stek - 1671 przepisów (strona:93/112)

Sałatka Nicejska 241

Składniki: jajko ugotowane na twardo fasolka szparagowa  ugotowany ziemniak pomidorki koktajlowe tuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki) kilka czarnych oliwek filety anchois w oliwie cebula pokrojona w krążki, skropiona sokiem z cytryna   Sos winegret czosnkowy: 2 łyżki oliwy  1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka cukru lub miodu ząbek czosnku, przetarty

Smakowity Blog Kulinarny
Stek z kurkami i puree z dyni 162

solą, pieprzem, imbirem, dodajemy masło i ewentualnie łyżkę gęstej śmietany. Wszystko razem miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.   Przepis na kurki po prowansalsku znajdziecie w poprzednim poście.   Stek z polędwicy wołowej o grubości około 2 cm przyprawiamy czarnym pieprzem i smażymy na oleju po 3-4 minuty z każdej strony, następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Serowo-limonkowe puree z selera na steku wołowym 233

smak po przyrządzeniu.  Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 4          Składniki: 150g serka Almette z ziołami, 1 średni seler ok. 6 00 g, 2 steki wołowe ( antrykot lub rostbef), 4 łyżki masła, 4 gałązki macierzanki lub tymianku, 1 limonka, 3 ząbki czosnku, kilka kaparów, sól, biały pieprz. Przygotowanie: Na zimne masło położyć rozgniecione ząbki czosnku

SzczyptaSmaQ
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 283

stron. Kotleciki zdjąć z patelni, a na tłuszczu, na którym się smażyły zrumienić pokrojoną w półplasterki cebulę. Pod koniec smażenia do cebuli dodać szczyptę soli, pieprzu i cukru. Steki podawać z usmażoną cebulką na wierzchu

Walijskie Pichcenie
Nocleg w Toskanii? Tylko w agroturystyce! 197

restauracji na terenie agroturystyki, ale na zamówienie gości przygotowuje lokalne posiłki. Ponadto raz w tygodniu organizuje dla gości kolację toskańską, gdzie obok licznych przystawek oraz deseru, serwuje sławny toskański stek, bistecca alla fiorentina.   Mieszkając w toskańskiej agroturystyce wspaniale wypoczęłam, szczególnie, że na co dzień mieszkam w mieście. Miałam też okazję poczuć klimat włoskiej wsi. Podobało mi się bardzo

Chilli Czosnek i Oliwa
Liebster Blog Award 185

eterycznegotowanie.bloog.pl/ http://olivciowepasje.blogspot.com/ http://danusia-piecyk.blogspot.com/ http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/ /poczatkujaca-pani-domu.blogspot.com/ http://ostrykes.wordpress.com/ http://azgotuj.blogspot.com/ http://z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com/ A oto seria moich pytań: Szarlotka czy tort?  Najbardziej zaskakujące danie...  Jeżeli stek to jaki? Pierwsze skojarzenie ze słowami "Malinowe Pocałunki"... "Kuchnia" mamy czy babci? Czekolada czy tofu? Pierwsza rzecz jaką robię po przebudzeniu to.... Gdybym był/była rośliną to jaką? Kulinarny idol

Malinowe Pocałunki
Drobiowe steki w serowych sakiewkach z goframi z fasoli. 184

zalewamy kilkoma łyżkami wody i zagotowujemy. Dodajemy borówki i porto. Całość doprowadzamy do wrzenia. Ewentualnie dosładzamy do smaku miodem i miksujemy blenderem. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy nasze drobiowe steki po kilka min z każdej ze stron. Na drugiej patelni wysypujemy połowę startego sera (na kształt naleśnika) podpalamy gaz i na środek układamy 1 porcję steka (ja zrobiłam

Malinowe Pocałunki
gulasz z indyka z warzywami... 138

smakuje z ryżem........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
schabowe z czosnkiem niedźwiedzim na ostro i solą guerande... 152

zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram SÓL MORSKA GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej czosnek niedźwiedzi Royal Brand: produkt naturalny - właściwości: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - zastosowanie: można dodawać

W Mojej Kuchni Lubię
Masło ziołowe ( koperek , pietruszka , szczypiorek ) 249

folii na wałeczek Wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia   . Masełko idealne do kanapek , do nadziewanie pieczonej ryby ,  jak i w sezonie grillowym do steków itp . Możemy dobrać rodzaj ziół do mięsa i zrobić masełko o innym smaku , ale podane połączenie jest uniwersalne

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 183

kartce składniki danych sałatek, tak, aby w domu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe... i danie glówne stek medium z małem koperkowym, frytki i bukiet sałat z dressingiem... raz się żyje, spróbowałam niemal wszystkiego, polecam gorąco wizytę w Colmar! Zawsze zostawiam po sobie ślad i nie tylko w postaci

Moja smaczna kuchnia
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 177

niedawnej degustacji nowych steków w Kuźni , otrzymałam wraz z innymi lubelskimi blogerkami zaproszenie do włoskiej restauracji La Traviata w Lublinie. Punktualnie o 16:30 spotkałyśmy się przy ulicy Chopina z: Martą , Angeliką , Anią , Joanną , Kariną , Dorotą i Gosią . W lokalu powitał nas szef kuchni Marcin Majcher, a po chwili zostałyśmy zaprowadzone do stolika. Jak na włoską knajpkę przystało, było

Pasja Smaku
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 157

pokojową. Smażę na lekko natłuszczonej patelni grillowej lub grillu. Stopień wysmażenia pozostawiam wam. U mnie się dzieli, ja lubię różowe w środku, a Najcierpliwszy dobrze wysmażone (co dziwne, bo steki wsuwa średnie). Pod koniec smażenia na wierzch burgera kładę plaster żółtego, dobrego sera. Odstawiam, żeby soki w mięsie się uleżały. Burgery wymagają sosu. Ja w blenderze mieszam dwie łyżki majonezu

ladykitchen
DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł 308

PODANIE: Domowy sos barbecue można trzymać w słoiku w lodówce nawet 2-3 tygodnie. Ze względu na jego intensywność jest bardzo wydajny. Nada się nie tylko do burgera czy steku ale może także pełnić rolę marynaty do grilla, np. do karkówki czy kurczaka. OM NOM NOM! Post DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł pojawił się poraz

Nerds Kitchen
Pierś z kaczki ze śliwkami i golasami 416

Dawno temu byliśmy w fajnej restauracji kresowej w Wilanowie. Jedliśmy pyszne pielemieni, stek z sosem ze świeżego zielonego pieprzu, ser litewski z kminkiem. Na wspomnienie tej wizyty do dzisiaj burczy mi w brzuchu. Jadłam też pierś kaczki ze śliwkami, która była smaczna, ale trochę za twarda i za sucha. Zapamiętałam to i zawsze dbam by moja kaczka była miękka

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania