odrobiną soli, pieprzu i "kropelką" miodu "wydłubać" z owocu granata pestki podawać upieczone ziemniaki z sosem tahini, posypane pestkami granatu. Bez sosu, same pieczone bataty to smaczny dodatek np. steku z rostbefu ( przepis wkrótce) i surówką z selera i mango (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wygrać? Bardzo dziękuję Wszystkim za wzięcie udziału, a nagrody wędrują do: Heleny Nowel - Gulasz wołowy z czekoladą i chilli Pawła N. - Popcorn gryczany z czekoladą Teresy Pankiewicz - Stek z chilli, kawą i czekoladą Gratuluję wygranym i czekam na Wasze dane adresowe razem z numerem telefonu - kloss.katarzyna@gmail.com
Niezły Młynekzielonego pieprzu to jeden z moich ulubionych sosów do steków. Ma ciekawą, gęstą ale jeszcze płynną konsystencję, wyraźnie wyczuwalną ostrość, ale nie tak silną, by przyćmić smak dania. No i oczywiście smakuje zielonym pieprzem, który ma swój bardzo charakterystyczny bukiet
Milion Smakówpieprzu cayenne - szczypta rozmarynu Mięsko marynujemy razem w lodowce min 30 min. Kukurydze i szparagi gotujmy osobno ok 5 min. Na mocno rozgrzany ruszt układamy polędwice oraz steki. Nie czekamy długo... Opiekamy mocno z obu stron. Polędwica potrzebuje troszkę więcej czasu aby do siebie doszła...ale dalej pozostała nieśmiałe różowa w środku... as always enjoy the moment
Lajtkraft food intolerancewcierki jest długa. Pocieszę Was, że wychodzi jej naprawdę sporo – wystarczy na jakiś czas. Nie tylko do żeberek, ale i do łopatki wieprzowej, karczku, szynki, a nawet do steków czy kotletów. Kupcie ładne, mięsne żeberka. W sklepach mięsnych, u rzeźników, na pewno zauważyliście że do kupienia są najczęściej dwa rodzaje żeberek – mięsne i tzw. żeberka trójkąty. Trójkąty są dużo tańsze
Karo in the KitchenSkładniki (4 porcje): 4 steki z tuńczyka, świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżeczki suszonego koperku, szczypta soli, świeżo mielony pieprz, Przygotowanie: Rybę natrzeć oliwą,cytryną i przyprawami. Zawinąć ją w folie aluminiową – każdą osobno. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 20-30 minut. Upieczonego tuńczyka podawać na podkładzie z pesto
rozgotowanaWiedząc już jak smakuje stek z tuńczyka z delikatnymi smakowo dodatkami, przepis tutaj , drugi kawałek swojego tuńczyka postanowiłam zrobić z wyrazistymi dodatkami w postaci warzyw balsamico no i już często goszczącymi u nas na stole batatami. Pieczarki balsamico robiłam już kilkakrotnie, marchewkę w sosie balsamico tak samo więc postanowiłam połączyć oba i bazując na przepisie Magdy Gessler z książki "Kolory
Piekielna Kuchnia Patipodjęłam wyzwanie ponownie. Tym razem upiekłam rostbef w bardzo niskiej temperaturze. Wolnopieczona wołowina okazała się dokładnie tym, czego szukałam. Delikatna, miękka, różowa w środku, w smaku przypominająca średnio wysmażony stek. Jedyna niedogodność to długi czas pieczenia… reszta jest bardzo prosta. Idealna na obiad. Pamiętajcie tylko o wyborze mięsa jak najlepszej jakości – unikajcie tego z supermarketu. Pieczeń warto podać
Poezja smakuszerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok siebie przez całą długość schabu. Pieczarki kroimy w drobne talarki
Kuchnia w czekoladzieszybko, na mocnym ale nie największym ogniu, obsmażamy do widocznego zrumienienia z obu stron. Nie mogą być usmażone do końca – w środku taka wątróbka wygląda jak dobrze usmażony stek medium rare. Uwaga ze smażeniem – wątróbka lubi pryskać! Musi być naprawdę mocno przypudrowana mąką. Usmażone plastry wątróbki odkładamy do większego rondla i smażymy partiami kolejne plastry. Do plastrów w rondlu wlewamy
Karo in the Kitchensmaku jest o wiele lżejsza niż ta w słoikach, ale klimatem zbliżona. Na przygotowanie takiego dodatku potrzeba zaledwie kilka minut i świetnie pasuje do obiadu na przykład. Ze stekiem wołowym komponowała wręcz idealnie. To co? Robimy to? Ps.Paprykę smażyłam na głębokiej patelni 28 cm Lite Diamont Woll . Składniki: 2 czerwone papryki 1 czerwona cebula oliwa z oliwek sól świeżo
Blondynka Gotujepodobny sposób robię każdy gulasz sojowy, przy czym jak napisałam wyżej, najpierw podgotowuję tekturki, żeby zmiękły, potem odsączam je dobrze i kroję w paski, a potem, trochę inaczej niż steki, wrzucam paski do dużego garnka, sypię wszystkie przyprawy i dodaję trochę oleju, żeby lepiej się rozprowadziły, mieszam wszystko bardzo dokładnie i w końcu przekładam na SUCHĄ patelnię, żeby jeszcze odparowała
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwołowego. Marynata z chili i pomarańczą. Lubicie smak pomarańczowy? Spróbujcie wymieszać sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, koncentrat pomidorowy i chili w proszku. A otrzymacie wyjątkowo aromatyczną marynatę do drobiu i steków. Cytrynowo pieprzowa marynata. Ten pikantny mix skórki z cytryny, soku z cytryny, czosnku i pieprzu to rewelacyjna marynata do wielu rodzajów mięs. Marynata pięć smaków. Lubicie orientalne smaki? Wymieszajcie cebulę
naRuszcie