stek - 1671 przepisów (strona:76/112)

Soczysty rostbef wołowy 156

topiąc tłuszcz) po maksymalnie 2-3 minuty. Nie odchodzimy nawet na chwilę od patelni. W końcowej fazie smażenia dodajemy masło i ewentualnie rozgnieciony czosnek dla poprawy aromatu. Koniec. Nasz stek podaliśmy z sałatką ziemniaczaną. Przepis na nią znajdziecie tutaj. Koszt: 16 zł Przygotowanie: 15 minut Rostbef wołowy Rostbef wołowy Artykuł Soczysty rostbef wołowy pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Wołowina po mongolsku 188

twojej kuchni zajrzyj tutaj, znajdziesz tam niedrogie i sprawdzone urządzeni a. Dobrze, zatem zabieramy się do pracy. Możecie też spróbować mojego dawnego, ale bardzo popularnego przepisu na stek z rostbefu . Zobacz mój film z przygotowania wołowiny Składniki – Wołowina po mongolsku 400-500 g wołowiny (rostbefu) 100 g mąki kukurydzianej 2 łyżki tartego świeżego imbiru starty ząbek czosnku

Kuchennyviral.pl
ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I ZIELONYM OGÓRKIEM 173

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 2 bułki 1 zielony ogórek 1 papryka zielona 1 /2 cebuli 3 łyżki koperku 10 dag sera żółtego 1 puszka tuńczyka stek w oleju lub wodzie Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE:  Tuńczyka odcedzam. Dodaję pokrojony w kostkę ser żółty. Ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę

Gotowanie Patki
Tahini 163

oliwę z oliwek. Miksować tak długo, aż pasta stanie się gładka i aksamitna. Gotową pastę przechowywać w lodówce. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Gdzie na rybę w Warszawie? Fish&More na Nowym Świecie 219

Moda na steki i Vege rządzi w Warszawie od dawna. Ale co z rybą? Przecież dobra ryba nie jest zła! Zatem gdzie na... The post Gdzie na rybę w Warszawie? Fish&More na Nowym Świecie appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 146

gołym niebem. Chwila odpoczynku po obiedzie i bierzemy się do roboty. Pod okiem szefa kuchni Akademii Smaku Dominika Moskalenki przygotowaliśmy kilka rodzajów wołowiny z grilla. Były obłędnie pyszne steki z rostbefu i antrykotu, cudownie soczysta polędwiczka, podana z ziemniakami i sosem kurkowym oraz sałatką. Jednak sezonowana wołowina to jest smak! Były też wyśmienite burgery i szaszłyki marynowane w maśle orzechowym

Obiad gotowy
GRILLOWANA KUKURYDZA Z MASEŁKIEM CHILLI 178

kukurydza z masełkiem chili może być świetnym pomysłem na lekką kolację lub szybki lunch. Możecie podać ją na imprezie w ogrodzie np. jako dodatek do grillowanych mięs: burgerów i steków.  SKŁADNIKI / 4 porcje 4 kolby kukurydzy cukrowej 100 g miękkiego masła  1 łyżka keczupu 1 łyżka syropu klonowego 1 duży ząbek czosnku / starty na tarce 1 łyżka harissy

cool and minty
Superiore Wine Bar – recenzja 158

sardyńską fregolę, czyli coś pomiędzy makaronem a kaszotto, która jest podawana z kurkami. Jeśli chodzi o dania główne, to osobiście już wymiękłam, ale w karcie są owoce morza i steki. Na deser polecono mi czekoladowe nemesis podawane z domowymi lodami miętowymi i obsypane kakao jak tiramisu. Największym plusem Superiore jest zdecydowanie lokalizacja – 2 kroki od pl. Konstytucji i bezpretensjonalny

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z wołowiną, bobem, kolendrą i rukwią wodną 228

Od jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu

slodkokwasnapl
Stek z polędwicy wieprzowej z grilla [ENG] 167

wkładamy do marynaty. Oblewamy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 24 godziny. Dobrze byłoby co jakiś czas ją obrócić. Przed rzuceniem na ruszt polędwice kroimy na steki o grubości około 1 cm. Mięso delikatnie naciskamy dłonią i układamy na grillu. Smażenie na średnio nagrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony pozwoli na otrzymanie efektu steka

Better Life By Auntie Ju
ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM 175

SKŁADNIKI:   🍕🍕🍕 2 bagietki ok 30 cm Mix sałat Farsz 🍕🍕🍕🍕 1 puszka tuńczyka stek w oleju 2 mini papryki lub 1 duża 3 ogórki konserwowe 10 dag sera np. Gouda Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy     PRZYGOTOWANIE:     👉Tuńczyka odcedzam,dodaję do miski. Paprykę myję i kroję

Gotowanie Patki
smaczne kotlety mielone... 188

Składniki: łopatka bez kości 60 dag, przyprawa do steku gruboziarnista Prymat 1 opakowanie, jajka 1 sztuka "L", cebula 1 sztuka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, bułka czerstwa 1 sztuka, tarta bułka 3 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba można kupić zmielone mięso z łopatki = łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach, wsypać opakowanie przyprawy Prymat

W Mojej Kuchni Lubię
Ośmiornica z chimichurri na sałatce z czarną quinoą 224

Każdy ma swoje ukochane dania, ja uwielbiam ośmiornicę, do tego pyszna sałatka i aromatyczny sos. Poezja :) Do ugrillowanej ośmiornicy polecam sos chimichurri, okazuje się, że nie tylko do steków doskonale pasuje. Burczy Wam w brzuchach? Mi bardzo ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej czarnej quinoy pół główki czerwonej sałaty 2 garście portulaki zimowej, lub roszponki 10 pomidorków koktajlowych 16 czarnych oliwek

Quinoa Raz!
Grillowana piersi z indyka 186

mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po usmażone jest soczyste. Do przyrządzenia mięsa użyłam zestawu od firmy Tradismak-soczyste steki . Składniki: 4 sznycle z indyka Przyprawa kebabczeta Tradismak Przyprawa szeherezada Tradismak Sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem

Bajeczna Kuchnia
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 168

konsystencję. Podawany jest z mięsem i makaronem. Ramen to powszechnie spożywana potrawa w Japonii. Restauracja Ichiran. Fukuoka  – Tonkotsu ramen z mięsem, zieloną cebulką i makaronem. Dzielnica Hakata. Kioto – stek z japońskiej wołowiny Wagyu. Restauracja Ume no Hana. Tokio – Sukiyaki, czyli gotowanie przy stole, w tym wydaniu "jesz, ile chcesz przez 2 godziny" (dokładki bez limitu). Do garnka z gotującym

Kuchcik gotuje