konserwowych 10 Dag Sera Żółtego tartego 1/2 Czewronej Cebuli 3 łyżki przyprawy Gyros pieprz i sól 1 łyżeczka Oleju Rzepakowego Sposób Przygotowania: Do sosu dodaję ketchup, majonez i 3 łyżeczki przyprawy curry. Wszystko Dokładnie Mieszam
Gotowanie Patkikolory pasujące do kuchni w czekoladzie i granat, który i mi kiedyś szczęście przyniósł :) Miejsce III - decyzją producenta przypraw Bella-Bis trafia do... Joanny Machynia za kaczkę z sosem winno-czekoladowym " Wybraliśmy tą Panią dlatego , że pokusiła się o coś innego z dań obiadowych - a nie deserów. Co było trudne ponieważ tematem konkursu była czekolada. Dla nas to najlepszy przepis
Kuchnia w czekoladziewrzątek wrzucamy pulpety, gotujemy 3 minuty. Nie wrzucaj nigdy mięsa na zimną wodę, mięso odda smak do wody. Tak robimy, gdy chcemy uzyskać wywar na zupę lub sos. Na każdą porcję rosołu daje 4 pulpety i trochę świeżej natki
KuchcikoweLovepotem możemy już tylko rozkoszować się jej pysznym smakiem :) Polecam zabranie sałatki na drugie śniadanie do pracy lub szkoły! Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 ogórki kiszone 1-2 papryki czerwone 2 łyżki majonezu (można ewentualnie dołożyć) papryka słodka papryka ostra pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić
MyCookBook.plnawet są lepsze! Więc po co przepłacać ;) Kanapki robi się szybko i można zabrać je np. na majówkowy piknik :) Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 16 szt. cebulek marynowanych ok. 15 szt. zielonych oliwek 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1/4-1/2 łyżeczki chilli (w zależności jaką „ostrość” preferujecie) sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka odsączamy
MyCookBook.plinnego jak wrzucić kurczaka na ruszt :) W zależności od stopnia rozpalenia grilla i tego jak bardzo wypieczone mięso lubicie, opiekamy podudzia od kilku do kilkunastu minut z każdej strony. Sos do sałatki możemy przygotować dzień lub kilka godzin wcześniej przed planowanym spożyciem. Wystarczy połączyć ze sobą przeznaczone na niego komponenty (najlepiej zrobić to w słoiku ze szczelną zakrętką), a następnie
MyCookBook.pljest wprost wyborny! Połączenie świeżych liści szpinaku, z suszonymi pomidorami oraz chrupiącą cukinią przedstawia wyjątkowy bukiet smaków. Natomiast tarty, roztapiający się parmezan tworząc pewien rodzaj kremowego sosu, fantastycznie spaja ze sobą makaron penne z pozostałymi składnikami. Koniecznie musicie spróbować! To danie polecam także tym, którzy nie przepadają za szpinakiem (bardzo prawdopodobnie, że się do niego przekonają – przetestowane na kilku osobach
MyCookBook.plzmiękną, dodajemy do zupy ugotowany makaron oraz boczek. Gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Gorącą zupę rozlewamy do miseczek, na środku umieszczamy łyżkę sosu pesto (przepis na domowe pesto jest już na blogu) i posypujemy całość odrobiną świeżych, posiekanych ziół. Zupę można także posypać startym parmezanem. Smacznego
MyCookBook.plswojej kuchni jogurt grecki. Uwielbiam jego smak i gęstą, kremową konsystencję. Niemal zawsze zastępuję nim kwaśną śmietanę, czy to podczas pieczenia ciast, czy zabielania zup lub jako bazę sosu do sałatek. Coraz częściej zajadam się nim dodając ulubione, chrupiące musli i owoce, polewając całość płynnym miodem. Takie śniadanie (lub lekka kolacja) jest pyszne, lekkie i zdrowe, a na dodatek przygotowuje
MyCookBook.plkiszonych ogórków oraz cebuli. Część z nich uprzednio posmarowałam niewielka ilością ostrej musztardy. Zrazy wyszły zwarte, miękkie i soczyste. Podczas serwowania można polać je wytworzonym podczas gotowania pysznym sosem oraz podać z dodatkami w postaci gotowanych ziemniaków lub różnego rodzaju kasz. Składniki: 1 kg wołowiny (np. udźca) 2-3 cebule (w zależności od wielkości) kilka kiszonych ogórków mąka (do obtoczenia
MyCookBook.plprzełożyłam do naczynia. Grzybki oczyściłam,umyłam, pokroiłam w plasterki, smażyłam na wolnym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości masła. Zalałam dwiema szklankami bulionu, zagotowałam, dodałam śmietanę, ponownie zagotowałam. Tak przygotowanym sosem polałam rybę. Zapiekałam w temp. 180 stopni przez 25 minut
Darcia w kuchnisuper połączenie mięsa mielonego i kopytek – przepis znalazłam w notatkach mamy, niestety nigdy taką potrawę nie podała, albo ja nie pamiętam. Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym polałam słodkim sosem marchewkowym. To był strzał w dziesiątkę – kopytka smakowały zarówno bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno, […] The post Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekwrzucamy na nią pokrojoną w ósemki gruszkę. Przesmażamy około 5-6 minut. Zalewamy gruszki winem dodajemy cytrynę i jałowiec. Gotujemy około 10 minut. Gotowe risotto wykładamy na talerz, polewamy sosem z czerwonego wina i układamy na szczycie gruszki. Smacznego
Kuba Gotujeilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dodatkowo możemy przyprawić, posypujemy odsączoną kukurydzą z puszki a na wierzchu układamy brokuły. Sałatka ta najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych jajek na twardo umieszczonych pod warstwą brokułów, obficie polana sosem czosnkowym na który przepis ukaże się w następnym poście. Można ją także używać jako dodatek do obiadu, bardzo dobrze komponuje się z daniami z grilla. Dużą jej zaletą jest możliwość
Tanie przepisy studenckie