stek - 1671 przepisów (strona:85/112)

Steki wołowe z pieczonymi ziemniakami z miętą 136

podawane jest dobre mięso na stół. Jest to raj dla podniebienia i kubków smakowych. Polecam serdecznie wersję moją wraz z ziemniaczkami pieczonymi z dodatkiem mięty, jest aromatycznie i pysznie. Steki wołowe z pieczonymi ziemniakami z miętą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak upiec mięso w kawałku 151

upiec mięso w kawałku, tak aby było soczyste i miękkie? Muszę przyznać, że mięso pieczone w kawałku zwłaszcza wołowina czy barani stek sprawiały mi problem, oczywiście wynikający z braku należytej wiedzy jak takie mięso piec. Po wielu latach wzmagań doszłam do wniosku, że jednak najprościej to sprawić sobie kuchenny termometr. Kupując piekarnik kilka lat temu kierowałam się właśnie

codojedzenia
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 134

chili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu

Martyna Cooks
Smalec (czysty) 217

używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. Zalecam jednak umiar w używaniu smalcu , chyba

PaleoSMAK
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 160

jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady. Do nacierania grubych steków wieprzowych i wołowych przed smażeniem lub posypania po usmażeniu. Sól mieszamy z dobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy dowolna. • SÓL Z LIŚĆMI LIMONKI KAFFIR

Karo in the Kitchen
Stek z marlina 333

Marlin to ryba, która coraz częściej pojawia się na naszych sklepach, chociaż niestety najczęściej mrożona. Doskonale nadaje się na pyszny stek, tak samo jak mięso z rekina czy tuńczyka. Wystarczy parę minut grillowania lub smażenia, ale warto wcześniej włożyć rybę na jakiś czas do odpowiedniej marynaty, żeby wzbogacić jej walory smakowe

Milion Smaków
Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego 140

cytrynowego 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire 2-3 krople sosu tabasco Przygotowanie: Marynatę przygotowujemy mieszając bardzo dokładnie wszystkie składniki. Powinna ona dokładnie przykrywać cały kawałek mięsa. Idealnie pasuje np. do steków. The post Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 138

chili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu

Martyna Cooks
Prawdziwe domowe burgery 177

mięso zgrillować, w innym przypadku użyjcie patelni do grillowania. Jeśli nie macie – mięso smażycie na zwykłej patelni z minimalnym użyciem tłuszczu. Uwaga – pamiętajcie, że burgery, podobnie jak steki, mogą mieć różny stopień wysmażenia – od rare do well done (stopnie wysmażenia znajdziecie tutaj ). Pozostałe składniki, czyli dodatki przygotowujemy wcześniej. Bułki podpiekamy na grillu albo w rozgrzanym piekarniu

Pociąg Do Kuchni
Domowy schabowy :-) 148

jakoś tak wyszło, że zaczęłam przeglądać przepisy i wyszła mieszanka kilku przepisów. Przyczynił się do zmiany przepisu także obejrzany przeze mnie przed kilkoma tygodniami Makłowicz, który podawał przepis na stek po irlandzku ale nie miałam whiskey więc wyszedł całkiem dobry misz masz :-D. Schabowy wyszedł mi troszeczkę tłusty gdyż nie wynalazłam sposobu aby panierka nie nasiąkała tłuszczem ale mięsko

sierotka maRysia w kuchni
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 196

pieprz czarny, biały,zielony i różowy   Ponadto polecam przyprawy z serii Specialite:   pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla.   Curry indyjskie:  Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.   Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie

potrawyregionalne
Steak Show w angelo Hotel- relacja 105

przyjemność uczestniczyć w spotkaniu blogerów i dziennikarzy kulinarnych zorganizowanym przez angelo Hotel w Katowicach. Tematem głównym spotkania były steaki - Szef Kuchni Rafał Pacoń przygotował dla nas krótki pokaz smażenia steków, flambirowania i przekazał nam mnóstwo ciekawostek na temat wołowiny. Jednocześnie mieliśmy możliwość degustacji kilku rodzajów austriackich win a jako aperitif zostało podane musujące różowe wino- moim zdaniem  przepyszne! Zanim

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
filet w sosie rozmarynowym i współpraca z Knorr 109

wydawał mi się bardzo wykwintny a najbardziej podobał mi się jego kolor. Smakiem pasował do fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych.  Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 198

więc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając jedynie odrobiony oleju (na pędzelku

Poezja smaku
Sałatka z burakiem z rukolą i orzechami 140

buraków piła bardzo często moja babcia, a ja wciąż marzę o pięknej i funkcjonalnej sokowirówce. Prawdziwym mistrzostwem były buraczki z suszonymi figami przygotowane przez Jurka Sobieniaka jako dodatek do steków, które jedliśmy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. A Wy w jakiej postaci najbaradziej lubicie to warzywo? Sałatka z buraka z rukolą i orzechami  Składniki: garść rukoli 1 ugotowany burak

Moja smaczna kuchnia