Tradycyjne marokańskie chlebki podawane do każdego posiłku. Używane często zamiast sztućców do nabierania zup, warzyw, mięs i sosów. Tradycyjnie pieczone w opalanych drewnem, glinianych piecach. W różnych regionach dodaje się do nich rozmaitych rzeczy, zależnie od własnych upodobań i przeznaczenia chlebków. Składniki: 300g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 300ml wody torebka drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru łyżeczka mielonej
Gotuj z Rumcajsemoczekiwaniu na gości przygotowałam sałatkę Cezar jest składniki to : sałata ser żółty kurczaczek sos czosnkowy na bazie majonezu i grzanki ....tylko tyle a efekt
Kuchcikowoasi...Kawałek mniepokroić w kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Do zimnego makaronu dodać szynkę, paprykę, ogórek i kukurydzę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Sos dodać do sałatki i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
My simple kitchenpłaty gotowego ciasta. Trochę sera i wkład własny. Spirale doskonale smakują popijane barszczykiem lub najzwyczajniej bez niczego. Można podawać na zimno lub jeszcze gorące. Do tego polecam sos, przepis TU SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 30 dag sera mozzarella ( stary) jajko do smarowania WYKONANIE Płat ciasta dzielimy na połowę , a następnie na prostokąty, Posypujemy startym serem
W kuchennym oknie EwySos do przekąsek i innych dań. Polecam bardzo smaczny i prosty. Na pewno doskonały do przekąski z ciasta francuskiego, przepis TU SKŁADNIKI 200 ml gęstego jogurtu (np. grecki) 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 2 pomidory bazylia świeża sól, pieprz WYKONANIE Pomidory obrać ze skórki i zmiksować. Czosnek wycisnąć przez praskę. Kilka listków bazylii drobno posiekać. Wszystko połączyć
W kuchennym oknie EwyWitajcie :) Często tak mam że siadam w swoim ulubionym fotelu z kubkiem gorącej herbaty i wspominam dawne czasy z dzieciństwa :) moje pierwsze zupy , sosy a nawet ciasta , pierwszym moim ciastem które upiekłam w wieku 14 lat była babka . No i przypomniało mi się ciasto miodowe z masą z kaszy manny , pyszne było , jak ja go dawno nie piekłam . Dzisiaj
Sama słodycz i szczypta chilipuszki. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Najlepiej przygotować ją przed samym podaniem i na pojedynczych talerzach. Składniki: 150 g roszponki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe czerwone cebule 2 pomidory jogurt grecki (kilka łyżek) sól, pieprz ewentualnie oliwa z oliwek sezam do posypania Roszponkę umyć, osuszyć. Pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę
Ugotowaćłyżeczki kminu rzymskiego · sól i pieprz Przygotuj: naczynie do zapiekania/blaszkę Podaj z: · sosem czosnkowym lub ketchupem Bataty kroimy na dość spore frytki – one i tak zmniejszą swoją objętość i polewamy oliwą oraz posypujemy solą, pieprzem i, jeśli za nim przepadamy, mielonym kuminem. Pieczemy
Bazując na smakuwprowadza dwa nowe mocno czekoladowe smaki. Wykorzystane przeze mnie lody Catte d'Or Chocolate Brownie serwowane są w postaci 6 pięknych rozetek posypanych pokruszonymi ciastkami brownie oraz polane sosem czekoladowym. Rozetki te sprawiają, że nie trzeba już dodatkowo dekorować deseru, ponieważ same w sobie są wystarczająco efektownym wykończeniem. Wpis zawiera lokowanie produktu
Z miłości do słodkościPrzepis na sałatkę z tuńczykiem, kukurydzą i majonezem. Szybka do zrobienia i smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 4 ogórki konserwowe mała cebula czerwona 4 jajka na twardo puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sicie. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarnerazem, bez obawy, że gdy wyjmiemy je kiedyś do zjedzenia, spotka nas wielka zlepiona papka pierogowa ;) I zapewniam Was, że mrożone smakują równie wiosennie! :) Najczęściej podaję takie pierożki z sosem jogurtowym, który podkreśla owocowy smak i dodaje słodkości. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 1/3 szklanki mleka jeśli bardzo lubimy słodkie - 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki mieszamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami - na ciepło danie obiadowe, na zimno z sosem czosnkowym pyszna sałatka. Do przygotowania dania użyłam aromatycznej przyprawy Curry Premium od firmy Sk worcu . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 280 g kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 2 torebki ryżu parabolicznego (1 szklanka
Na Ciasteczkowych PapierachNastępnie dodajemy natkę pietruszki, jajka, mąkę, sól i pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Formujemy nieduże kotleciki. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Ja swoje kotleciki podałam z sosem pieczarkowym . Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkapozostawić na 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodać wino i wszystkie przyprawy, dusić jeszcze 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Opcjonalnie można zagęścić sos małą ilością mąki ziemniaczanej, wymieszanej z zimną wodą. W czasie przygotowywania gulaszu ugotować ziemniaki, odcedzić, a następnie utłuc z dodatkiem masła i mleka. Wymieszać ze startymi serami. Doprawić solą i pieprzem
Świat Domowej Kuchnioczkach. Ser rozdrobnić, dodać sól i pieprz do smaku oraz jajka i dobrze wyrobić masę. Uformować 7-8 kotletów, panierować w bułce tartej i usmażyć na tłuszczu. Podawać z sosem
Gotowanie jest łatwe