż. Bez dodatków to pyszna forma deseru. 300g truskawek 1/2 opakowania kisielu truskawkowego

Szefowa kuchni
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 246

Pyszny sernik na kruchym orkiszowym spodzie, z dodatkiem truskawek, bezy i kruszonki- pyszności... :-) To ciacho bardzo zauroczyło nas swym smakiem. Zawsze przygotowywałam je z brzoskwiniami. Sezon truskawkowy zainspirował mnie do stworzenia troszkę innej koncepcji i to był super pomysł, to ciacho z truskawkami okazało się jeszcze smaczniejsze niż wersja brzoskwiniowa. Polecam na weekend wszak sezon truskawkowy w pełni. :-) Piekłam

Smaczne Zdrowe
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 176

rozwiązanie bardziej sprawiedliwe. Ja nominowałam trzy miejsca i kolejno dodałam im po 5,10 i 15 punktów. Sumę otrzymanych punktów przedstawiam poniżej w tabeli. Konkurs wygrał przepis na Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny - nadesłany przez Panią Justynę Wrońską (autorkę bloga http://kuchennefascynacje.blox.pl ) GRATULUJĘ :) Przesyłka z nagrodą niebawem dotrze. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział ! przepis ilość głosów - sonda(...)Tarta owocowa 5 5 24 Tęczowy sernik na zimno 23 4 27 25 Tiramisu z truskawkami 0 2 2 26 Toffi 2 3 5 27 Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 53 13 66 28 Muffinki czekoladowe 0 2 2 29 Torcik waniliowy 48 2 50 30 Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Lekka zupa owocowa 243

Mój obiad ;) udało mi się dokopać w zamrażarce do mrożonych truskawek ;) Składniki: około 300-400g mrożonych truskawek 50g makaronu żytniego razowego 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego bez cukru STEWIA lub fruktoza do smaku Sposób przygotowania: Truskawki rozmrażamy i miksujemy makaron gotujemy w 2 szklankach wody, co jest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu do ugotowanego(...)makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pleśniak z truskawkami 188

Moja kolejna truskawkowa propozycja to pleśniak. Ciasto na każdą okazję. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 65 dag mąki 1 kostki masła 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek 3,5 łyżki śmietany 18% 3,5 łyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Piana: 6 białek 3 łyżeczki kisielu truskawkowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Truskawkowa rozpusta 682

tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej?  A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;>  Polecam bardzo;)  Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej  8 łyżek cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dodać(...)ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.  Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru  minimalna ilość gorącej wody Wykonanie: Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać

Krakowskie smaki Ani
Lody cztery smaki 241

lubi lodów? Myślę, że taką osobę trudno byłoby znaleźć. Lody proponuję zrobić samemu, wtedy wiemy co jemy. Nie faszerujemy się wszelkiego rodzaju uzdatniaczami i poprawiaczami smaku, wyglądu i lody truskawkowe naprawdę są truskawkowe, a nie o syntetycznym zapachu truskawek. Robione bez maszyny i z wielkim zniecierpliwieniem wśród domowników, kiedy one w końcu się zamrożą. Efekt był pyszny i z wielką

Kuchcik gotuje
Deser kokosowy z truskawkami 226

Skoro sezon truskawkowy trwa trzeba z niego korzystać. Truskawki i kokos to para idealna. Efekt końcowy jest rewelacyjny. Składniki: 350 g mascarpone 300 g mleczka kokosowego 2 łyżki spirytusu 4 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzątku truskawki kokos do posypania  Przygotowanie: Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus

Ala piecze i gotuje
Maślane placuszki z czipsami truskawkowymi 246

sama sobie robię prezenty, czasy się zmieniają. Wszystkim dzieciom małym i dużym wszystkiego co najlepsze, życia pełnego spełnionych marzeń. Na śniadanie dla dzieciaków placuszki, pyszne i aromatyczne. Użyłam czipsów truskawkowych [ klik ] Maślane placuszki z czipsami truskawkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie