liść kapusty dałam około 2 łyżki farszu. Ciasno zwinęłam u ułożyłam w garnku. Swoje gołąbki zalałam wodą z dodatkiem suszonych grzybów. Gotowałam przez około 1 godzinę. Gołąbki podawałam z sosem mięsnym
Darcia w kuchnipszennej. Przełożyć do garnka, podsmażyć pozostałą cebulkę, dodać do zrazów. Całość zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy. Gotować przez ok. 1 godzinę ( do miękkości mięsa ), wyciągnąć. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Doprawić do smaku wg. uznania. Osobiście doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną musztardy. Przed podaniem ściągnąć nici z roladek
Darcia w kuchniciasta krążki, układałam na nich farsz a następnie sklejałam. Do gotującej, osolonej wody wkładałam pierogi. Gotowałam ok. 2 - 3 min od wypłynięcia. ( miękkość ciasta sprawdzałam palcem ) Podałam z sosem grzybowym
Darcia w kuchnimieszając raz po raz doprowadziłam do rozpuszczenia serka. Do smaku dałam tylko pieprz, gdyż mój rosołek okazał się dosyć słony. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, odcedziłam, dodałam do sosu i dokładnie wymieszałam. Rozłożyłam na talerze wierzch posypałam natką pietruszki
Darcia w kuchninaczynia. Cebulkę obrałam, pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam. Do garnuszka wlałam szklankę bulionu , dodałam zeszkloną cebulkę, i na koniec śmietanę. Dokładnie wymieszałam, żeby śmietana nie zważyła się. Tak przygotowanym sosem polałam szczupaka. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 15 minut
Darcia w kuchniśrednia marchewka kawałek selera 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu sól 2 litry 330 ml wody 125 ml śmietanki do zup i sosów żółtko Sposób wykonania: Rybę umyłam pod bieżącą wodą pokroiłam w dzwonka. Zalałam wodą ( 2 litry 330 ml ) zagotowałam, zdjęłam szumy. Gotowałam przez 30 minut na wolnym ogniu z dodatkiem przypraw
Darcia w kuchniKulinarny karnet Christophera ) Brokuł pokroiłam w różyczki , ugotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru ( 2-3 minuty od zagotowania, żeby nie był za miękki )odcedziłam pozostawiłam do wystygnięcia. Sos: Do jogurtu naturalnego dodałam majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszałam doprawiając do smaku solą, pieprze, i suszoną pietruszką. Na talerzu naprzemiennie układałam różyczki brokuła, z pokrojonym jajkiem. Udekorowałam rzodkiewką
Darcia w kuchniwykałaczkami, resztę owoców ułożyłam na kaczce i po brzegach. Podlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temperaturze 200 stopni pierwszą godzinę pod przykryciem , następne 1,5 godziny odkrytą polewając wytworzonym sosem. Podawałam z pieczonymi ziemniaczkami. Tak wyglądała w przekroju
Darcia w kuchnipokrywką. Włożyłam do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni. Piekłam przez około 30 minut. Zmniejszyłam temp do 180 stopni i piekłam przez następne 2 godziny co jakiś czas podlewając sosem który się wytworzył i gorącą wodą ( u mnie 1 szklanka ). 30 minut przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywkę żeby skórka kaczki mogła się przyrumienić. Upieczoną kaczkę przecięłam na pół. Kaszę przełożyłam
Darcia w kuchniczosnkiem i papryczką chili, dodać pomidory z puszki, zagotować, dodać małże. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na chwilę żeby smaki się przegryzły. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Podawać posypany natką pietruszki
Darcia w kuchniDoskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Składniki: dowolna ilość grzybków sól Sposób wykonania: Grzybki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dobrze opłukać ( 2-3 razy ). Przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut czas mierząc od zagotowania
Darcia w kuchniuważam to danie za zdrowe? Przede wszystkim dlatego, że taka pieczeń to idealny dodatek do kanapek - a co może być zdrowszego od domowej wędliny? Możemy też zaserwować ją z sosem i dodatkami jako danie obiadowe. Tłuszcz, który wytopi się podczas pieczenia odlewamy - w rezultacie w pieczeni jest do naprawdę niewielka ilość. Domownicy, a w szczególności mój Mąż, uznali, że jest
Kolorowy PrzepisownikMięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie z grzybów leśnych. Długo duszone, co sprawia, że mięso z łatwością odchodzi od kości. Do tego dania warto wybrać mięsne i nietłuste żeberka. S KŁADNIKI: 1 kg żeberek wieprzowych sól pieprz czarny ok 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula 400ml grzybów leśnych 1 łyżka mąki 1/3 szklanki śmietanki 30% smalec Żeberka
https:KKuchniaMniamgodzinach pokroić polentę na paluszki. Obsmażać z obu stron na rozgrzanym oleju. Paluszki podawać z surówkami lub sałatkami, np. z sałatką z makreli i warzywami . Można też podgrzać w sosie pomidorowym. Dopiero co ugotowana polenta może być podana jak puree z ziemniaków. ----- Podobne
Weekendy w domu i ogrodzieBardzo ciekawa tarta wytrawna a w zasadzie quiche. Lekko podsmażone pory na maśle zalane gęstym sosem śmietanowo - jajeczno - serowym na kruchym cieście a wszystko to pod cienką skorupką zapieczonego sera. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smaków