stek - 1671 przepisów (strona:89/112)

Masło szałwiowe 75

gorąco. A szkoda, bo potrafi dodać aromatu wielu daniom - jak choćby zwykłemu masłu i w połączeniu stworzyć świetny dodatek do kanapek, grzanek a nawet ziemniaków czy mięs takich jak steki

Milion Smaków
Boeuf au bleu - Wołowina w sosie serowym na niebiesko 71

danie z kuchni francuskiej które chciałem zrobić od bardzo dawna. Łączy w sobie zalety idealnego steku i dobrej pieczeni. Mało przypraw pozwala czuć pełen aromat mięsa. Do tego sos z sera z niebieską pleśnią, który doskonale pasuje do mięsa i czerwonego wina

Milion Smaków
Piccata wołowa 86

Oryginalne danie włoskie jest z wieprzowiny, najbardziej popularna piccata w USA jest z kurczaka. Dziś prezentuję wersję z wołowiny - plastry jak na stek odpowiednio podsmażone, potem podduszone z jabłkiem i serwowane z warzywami polane wytworzonym wcześniej sosem. Wyszło rewelacyjnie

Milion Smaków
Stek z jelenia z sosem czekoladowym 109

Stek z polędwicy jelenia sam w sobie jest wyjątkowym daniem, które nie co dzień trafia się na naszym stole. Dziś podamy go w nietypowym towarzystwie - sosu czekoladowego. Jeśli pomysł wydaje wam się dziwny - to dobrze - powinniście spróbować i przekonać się, że sos na bazie gorzkiej czekolady z dodatkiem octu idealnie podkreśla delikatny smak średnio wysmażonego jelenia. Wystarczy dobrać odpowiednie dodatki

Milion Smaków
Stek z polędwicy wołowej na pieczonych szparagach 109

Pyszny soczysty stek z polędwicy wołowej w wersji średnio wysmażonej a jako dopełnienie upieczone na chrupiąco szparagi i mieszanka świezych warzyw z truflowym sosem balsamicznym. Całość tworzy wyjątkowo smacze połączenie, które przypadnie do gustu zarówno miłośnikom doskonałego mięsa jak i chrupiących warzyw

Milion Smaków
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 178

tortille czy sałatki, a dodatkowo propozycję szybkich owocowych deserów, musów, lodów czy nawet ciast. Drugi dział - ŚWIEŻO - klasyczne dania w nowej, świeżej odsłonie - np. sałatka Cezara czy caprese, burger, stek, makarony, pieczone kurczaki,  pieczone mięsa, jajka na grzankach, kurczak w cieście, zupy, pierożki, żeberka, ryby i krewetki. Na końcu działu również znajdują się słodkości - np. bananowo-karmelowe ciasto, kruchy

Plate of Joy
Wołowina wg przepisu Brasileiro 195

coś mięsnego przez duże M i Ę zwyciężyła. Oryginalna nazwa tej potrawy to LOMBO REACHEADO.  I o to poniżej tego rezultat. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na steki (polędwica, rostbef, itd do wyboru) 2 długie paski boczku wędzonego laska kiełbasy  1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki kuminu 3 ząbki czosnku ocet winny biały garść świeżej kolendry

Smaki Brazylii
Wytrawny sos śliwkowy 137

Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczny dodatek do pieczeni, steków, tostów czy kanapek. Tylko na naturalnych składnikach – po prostu wiem co jem. Składniki: 2 … Przeczytaj cały artykuł Post Wytrawny sos śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Ziemniaki pieczone z masłem i serem 256

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Buraczkowe risotto z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka 216

smak...w ogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pieczony antrykot wołowy 296

często pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy jako zupa gulaszowa, choć tatarkiem też nie pogardzimy. ;) Dziś przygotowaliśmy dla Was pieczeń wołową z antrykotu, wycięliśmy mięso przy kościach, aby bardziej je odsłonić. W takiej formie mięso prezentuje się znacznie lepiej

Plate of Joy
Surówka z młodej kapusty 297

się Wam zorganizować grilla? Dzisiaj mam dla Was propozycję bardzo prostej surówki, która dobrze sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa (my ją już wykorzystaliśmy jako dodatek do grillowanych steków z wołowego serca). Jej przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, więc będziecie mogli się rozkoszować wolnym dniem, bez spędzania długiego czasu w kuchni. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz

Pora coś zjeść
Restauracja Artkitchen – recenzja 158

resztą elementów na talerzu. Połówek otrzymał męską porcję polędwicy wołowej z młodą marchewką, puree z marchewki i młodym pieczonym czosnkiem (59 zł). Stwierdził, że był to jeden z najlepszych steków jaki jadł. Zdążyłam nawet spróbować co nie co i faktycznie, mięso było rozpływające się w ustach, a puree jedwabiste i pyszne. Uczciwie przyznam, że nie dojadłam dania głównego, gdyż wiedziałam

karmelowy
Grillowanie - czas grillowania 425

przynajmniej 30- 40 min by grill był dobrze rozpalony. Mięsa- dobrze jest zamarynować dzień wcześniej i dać do lodówki. Wołowina: Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony o wysokiej temperaturze. Stek ok 2-2,5 cm grubości-   Krwisty

Smaki Edyty
grillowanie 143

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania