stek - 1671 przepisów (strona:77/112)

Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 134

gołym niebem. Chwila odpoczynku po obiedzie i bierzemy się do roboty. Pod okiem szefa kuchni Akademii Smaku Dominika Moskalenki przygotowaliśmy kilka rodzajów wołowiny z grilla. Były obłędnie pyszne steki z rostbefu i antrykotu, cudownie soczysta polędwiczka, podana z ziemniakami i sosem kurkowym oraz sałatką. Jednak sezonowana wołowina to jest smak! Były też wyśmienite burgery i szaszłyki marynowane w maśle orzechowym

Obiad gotowy
GRILLOWANA KUKURYDZA Z MASEŁKIEM CHILLI 166

kukurydza z masełkiem chili może być świetnym pomysłem na lekką kolację lub szybki lunch. Możecie podać ją na imprezie w ogrodzie np. jako dodatek do grillowanych mięs: burgerów i steków.  SKŁADNIKI / 4 porcje 4 kolby kukurydzy cukrowej 100 g miękkiego masła  1 łyżka keczupu 1 łyżka syropu klonowego 1 duży ząbek czosnku / starty na tarce 1 łyżka harissy

cool and minty
Superiore Wine Bar – recenzja 142

sardyńską fregolę, czyli coś pomiędzy makaronem a kaszotto, która jest podawana z kurkami. Jeśli chodzi o dania główne, to osobiście już wymiękłam, ale w karcie są owoce morza i steki. Na deser polecono mi czekoladowe nemesis podawane z domowymi lodami miętowymi i obsypane kakao jak tiramisu. Największym plusem Superiore jest zdecydowanie lokalizacja – 2 kroki od pl. Konstytucji i bezpretensjonalny

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z wołowiną, bobem, kolendrą i rukwią wodną 207

Od jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu

slodkokwasnapl
Stek z polędwicy wieprzowej z grilla [ENG] 151

wkładamy do marynaty. Oblewamy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 24 godziny. Dobrze byłoby co jakiś czas ją obrócić. Przed rzuceniem na ruszt polędwice kroimy na steki o grubości około 1 cm. Mięso delikatnie naciskamy dłonią i układamy na grillu. Smażenie na średnio nagrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony pozwoli na otrzymanie efektu steka

Better Life By Auntie Ju
ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM 160

SKŁADNIKI:   🍕🍕🍕 2 bagietki ok 30 cm Mix sałat Farsz 🍕🍕🍕🍕 1 puszka tuńczyka stek w oleju 2 mini papryki lub 1 duża 3 ogórki konserwowe 10 dag sera np. Gouda Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy     PRZYGOTOWANIE:     👉Tuńczyka odcedzam,dodaję do miski. Paprykę myję i kroję

Gotowanie Patki
smaczne kotlety mielone... 175

Składniki: łopatka bez kości 60 dag, przyprawa do steku gruboziarnista Prymat 1 opakowanie, jajka 1 sztuka "L", cebula 1 sztuka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, bułka czerstwa 1 sztuka, tarta bułka 3 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba można kupić zmielone mięso z łopatki = łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach, wsypać opakowanie przyprawy Prymat

W Mojej Kuchni Lubię
Ośmiornica z chimichurri na sałatce z czarną quinoą 208

Każdy ma swoje ukochane dania, ja uwielbiam ośmiornicę, do tego pyszna sałatka i aromatyczny sos. Poezja :) Do ugrillowanej ośmiornicy polecam sos chimichurri, okazuje się, że nie tylko do steków doskonale pasuje. Burczy Wam w brzuchach? Mi bardzo ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej czarnej quinoy pół główki czerwonej sałaty 2 garście portulaki zimowej, lub roszponki 10 pomidorków koktajlowych 16 czarnych oliwek

Quinoa Raz!
Grillowana piersi z indyka 171

mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po usmażone jest soczyste. Do przyrządzenia mięsa użyłam zestawu od firmy Tradismak-soczyste steki . Składniki: 4 sznycle z indyka Przyprawa kebabczeta Tradismak Przyprawa szeherezada Tradismak Sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem

Bajeczna Kuchnia
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 155

konsystencję. Podawany jest z mięsem i makaronem. Ramen to powszechnie spożywana potrawa w Japonii. Restauracja Ichiran. Fukuoka  – Tonkotsu ramen z mięsem, zieloną cebulką i makaronem. Dzielnica Hakata. Kioto – stek z japońskiej wołowiny Wagyu. Restauracja Ume no Hana. Tokio – Sukiyaki, czyli gotowanie przy stole, w tym wydaniu "jesz, ile chcesz przez 2 godziny" (dokładki bez limitu). Do garnka z gotującym

Kuchcik gotuje
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 134

Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście na oleju ;     Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami ;      Stek wołowy ;                                                A na słodko były pączuszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony stek z kalafiora z kaszą pęczak i czarną soczewicą 175

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pieczony stek z kalafiora z kaszą pęczak i czarną soczewicą Składniki – 2 porcje: Kalafior – 2 kawałki o grubości 1,5 cm Kasza pęczak – 100g Czarna soczewica – 100g Suszone pomidory – 2-3 sztuki

Kuchnia Bon Appetit
LEKKA KANAPKA Z TUŃCZYKIEM 201

Poundland.  SKŁADNIKI:   Kanapka 1 kromka chleba pełnoziarnistego, graham 1 łyżka musztardy np. miodowej Kilka listków świeżego szpinaku Kilka plastrów ogórka świeżego Rybka 100 g tuńczyka stek w oleju 1 szalotka 1 ogórek konserwowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy np. HEINZ miodowej 1 łyżka jogurt naturalnego PRZYGOTOWANIE:  Tuńczyka odcedzam, przekładam do miseczki. Ogórka konserwowego kroję

Gotowanie Patki
Jak zrobić prawidłowo kotleta schabowego z kością? 164

samymi sałatkami człowiek żyję, a głównie ten płci męskiej, musi zjeść dobry kawałek mięsa.  A jak mięso to albo stek z antrykotu wołowego albo kawał schabu z kością.  Dzisiaj pokaże Wam, jak prawidłowo usmażyć kotleta schabowego! To do roboty! KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ! Pierwsza najważniejsza rzecz to mięso, jakie kupicie. Powinno być: - niezbyt czerwone, raczej w ładnym różowym

SMYKWKUCHNI
Nacho - serowy sos 176

była "miłość od pierwszego talerza " Raz w miesiącu chodziłam do jednej z ulubionych restauracji na pysznego steka . Do menu dodali nowość " signature steak " Myślę zobaczę co to za wynalazek . Stek jak zawsze pycha ale rozwalił mnie ten sos podany na frytkach z papryczką jalapeno. Przestałam chodzić raz w miesiącu zaczęłam raz w tygodniu . Ale że lubię gotować postanowiłam go zrobić

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania