Ryba z sosem śmietanowym z koperkiem - zna chyba każdy takie połączenie. Nie trzeba wiele, wystarczy bowiem dobry,świeży kawałek ryby, sos śmietanowi broni się sam, no i niezbędne źródło zdrowych węglowodanów, czyli ryż czy kasza.Tym razem wybrałam polędwicę z tuńczyka.Jest to ryba o czerwonym mięsie, bogata w witaminę A (działa korzystnie na oczy), D (dba o nasze kości) oraz witaminy z grupy B, a w szczególności B12, zwiększającej produkcję krwinek w naszym organizmie i B2, której zawdzięczamy pięk... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Karmel-itka i smaczna rybka ;D....wygląda OBŁĘDNIE!!!!!!!!!!Chciałabym...oj chciałabym...kawałek taaaaaaakiej rybki!!!PozdrawiamyTapenda
Czy tylko ja widzę w tej rybie kształt serca? Może to takie odwołanie do tej zdrowotności ;)
Fajny i lekki obiadek. Tuńczyk mnie ujął, lubię takie zdrowe dania :-)
Droga Elo, i Karmelitko, ja tym razem się z Wami nie zgodzę, to znaczy po części. To że danie wygląda pięknie, akurat przyznaje rację Eli. To, że ryby, to samo zdrowie, oddaję honor Karmelitce, jednak ze swej strony wtrącę, że przeznaczeniem tuńczyka, to przygotowanie go na "czerowono".Pozdrawiam Kasia