stek - 1671 przepisów (strona:85/112)

Prawdziwe domowe burgery 188

mięso zgrillować, w innym przypadku użyjcie patelni do grillowania. Jeśli nie macie – mięso smażycie na zwykłej patelni z minimalnym użyciem tłuszczu. Uwaga – pamiętajcie, że burgery, podobnie jak steki, mogą mieć różny stopień wysmażenia – od rare do well done (stopnie wysmażenia znajdziecie tutaj ). Pozostałe składniki, czyli dodatki przygotowujemy wcześniej. Bułki podpiekamy na grillu albo w rozgrzanym piekarniu

Pociąg Do Kuchni
Domowy schabowy :-) 162

jakoś tak wyszło, że zaczęłam przeglądać przepisy i wyszła mieszanka kilku przepisów. Przyczynił się do zmiany przepisu także obejrzany przeze mnie przed kilkoma tygodniami Makłowicz, który podawał przepis na stek po irlandzku ale nie miałam whiskey więc wyszedł całkiem dobry misz masz :-D. Schabowy wyszedł mi troszeczkę tłusty gdyż nie wynalazłam sposobu aby panierka nie nasiąkała tłuszczem ale mięsko

sierotka maRysia w kuchni
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 212

pieprz czarny, biały,zielony i różowy   Ponadto polecam przyprawy z serii Specialite:   pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla.   Curry indyjskie:  Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.   Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie

potrawyregionalne
Steak Show w angelo Hotel- relacja 119

przyjemność uczestniczyć w spotkaniu blogerów i dziennikarzy kulinarnych zorganizowanym przez angelo Hotel w Katowicach. Tematem głównym spotkania były steaki - Szef Kuchni Rafał Pacoń przygotował dla nas krótki pokaz smażenia steków, flambirowania i przekazał nam mnóstwo ciekawostek na temat wołowiny. Jednocześnie mieliśmy możliwość degustacji kilku rodzajów austriackich win a jako aperitif zostało podane musujące różowe wino- moim zdaniem  przepyszne! Zanim

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
filet w sosie rozmarynowym i współpraca z Knorr 121

wydawał mi się bardzo wykwintny a najbardziej podobał mi się jego kolor. Smakiem pasował do fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych.  Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 208

więc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając jedynie odrobiony oleju (na pędzelku

Poezja smaku
Sałatka z burakiem z rukolą i orzechami 156

buraków piła bardzo często moja babcia, a ja wciąż marzę o pięknej i funkcjonalnej sokowirówce. Prawdziwym mistrzostwem były buraczki z suszonymi figami przygotowane przez Jurka Sobieniaka jako dodatek do steków, które jedliśmy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. A Wy w jakiej postaci najbaradziej lubicie to warzywo? Sałatka z buraka z rukolą i orzechami  Składniki: garść rukoli 1 ugotowany burak

Moja smaczna kuchnia
Rosół wołowy z borowikami 167

SKŁADNIKI: 500 g kości wołowych z mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego garść świeżego lubczyku 2 litry wody natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę) PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas

ClauditteMissCooking
Naturele 150

oliwki i granita z pomarańczowego pomidora. Gra temperatur – gorące – zimne. Puder oliwkowy- chyba sama zrobię. Proste pomysły, ale trzeba na nie wpaść, mieć dobry produkt, dzięki któremu zrealizujemy zamysł. Stek z tuńczyka - glony morskie/ prażony sezam z lnem/ kalarepa/ lody miso. Tuńczyk idealny i nie prośmy o wysmażenie, on jest dokonały, nie zabijajmy go. Do niego sezam, kalarepka!, to troszkę

królestwo garów
Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 547

przekroju nie może mieć jednolitego jasnego koloru. Wtedy jest przesmażona. W samym środku/centrum powinna pozostać różowawa. Jasno różowa lub ciemno różowa, zależnie od upodobania. Nie krwista jak stek, ale różowawa właśnie. To jest podobnie jak ze smażeniem wołowego stecka w stopniu midium. Temperatura w samym środku dochodzi mniej więcej do 77*C i absolutnie nie może przekroczyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
PSTRĄG ŁOSOSIOWY GRILLOWANY Z WARZYWAMI 216

Pewnie was zaskoczę, ale jadam mięso. Nie są to przesadne ilości i nie codziennie. Raczej chude i białe, choć nie wzgardzę stekiem czy tatarem. Ostatnimi laty szala przesunęła się na stronę warzyw,… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 161

które zagwarantują nam sukces kulinarny i nie obciążą domowego budżetu! O czym mogliśmy przekonać się podczas warsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną

królestwo garów
Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY 181

Dzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad. Pamiętacie  SOCZYSTE STEKI SOJOWE? W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz. Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Recenzja GRILLA Z ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING RUSSELL HOBBS 172

RUSSELL HOBBS kupisz go  tutaj ZALETY: Większe płyty pozwalają jednorazowo przygotować większą ilość porcji. Więc idealny dla dużej rodziny, Ruchome zawiasy umożliwiają grillowanie większych porcji żywności takich jak steki, Tacka ociekowa pomaga skutecznie odprowadzić nadmiar tłuszczu, obniżając jego zawartość w posiłkach  Grill posiada nieprzywieralną powłokę, Wyjmowane płyty, odporne na mycie w zmywarce,  wystarczy nacisnąć przycisk, aby wyjąć

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania