stek - 1671 przepisów (strona:75/112)

Tuńczyk smażony, wędzony w sianie 138

jako przekąskę. Siano paliłam, w uzyskanym popiele obtaczałam kawałki tuńczyka i smażyłam. Tym razem tuńczyka ułożyłam w sianie i dopiero spaliłam siano, dzięki temu ryba się podwędziła.  stek z tuńczyka, pieprz grubo mielony, oliwa, skórka otarta z 1/3 cytryny, siano (kupuję siano ekologiczne dla zwierząt domowych), płatki soli, cząstka cytryny, 1 łyżka masła Steka oprószyć pieprzem i skórką cytrynową

królestwo garów
MAKARON SOBA Z WOŁOWINĄ I BROKUŁEM 217

skropienia - czerwona cebula Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wołowinę kroimy na plastry smażymy na żeliwnej patelni, z każdej ze stron. Tak usmażone steki kroimy na cienkie kawałeczki. Na patelni na oliwie podsmażamy czosnek, chilli, curry, dodajemy miąższ z pieczonej dyni, sok z limonki, parmezan i mleko/śmietanę. Doprawiamy solą, dodajemy makaron i całość

SMYKWKUCHNI
ODTŁUSZCZONE PIECZONE PĄCZKI – czyli FIT KARNAWAŁ 379

najlepsze (np. specjalna funkcja do pizzy). Dotykowy wyświetlacz ma 15 trybów grzania i funkcję szybkiego nagrzania. Termosonda do mięs to dla mnie zbawienie – teraz już wołowina i steki, za które wyleciałam z MasterChefa nie będą mi straszne! Ps. jest tak „inteligentny, że jak się zabrudzi, to „poprosi mnie”, bym uruchomiła funkcję czyszczenia parowego. Elegancji, nowoczesny, stylowy

Ostra na Słodko
Sałatka z kukurydzy z puszki po meksykańsku – elote 224

smakuje lekko ciepła, ale na zimno jest równie smaczna. Ta sałatka jest idealna jako uzupełnienie tacos, fajitas, enchiladas, quesadillas, ale równie dobrze smakuje do upieczonego kurczaka, karkówki albo wołowego steku zrobionego w stylu tex-mex. Można ją jeść samą, zagryzając świeżo podpieczoną kukurydzianą tortillą albo miękką pitą , lub kompletnie bez niczego.   W misce dokładnie mieszamy majonez, sok z limonki

Karo in the Kitchen
Poniedziałek: Pieczony kalafior z sosem romesco 183

Danie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Czas: 1 godz. Poziom trudności: łatwy Szacowana cena potrawy (cztery dania): ok. 20 zł Jeśli nigdy nie piekliście kalafiora w całości to musicie to zrobić. Smakuje doskonale. Choć to danie na wskroś wegetariańskie posmakuje nawet zatwardziałym stekożercom. Kalafior sam w sobie

Niedzielny kucharz
Co zamiast fast food – menu na tydzień 134

kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy, że tak jak nie ma jarskich steków, tak nie istnieją niemięsne burgery. Grubo (ale niekalorycznie) się myliliśmy! Przepis na burgery z cieciorki i koziego sera. Czwartek – Focaccia z kaszanką Prawdopodobnie widzieliście kiedyś pizzę po góralsku

Niedzielny kucharz
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 156

kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy, że tak jak nie ma jarskich steków, tak nie istnieją niemięsne burgery. Grubo (ale niekalorycznie) się myliliśmy! Zobacz menu na tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. To ulubiony burger Agnieszki z rukolą

Niedzielny kucharz
Chipsy z jarmużu 156

Chipsy z jarmużu pierwszy raz jadłam na warsztatach z Tomaszem Purolem, przygotowywaliśmy je jako dodatek do wołowych steków. Nie sądziłam, że tak mi posmakują te warzywne chipsy. Są świetne w smaku, pikantne i chrupią! Jarmuż wykorzystywałam do tamtej pory jedynie do koktajli, albo jako farsz do mięsa, a od tamtych warsztatów gdy tylko mam okazję, przygotowuję też miskę chipsów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na Sylwestra 414

WĘDZONEGO KURCZAKA SZYBKI PASZTET DO SMAROWANIA PIECZONA CIECIERZYCA GUACAMOLE CHIPSY Z BATATÓW BOEUF STROGONOW WOŁOWINA DUSZONA W CIEMNYM PIWIE PIKANTNE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA CHILLI CON CARNE TACOS ZE STEKIEM FASOLKA PO BRETOŃSKU Artykuł Przepisy na Sylwestra pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Przepisy wigilijne Karola Okrasy 155

miodem, sokiem z limonki oraz startą skórką. Dodajemy posiekaną kolendrę, sól oraz pieprz. Na koniec dodajemy posiekane jabłko – ale już nie gotujemy całości z jabłkiem. Łososia kroimy na steki bez skóry, obtaczamy z dwóch stron w przyprawach i delikatnie opalamy na suchej patelni. Odstawiamy do odpoczęcia i kroimy w plastry o szerokości ok. 2 cm, lub łamiemy na kawałki

Kuchnia Bazylii
Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce 170

nadzianymi na wykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Książki kucharskie idealne na prezent 241

słabą formę wizualną. Książka idealna na prezent dla chcących się uczyć nowych smaków. 4. Nicole Just „La Veganista” – cała seria. JA, posiadaczka mięsożernego serduszka, wielbicielka tatara i krwistych steków, polecam książkę wegańską! Najprawdopodobniej piekło zamarza i nadciąga koniec świata. Pani Just zrobiła rzecz genialną – przedstawiła potrawy wegańskie tak, że nawet tacy barbarzyńcy jak ja myślą sobie: „damn

ladykitchen
Ramen z grzybami 182

podajemy z makaronem, marchewką i natką pietruszki, ramen zaś z czym dusz zapragnie, a im więcej dodatków tym rosół pyszniejszy. Do gotowania użyłam szpondra wołowego i udek kurzych i steku z wołowiny krzyżowej oraz całą masę warzyw i dodatków, zobaczcie zresztą sami. Remen z grzybami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Moje włoskie przyjemności 249

cała familia, przy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam Wam moje pyszności inspirowane kuchnią włoską. Na pierwszy ogień proponuję steki z tuńczyka pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu . Ależ to jest przepyszne! Co więcej, bardzo łatwe w przygotowaniu. Przypominam też

karmelowy

Proponowane wyszukiwania